Σε μια συγκινητική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Το Χαμόγελο του Παιδιού» γιόρτασε πρόσφατα τα  25 χρόνια Προσφοράς του στο παιδί
25 χρόνια από τότε που ο ιδρυτής ο 10χρονος τότε Ανδρέας (γιός του σημερινού Προέδρου του σωματείου Κώστα Γιαννόπουλου), χτυπημένος από ανίατη ασθένεια, έγραψε με ενσυναίσθηση,  σοφία και ωριμότητα την τελευταία σελίδα του ημερολογίου του, αφήνοντας το στην κουζίνα του σπιτιού του και ευχόμενος την ίδρυση του σωματείου, ώστε να μην υποφέρουν πια τα παιδιά… 
25 χρόνια μετά η ευχή του Κώστα Γιαννόπουλου, προέδρου του σωματείου, είναι κάποια στιγμή να σταματήσει να υπάρχει «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», γιατί αυτό θα σημαίνει πως θα έχουν εκλείψει οι λόγοι ύπαρξής του και πως τα παιδιά θα μπορούν να χαμογελούν χωρίς την βοήθειά του.

Πλήθος υποστηρικτών του σωματείου και πολιτικών συγκεντρώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής, αναγνωρίζοντας και τιμώντας το έργο του σωματείου που έχει φέρει χαμόγελα σε 1.802.303 παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας εξατομικευμένα και ολιστικά την υποστήριξη που είχαν ανάγκη!

Στην εκδήλωση ο κύριος Γιαννόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία όπως ανέφερε  είναι αρωγός στις προσπάθειες και ενέργειες του Οργανισμού και στην επιχειρηματία Κλέλια Χατζηιωάννου που βραβεύτηκε στην εκδήλωση με το «βραβείο Ανδρέα Γιαννόπουλου», για την  τεράστια προσφορά της στο σωματείο.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου που βραβεύτηκε από το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» με το «βραβείο Ανδρέα Γιαννόπουλου», για την  τεράστια προσφορά της στο σωματείο.

Για την Κλέλια Χατζηιωάννου,  πολύτιμη και σταθερή υποστηρίκτρια του «Χαμόγελου», που είναι ένας άνθρωπος με απαράμιλλη ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά, κάτι που έχει αποδείξει επανειλημμένα τόσο από υλικής πλευράς με γενναιόδωρες χορηγίες, μια που έχει δωρίσει συνολικά 600.000 Ευρώ, όπως είπε ο κύριος Γιαννόπουλος, όσο και από ηθικής πλευράς με την φυσική της παρουσία και φροντίδα προς τα παιδιά,  ο κύριος Γιαννόπουλος βραβεύοντας την είπε χαρακτηριστικά:


Την Κλέλια Χατζηιωάννου βράβευσε ο κύριος Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας πως είναι ένας άνθρωπος με απαράμιλλη ευαισθησία και αγάπη για τα παιδιά, κάτι που έχει αποδείξει επανειλημμένα  τόσο με γενναιόδωρες χορηγίες, μια που έχει δωρίσει συνολικά 600.000 Ευρώ, όσο και με την φυσική της παρουσία και φροντίδα προς τα παιδιά!

«Αξίζεις το βραβείο, γιατί ό, τι κάνεις το κάνεις μέσα από την ψυχή σου, το κάνεις γιατί νοιάζεσαι και ούτε σε ενδιαφέρει να φαίνεσαι...Είσαι ένας άνθρωπος που όχι μόνο υλικά, αλλά και ανθρώπινα καθημερινά είναι δίπλα στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Γιαννόπουλος βραβεύοντας την Κλέλια Χατζηιωάννου

 

«Αξίζεις το βραβείο, γιατί ό, τι κάνεις το κάνεις μέσα από την ψυχή σου, το κάνεις γιατί νοιάζεσαι και ούτε σε ενδιαφέρει να φαίνεσαι...Είσαι ένας άνθρωπος που όχι μόνο υλικά, αλλά και ανθρώπινα καθημερινά είναι δίπλα στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»!


Η βραβευθείσα Κλέλια Χατζηιωάννου, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρόεδρο του σωματείου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Κώστα Γιαννόπουλο

Μαρέβα Μητσοτάκη, Κλέλια Χατζηιωάννου

 

Από την πλευρά της η κυρία Χατζηιωάννου εμφανώς συγκινημένη δήλωσε: «Σας ευχαριστώ που είστε όλοι εδώ. Είναι αληθινή χαρά και τιμή μου να συμμετέχω στο μεγάλο αυτό έργο. Ξεκίνησα να βοηθώ το Χαμόγελο το 2015, όταν μετά από επισταμένη έρευνα κατέληξα στο τεκμηριωμένο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν μεγάλο Οργανισμό που υλοποιεί σημαντικό έργο. Δεν έκανα ό,τι έκανα για να πάρω βραβείο, προσφέρω ό,τι μπορώ με μεγάλη χαρά, και ελπίζω σύντομα να ξαναβρεθούμε όλοι μαζί. Μπράβο σε όσους βοηθούν και υπόσχομαι να συνεχίσω να υποστηρίζω όσο μπορώ και εγώ από τη δική μου πλευρά.»

