Ελάτε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής και να ζεστάνουμε τις καρδιές μας, ζώντας την πραγματοποίηση μιας ευχής, μιας πριγκηπικής στέψης!

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής στις 7 Μαΐου 2022 με τη φωταγώγηση του Ζαππείου Μεγάρου σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση, πραγματοποιώντας παράλληλα μία «πριγκιπική» στέψη! Για πρώτη φορά, οι φίλοι του οργανισμού θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά την ολοκλήρωση μίας εκπλήρωσης ευχής από το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος και να απολαύσουν την μικρή Ειρήνη και τον πρίγκιπά της, Θάνο, σε μία λαμπρή γιορτή.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και την πολύτιμη υποστήριξη της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.

Φορέστε κάτι ΜΠΛΕ και γιορτάστε μαζί μας με την παρουσία σας! Ραντεβού στο σιντριβάνι του Ζαππείου στις 20:00!
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον εορτασμό μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr ή τις σελίδες των social media του οργανισμού (@Make-A-Wish Greece).

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής:

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Φέτος, γιορτάζεται η 42η επέτειος από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.
Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα.  Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.
Δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω.  
Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.
Ας δώσουμε όλοι μαζί δύναμη στην ευχή.
Γιατί είναι ο λόγος να πιστέψει ένα παιδί ότι όλα μπορούν να συμβούν. Ακόμα και το πιο σπουδαίο. Να γίνει καλά.

Στις 6 Μαρτίου 1997, εκπληρώθηκε η πρώτη ευχή παιδιού στην Ελλάδα, του Ανδρέα και τα λόγια του μάς συντροφεύουν πάντα:
«Όταν ένα απίστευτο όνειρό σου έγινε πραγματικότητα, τότε και το όνειρό σου να ξαναγίνεις καλά έρχεται πιο κοντά.»  Ανδρέας, 10 ετών
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής θα είναι ξεχωριστή.

 

Κάντε μία e-δωρεά και μαζί θα εκπληρώσουμε τις ευχές της Ρεβέκκας, του Κυριάκου, του Μέτιν και του Βασίλη!

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να  εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. 
Ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980 και είναι ο κορυφαίος Οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά 
Με παρουσία  σε περισσότερες από 50 χώρες και περισσότερους από 40.000 εθελοντές, έχουν εκπληρωθεί περισσότερες από 500.000 ευχές παγκοσμίως, ενώ κάθε 16 λεπτά εκπληρώνεται μία ευχή παιδιού, σε κάποιο σημείο του πλανήτη.
Στην Ελλάδα, ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 400 εθελοντές μας σε όλη τη χώρα, εκπληρώνουμε κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 36 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχουμε εκπληρώσει περισσότερες από 2.500 ευχές.

Η αποστολή μας:

Μαζί, δημιουργούμε μεταμορφωτικές ευχές για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

Οι αξίες μας:

  • Έμφαση στο Παιδί
  • Ακεραιότητα
  • Επίδραση
  • Καινοτομία
  • Κοινότητα

Το όραμά μας:

Η εκπλήρωση της πιο βαθιάς επιθυμίας κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια.