Με πραγματική συγκίνηση και συναίσθηση ευθύνης για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τη μάστιγα του καρκίνου, η Μαριάννα Λάτση ανακοίνωσε  πρόσφατα την άμεση λειτουργία και στη Θεσσαλονίκη ενός νέου Πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, στα πρότυπα του αντίστοιχου Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος» του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια στην Αθήνα (Ασωπίου 4 & Παράσχου, Γκύζη).

Φίλιππος Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση, Βασίλης Κικίλιας

«Όταν σχεδιάζαμε αυτό το Πρότυπο Κέντρο εδώ, είχαμε στο μυαλό μας να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο να μπορούμε να το αναπαράγουμε και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας. Είμαι ευτυχής να σας πω ότι είμαστε σχεδόν έτοιμοι, είμαστε σε επαφές με την Κυβέρνηση και με τον υπουργό Υγείας για να κάνουμε ένα τέτοιο Πρότυπο Κέντρο και στη Θεσσαλονίκη» είπε καταχειροκροτούμενη η μεγάλη χορηγός του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Όλγα Μπαλαούρα, Φίλιππος Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση, Βασίλης Κικίλιας

Στον 3ο όροφο του Κ.Η.Ν. «Νίκος Κούρκουλος», με παρόντες τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την πρόεδρο του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» Όλγα Μπαλαούρα, τον αντιπρόεδρο αντίστοιχα Χρήστο Φασιανό, τον πρόεδρο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελο Φιλόπουλο, καθώς και γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και εθελοντές, η Μαριάννα Λάτση έκοψε σήμερα το μεσημέρι την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κέντρου

Φίλιππος Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση

 «Πάντα όταν έρχομαι εδώ, είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη και πολύ ευτυχής. Θέλω να ευχαριστήσω τη Διοίκηση που επέλεξε αυτή την ημέρα για να κόψουμε την πίτα του Κέντρου μας» είπε η Μαριάννα Λάτση. «Είναι 13 χρόνια τώρα που έφυγε από κοντά μας ο Νίκος, αλλά μέρες σαν σήμερα είναι εδώ, είναι κοντά μας…».

Επιβραβεύοντας την προσπάθεια όλων των εργαζομένων, των γιατρών, των νοσηλευτών που δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους, «είναι ήρωες οι περισσότεροι, αφανείς ήρωες, δεν κάνουν επάγγελμα αλλά λειτούργημα», η Μαριάννα Λάτση στη σύντομη ομιλία της έκανε μία παρένθεση στέλνοντας ένα ενωτικό μήνυμα προς όλους. «Θέλω να το γνωρίζουν όλοι, και οι νεότεροι να το ακούσουν, κι ο γιος μου που είναι εδώ σήμερα ότι εδώ μέσα δεν έχουμε κόμματα, δεν έχουμε χρώματα, δεν είμαστε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ… Δεν κάνουμε διακρίσεις με τα κόμματα. Με οποιαδήποτε Κυβέρνηση θα λειτουργεί και πρέπει να λειτουργεί άριστα όπως και λειτούργησε μέχρι τώρα».

Φίλιππος Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση

Εντυπωσιασμένη από την άριστη κατάσταση του κτηρίου -παραδόθηκε το 2015 και είναι σε πλήρη λειτουργία τα τελευταία 3 χρόνια-, αλλά και την ποιότητα των ανθρώπων που εργάζονται με αυτοθυσία στο Κέντρο, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον προηγούμενο διοικητή του «Αγίου Σάββα» Γεώργιο Δενδραμή «για τις τιτάνιες προσπάθειές του να λειτουργήσει αυτό το κέντρο έτσι όπως λειτούργησε».

Η πρόεδρος του Άγιου Σάββα Όλγα Μπαλαούρα, αφού ευχαρίστησε τη Μαριάννα Λάτση, «δωρήτρια του Κέντρου και μεγάλη χορηγό του νοσοκομείου που αθόρυβα και με θαυμαστή συνέπεια στηρίζει όλο αυτό το διάστημα τις προσπάθειές μας», την κάλεσε να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Κέντρου. Η ίδια με τη σειρά της κάλεσε κοντά της τον γιο της Φίλιππο Κούρκουλο και μαζί τήρησαν το έθιμο.

 

Φίλιππος Κούρκουλος, Μαριάννα Λάτση