Δωρεά συνολικού ύψους άνω του 1.500.000 ευρώ, αναλαμβάνουν ο πλοιοκτήτης-επιχειρηματίας κ. Ευάγγελος Μαρινάκης, η πλοιοκτήτρια κ. Αγγελική Φράγκου, καθώς και η εταιρεία ΙΟΝ ΑΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού.
Το πόσο αυτό θα διατεθεί για την ανάπτυξη 12 νέων κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Δωρεά 1,5 εκατομμύρια Ευρώ έκανε ο Ευάγγελος Μαρινάκης, η Αγγελική Φράγκου και η εταιρεία ΙΟΝ ΑΕ για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Συγκεκριμένα η  δωρεά του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, περιλαμβάνει την αγορά πλήρους εξοπλισμού των 12 κλινών ΜΕΘ (ειδικά κρεβάτια ΜΕΘ, σταθερούς αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, ειδικά μόνιτορς, αντλίες, απινιδωτές κ.λπ.), την κάλυψη των εξόδων για όλες τις οικοδομικές εργασίες και χωροταξικές μετατροπές που απαιτούνται, τα έξοδα για όλες τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, το κόστος του συνόλου του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού που απαιτείται, καθώς και οτιδήποτε άλλο προκύψει στο πλαίσιο της επέκτασης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαριστεί τον κ. Μαρινάκη, την κ. Φράγκου και την ΙΟΝ ΑΕ για τη σημαντική συμβολή τους στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.