Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018 ,στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ συζήτηση με θέμα «Γυναίκες με δικαιώματα: το ευρωπαϊκό κεκτημένο» που διοργάνωσε το ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (Ε.Ε.Γ).
Την συζήτηση χαιρέτισαν οι Κων. Μίχαλος,πρόεδρος του ΕΒΕΑ, η Ντόρα Πάλλη ,Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Πολιτικής του Ελληνικού τμήματος της Ε.Ε.Γ. και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ´Ενωσης Γυναικών (Ελλάς) Αφροδίτη Μπλέτα. Η Κα Μπλέτα στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αλλαγής κοινωνικής αντίληψης σε ότι αφορά στην ισότητα έτσι ώστε να μπορέσει η νομοθεσία να εφαρμοστεί και στην πράξη. «Είναι δέσμευση, είπε της Οργάνωσης μας να εκπαιδεύσουμε τα νέα κορίτσια προς αυτή την κατεύθυνση. Γι αυτό και με πρωτοβουλία του Ελληνικού τμήματος δημιουργήσαμε πανευρωπαϊκά την επιτροπή Youth Alive που περιλαμβάνει νέες κοπέλες 18 έως 28 ετών».
Ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος
Στην συζήτηση μίλησαν η ´Ολγα Κεφαλογιάννη ,βουλευτής Ά Αθηνών και πρώην υπουργός, η Κλέλια Χατζηϊωάννου επιχειρηματίας και πρόεδρος του ιδρύματος «Κλέλια Χατζηϊωάννου» και ο κος Κωνσταντίνος Φίλης διεθνολόγος.
Ντόρα Πάλλη, Κλέλια Χατζηιωάννου, Ολγα Κεφαλογιάννη
 
Γιάννης Πολίτης, Ντόρα Πάλλη, Κλέλια Χατζηιωάννου
 
Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.
Όλοι οι ομιλητές επεσήμαναν την αναγκαιότητα της ουσιαστικής ένταξης των γυναικών στο εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον ,την αντίφαση ανάμεσα στο νομικό πλαίσιο και την υλοποίηση του στη πράξη ενώ αναφέρθησαν εκτενώς στις ποικίλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η γυναίκα στο σύγχρονο περιβάλλον . Εκ μέρους της Προέδρου Κας Αφροδίτης Μπλέτα και της Κας Ντόρας Πάλλη εφράστηκε η δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών για την συνέχιση των προσπαθειών της για την βελτίωση της θέσης της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία.»
 
Η Ντόρα Πάλλη
 
Τη θέση ότι «η γνώση είναι δύναμη» υποστήριξε μεταξύ άλλων η Κλέλια Χατζηιωάννου, η οποία αναφέρθηκε και στις υποτροφίες που δίνει κάθε χρόνο το Ίδρυμα Κλέλιας Χατζηιωάννου, ακολουθώντας το παράδειγμα του αείμνηστου πατέρα της Λουκά Χατζηιωάννου.
Κλέλια Χατζηιωάννου, Σίσσυ Παπαγεωργίου
Ντόρα Πάλλη, Κλέλια Χατζηιωάννου, Αλεξάνδρα Πάλλη
Αλεξάνδρα Πάλλη, Μαρία Λεμονιά, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Νίνα Ψυλλάκη
Φανη Πάλλη Πετραλιά
Σίσσυ Παπαγεωργίου, Μτόρα Πάλλη