«Ξεκίνησα να βοηθώ το Χαμόγελο το 2015, όταν μετά από επισταμένη έρευνα κατέληξα στο τεκμηριωμένο συμπέρασμα ότι πρόκειται για έναν μεγάλο Οργανισμό που υλοποιεί σημαντικό έργο. Δεν έκανα ό,τι έκανα για να πάρω βραβείο, προσφέρω ό,τι μπορώ με μεγάλη χαρά...και υπόσχομαι να συνεχίσω να υποστηρίζω», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η Κλέλια Χατζηιωάννου

Μαρέβα Μητσοτάκη, Κώστας Χατζηδάκης, Κλέλια Χατζηιωάννου, Ντόρα Πάλλη

Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Κωνσταντίνος Σκορίλας, Κλέλια Χατζηιωάννου

 

Για τα 25 χρόνια του σωματείου ο Πρόεδρος του σωματείου Κώστας Γιαννόπουλος  ανέφερε μεταξύ άλλων: «Νιώθω περήφανος που σε αυτά τα 25 χρόνια, χάρη στη δική σας συμβολή, χάρη στην αφοσίωση των εργαζομένων και των εθελοντών μας, καταφέραμε να στηρίξουμε 1.802.303 παιδιά και τις οικογένειές τους παρέχοντας εξατομικευμένα και ολιστικά την υποστήριξη που είχαν ανάγκη. Το “Χαμόγελο” είναι τα παιδιά που μεγαλώνουμε, είναι οι 14 ζεστές φωλιές που έχουμε δημιουργήσει για εκείνα, είναι τα Κέντρα Στήριξης για την αξιοπρεπή διαβίωση κάθε οικογένειας, είναι τα ασθενοφόρα μας που είναι στη διάθεση του ΕΚΑΒ, είναι τα παιδιά που χάθηκαν και ξαναβρήκαν την οικογένειά τους, είναι ο στόλος οχημάτων για την κάλυψη των καθημερινών και αναρίθμητων αναγκών, είναι οι 4 Γραμμές Υποστήριξης και Βοήθειας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, είναι τα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας, είναι η Δράση Προληπτικής Ιατρικής για κάθε παιδί. 


Την Εκδήλωση «έντυσε» η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου με το τραγούδι «Ένα Χαμόγελο για τον Ανδρέα»  του Θάνου Καλλίρη.

Τον δικό τους τόνο έδωσαν στη συνέχεια υποστηρικτές, χορηγοί, άνθρωποι που ως παιδιά μεγάλωσαν στα Σπίτια του, εργαζόμενοι, εθελοντές, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προσωπικές τους εμπειρίες.

Η κα Μαριλένα Χιουσένι, που μεγάλωσε από 8 ετών, σε  ένα από τα 11 Σπίτια του Οργανισμού, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«Μεγάλωσα στο Χαμόγελο του Παιδιού και το λέω με μεγάλη περηφάνια και με πολύ αγάπη. Το Χαμόγελο είναι μία μεγάλη οικογένεια …»

O κ. Στέφανος Αλεβίζος, ψυχολόγος και Συντονιστής του Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα & Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά του Οργανισμού, τονίζοντας  ότι 25 χρόνια μετά, ο Ανδρέας εξακολουθεί να εμπνέει όσους υποστηρίζουν τον Οργανισμό, μεταξύ άλλων δήλωσε: «Αναλογιζόμενος την πολύ σημαντική φράση του Ανδρέα “Αφήστε τα λόγια” σκέφτομαι πολλές φορές τις δεκάδες ιστορίες ανθρώπων που μας καλούν και ακολουθούν αμέτρητες ώρες σχεδιασμού και έργου να αλλάξουμε τη ζωή ενός παιδιού, μίας οικογένειας, μίας μητέρας που μας έχει ανάγκη. Για αυτό το παιδί, την οικογένεια, τη μητέρα, μπορεί να είμαστε η “στιγμή” τους, και μπορεί να μην έχουν άλλη ευκαιρία αν δεν καταφέρουμε εμείς να τους δώσουμε λύση. Με 1.802.303 παιδιά τα καταφέραμε, νιώθουμε την ηθική υποχρέωση να εντοπίσουμε και όλα τα υπόλοιπα και να τους δώσουμε τη λύση που αξίζουν.»

Η κα Χρυσούλα Χασάπη, εθελόντρια στην Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής», συνοδευόμενη από τη Μάφιν, τον εκπαιδευμένο σκύλο έρευνας αγνοουμένων, δήλωσε: «Ο μικρός Ανδρέας είχε ένα όνειρο. Ένα όνειρο να είναι όλα τα παιδιά ευτυχισμένα, αγαπημένα, υγιή. Μέσα σε αυτό το όνειρο που το πέτυχε, πέτυχε και κάτι άλλο. Πέτυχε να φέρει τους ανθρώπους κοντά, γι’ αυτό τον σκοπό.

