Η εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο κοινωνικό έργο των εκπροσώπων του ελληνικού εφοπλισμού, απογράφει σημαντικά δείγματα της ανεκτίμητης προσφοράς των Ελλήνων Εφοπλιστών στο λεύκωμα «Ελλήνων Έργα. Η Κοινωνική Προσφορά της Ναυτιλίας».

Σπύρος Κτενάς, Λάμπης Ταγματάρχης, Ιωάννης Μάνος

Δρ. Πέτρος Καλαντζής (Πρόεδρος Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση), Σπύρος Κτενάς (Δ/ντής Ναυτεμπορικής), Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου, καπετάν Παναγιώτης Τσάκος

Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου

Η παρουσίαση του λευκώματος έγινε σε μια λαμπερή εκδήλωση στο Ίδρυμα Ευγενίδου, παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων της ναυτιλιακής κοινότητας.

Δημήτρης Μελισσανίδης, Πάνος Λασκαρίδης

Χάρης Βαφειάς, Γιώργος Αλεξανδράτος

Ανδρέας Τσαβλίρης, Ειρήνη Νταϊφά, Γιάννης Τριφύλλης

Γιώργος Γουρδομιχάλης, Νίκος Τσαβλίρης

 

Άγνωστα χνάρια μεγαλοψυχίας, γενναιοδωρίας και υπέρβασης του «εγώ», επιμελώς κρυμμένα από τη δημοσιότητα και το ευρύ κοινό. Υποφωτισμένες πράξεις αλτρουισμού που ανακλούν τις υψηλές αξίες και τα ιδανικά των Ελλήνων Εφοπλιστών. Βιογραφικά στοιχεία μέσα από τα οποία αναγνωρίζουμε την πολυσχιδή προσωπικότητα μεγάλων ευεργετών οι οποίοι διέπρεψαν στα θαλάσσια έργα.

Δημήτρης Φαφαλιός, Ευθύμιος Μητρόπουλος, Αλέξανδρος Φαφαλιός

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης μαζί με τους Ανδρέα, Νίκο και Γιώργο Τσαβλίρη

Κυριάκος Κουτσομάλλης, Κατερίνα Βούσουρα (Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή)

Ανεκτίμητες προσφορές πλοιοκτητών που συνεισέφεραν τα μέγιστα στη δημιουργία κοινωφελών έργων με σημαντικό θετικό αντίκτυπο. Ελλήνων Έργα με τη σφραγίδα της φιλοπατρίας, της γενναιοδωρίας, της αγάπης και της ευγνωμοσύνης προς τον Έλληνα, τον συνάνθρωπο, τον συμπατριώτη.

Μαρίνα Μαρτίνου, Γιάννης Παππάς (υφυπουργός Ναυτιλίας) Δημήτρης Μελισσανίδηs

Γιάννης, Γιώργος και Διαμαντής Πατέρας

Ανδρέας Τσαβλίρης Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου

 

Στην έκδοση αυτή η συγγραφέας και επιμελήτρια της έκδοσης κ. Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου, καταγράφει τον βίο επιφανών Ελλήνων Εφοπλιστών οι οποίοι διακρίθηκαν για το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο, τις ιδιοφυείς κινήσεις του στο χώρο του θαλάσσιου εμπορίου, την τόλμη των αποφάσεών τους, το πρακτικό τους πνεύμα, την ακαταπόνητη φιλεργία τους και την άριστη εκτίμηση του διεθνούς ναυτιλιακού γίγνεσθαι. 

Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης

Δημήτρης Μελισσανίδης, καπετάν Παναγιώτης Τσάκος

Νίκος Τσαβλίρης, Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου, Γιώργος Αλεξανδράτος

Εκτός αυτών όμως, οι άνθρωποι αυτοί ξεχώρισαν για την έντονη φιλανθρωπική, κοινωνική και πολιτιστική δράση που ανέπτυξαν ταυτόχρονα με την επαγγελματική τους καταξίωση.

ΠΗΓΗ: studio panoulis