Με βασικό στόχο τη στείρωση και την σίτιση αδέσποτων ζώων η Φιλοζωικη Επιτροπή ACG Stray Action Committee του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce-Deree) με υπέυθυνη την Αγγέλικα Χέρρα, διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στο Tokyo Joe Νέου Ψυχικού.

Η συνδρομή σας στο σημαντικό έργο της επιτροπής, μπορεί να γίνει είτε με τη παρουσία σας αυτή την Τρίτη, είτε προσφέροντας τροφές για αδέσποτες γατούλες, είτε με κάποια χορηγία σας, ή με οποιαδήποτε δωρεά σας στο λογαριασμό του Συλλόγου Αποφοίτων με την ένδειξη «Stray Action- Αδέσποτα»


Χορηγός της φιλοζωικής εκδήλωσης φέτος στα welcome gifts, είναι η «ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ» και ο Dr. Νίκος Μεταξωτός.

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce-Deree) ιδρύθηκε το 1928 και δραστηριοποιείται γενικά από τότε έως και σήμερα σε διάφορους τομείς κοινωνικής προσφοράς, αξιοποιώντας την εθελοντική δράση και την οικονομική συνδρομή των μελών του. Υποτροφίες, οικονομική ενίσχυση μαθητών και σπουδαστών για συνέχιση των σπουδών τους και συμμετοχή σε διεθνείς διαγωνισμούς, networking events, φιλανθρωπική και ανθρωπιστική δράση αποτελούν τις δραστηριότητες του Συλλόγου.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 ξεκίνησε την δραστηριότητα υπέρ των ζώων, η φιλοζωική επιτροπή του Συλλόγου, ACG ALUMNI ASSOCIATION Stray Action Committee, υπό την εποπτεία της εκπαιδεύτριας σκύλων Αγγέλικας Χέρρα. Σκοπός της επιτροπής είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου, σχετικά με το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων στην χώρα μας και η αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Η επιτροπή , αναφέρει η υπεύθυνη Αγγέλικα Χέρα, συνεργάζεται με κτηνιάτρους, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε χαμηλότερες τιμές, όσον αφορά σε στειρώσεις, αλλά και εμβολιασμούς, θεραπείες, επεμβάσεις σε αδέσποτα ζώα σκύλους και γάτες.

«Δεν διαθέτουμε καταφύγιο και η ανάρρωση των ζώων γίνεται συχνά στα σπίτια των εθελοντών, εάν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για διαμονή τους στο κτηνιατρείο. Η διαδικασία μας είναι απλή και με διαφάνεια, συνεχίζει η Αγγέλικα Χέρα. Αφού κάποιος φιλόζωος εντοπίσει ζώο που χρήζει στείρωσης ή θεραπείας, επικοινωνεί μαζί μας για να αναλάβουμε το περιστατικό, στη συνέχεια τον καθοδηγούμε σε κάποιον από τους συνεγαζόμενους κτηνιάτρους, αναλόγως περιοχής. Τέλος, προσκομίζει την απόδειξη από τον γιατρό για τις υπηρεσίες του και γίνεται η πληρωμή από την Επιτροπή μας», καταλήγει η υπεύθυνη της Επιτροπής Αγγέλικα Χέρρα

Αύριο ας βάλουμε και εμείς ένα λιθαράκι στο σημαντικό έργο της φιλοζωικής επιτροπής έτσι απλά, μόνο με τη συμμετοχή μας στο νέο meeting point των βορείων προαστίων το Tokyo joe, συνδυάζοντας «το τερπνόν μετά του ωφελίμου»!