 

Ο κ. Ιωάννης Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes Benz Hellas, ένας από τους παλαιότερους εθελοντές του Οργανισμού είπε μεταξύ άλλων: «Από τις στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι η αγκαλιά ενός παιδιού όταν πραγματοποίησα την υπόσχεσή μου και γύρισα στο Σπίτι που μεγάλωνε. Δεν περίμενε ότι θα επιστρέψω, και η ανάγκη του για την πατρική αγκαλιά ήταν τόσο μεγάλη που άφησε το παιχνίδι που του έφερα στην άκρη και έμεινε κοντά μου για πολλή ώρα. Μαζί με την ομάδα εθελοντών από την εταιρεία, εκτός από την οικονομική συνεισφορά, προ πανδημίας επισκεπτόμασταν και προσωπικά στα Σπίτια, τρώγαμε μαζί με τα παιδιά, τα διαβάζαμε, κάναμε δουλειές. Ελπίζω σύντομα να επιστρέψουν αυτές οι στιγμές. Κύριε Γιαννόπουλε, φίλε Κώστα, πήρατε τον πόνο και τον μετουσιώσατε σε αγάπη. Δεν θα ξεχάσω την προσωπική στιγμή όταν ενώ αντιμετώπιζες προσωπικό πρόβλημα υγείας, έβαλες και πάλι πάνω από όλα το Χαμόγελο και μου ζήτησες να συνεχίσω να βοηθώ αν πάθεις κάτι. Εύχομαι να συνεχίσουμε μαζί και να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε παιδιά.»

Ο κ. Κώστας Κοτσιλίνης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού είπε μεταξύ άλλων: «Το τεράστιο έργο μιλάει από μόνο του. Τα αποτελέσματά των ερευνών δείχνουν ότι όλοι ξέρουν και εκτιμούν το έργο του Χαμόγελου. Υπάρχουν τέσσερις ομάδες ανθρώπων, που χωρίς κάποια από αυτές, δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Η πρώτη ομάδα είναι οι εθελοντές μας, η δεύτερη είναι οι χορηγοί μας, η τρίτη είναι οι δωρητές μας και η τέταρτη ομάδα είναι το θαυμάσιο προσωπικό του “Χαμόγελου”.

Η  Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια της Focus Bari και με αφορμή  τη συμπλήρωση των 25 χρόνων δράσης του Οργανισμού,  ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Έρευνας  που ανέλαβε αφιλοκερδώς η εταιρεία Focus Bari

 

Στη συνέχεια, η κα Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια και Πρόεδρος της Focus Bari και με αφορμή  τη συμπλήρωση των 25 χρόνων δράσης του Οργανισμού,  ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της Πανελλαδικής Έρευνας  που ανέλαβε αφιλοκερδώς η εταιρεία Focus Bari, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

● Στην 1η θέση και με ποσοστό 92% αναγνωρισιμότητας βρίσκεται «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανάμεσα στις ΜΚΟ της χώρας.

● Το 73% των Ελλήνων έχουν θετική εντύπωση για το έργο του Οργανισμού, φέρνοντάς τον στην 1η θέση.

● Το 85% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέρει ουσιαστικό έργο στην κοινωνία.

● Το 64% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» αποτελεί τον πιο αξιόπιστο μη κυβερνητικό φορέα στην Ελλάδα.

● Το 80% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τη δύναμη να κινητοποιεί τις Αρχές και τους πολίτες.

● Το 72% θεωρεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κάνει δράσεις που δεν γίνονται από άλλους φορείς.

Συντονίστρια της εκδήλωσης αλλά και για τη συμπαραστάτρια στο έργο και τις δράσεις του οργανισμού ήταν  η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά για την ευγενική φιλοξενία το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και τις εταιρείες:

360 Event Agency

● ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

● Alumil

● Digiprint

● EL Translations

● DDB

● Eventora

● Photoshop Company

Xerox Hellas

● Mortek Telecom Equipment & Services

Κλέλια Χατζηιωάννου, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ναλίτα Καρρέρ

Μαρία Χατζηγιάννη, Ανδρέας Χατζηγιάννης


Σίσσυ Παπαγεωργίου(sissysworld), Ξένια Κούρτογλου, Κλέλια Χατζηιωάννου

Λία Παπαποστόλου


Κωνσταντίνος Σκορίλας, Φανή Πετραλιά

Ντόρα Πάλλη, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Κώστας Γιαννόπουλος, Κωνσταντίνος Σκορίλας, Κλέλια Χατζηιωάννου, Ατζέλικα Χέρρα, Βιργινία Βεντουράκη, Ξένια Κούρτογλου

Κατερίνα Γκαγκάκη, Ξένια Κούρτογλου

Παναγιώτης Σιούτος, Ντόρα Πάλλη, Κλέλια Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνος Σκορίλας

Νάσος Παπαποστόλου, Λία Παπαποστόλου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ξένια Κούρτογλου, Κατερίνα Γκαγκάκη

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ντόρα Πάλλη, Ατζέλικα Χέρρα, Ναλίτα Καρρέρ