Αυτή τη φορά , ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΌΠΕΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ,ΤΟ ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΜΟΤΣΑΡΤ, εναρμονισμένο πλήρως με το κλίμα των πασχαλινων ημερών.
Η ΚΑΤΙΑ ΠΑΣΧΟΥ, με το Συμμετοχικό Requiem Mozart που θα ανεβάσει αυτη την ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ ,θα μας αποδείξει για μια ακόμη φορά , πως εκτός απο ταλαντούχα σοπράνο, με χρυση φωνη και υπεροχη ερμηνεία, ειναι και ένας εμπνευσμένος πληθωρικος και πολυπραγμων καλλιτέχνης που καταφέρνει να συνδύασει την κλασική μουσικη με στοιχεία “μη κλασσικά”,αλλα τολμηρά και μοντέρνα !
Η σοπράνο Κατια Πασχου
Στην καταληκτική συναυλία του για το δεύτερο κύκλο το The Katia Paschou Project συναντά το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Συμμετοχική Όπερα», που με έδρα το Ίδρυμα Θεοχαράκη μετρά 7 χρόνια επιτυχημένης πορείας. Το ” THE KATIA PASCHOU PROJECT”, αυτο το νεο είδος ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ που εγκαθίδρυσε για πρώτη φορα στην Ελλάδα και με μεγαλη επιτυχια η πολυταλαντη ΣΟΠΡΑΝΟ ΚΑΤΙΑ ΠΑΣΧΟΥ, φιλοδοξεί να κανει την όπερα προσιτη στο κοινο και ιδίως στους νέους ! Η ομάδα του the katia Paschou Project αναλαμβάνει διαδραστικά – με σκετς, θεατρικό και μουσικό παιχνίδι – να μυήσει το κοινό στα πιο δημοφιλή μέρη του έργου. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, καθώς παρουσιάζεται ολόκληρο το έργο, το κοινό έχει την ευκαιρία να συμμετέχει ενεργά ως μέρος της Χορωδίας. To The Katia Paschou Project είναι μια τριπλή γέφυρα: ενώνει το κοινό με την κλασική μουσική, τους μουσικούς με τους τραγουδιστές και τις σπουδές με την επαγγελματική δραστηριότητα. Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ταλαντούχα σοπράνο «Έχει μεγάλη σημασία στην εξέλιξη νέων καλλιτεχνών να συνεργάζονται με επαγγελματίες. Αλλά και για τους επαγγελματίες είναι σημαντικό να έρχονται πιο κοντά στο κοινό. Αυτή η όσμωση από μόνη της μπορεί να φέρει πολλές φορές στην επιφάνεια καινούριες ποιότητες για ένα διαχρονικό έργο, και να του προσδώσει μια άλλη διάσταση στο Τώρα».
Η ομάδα του ” the katia paschou project”
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ έχω βρεθεί σε όλες τις συναυλίες που Κανει η Κατια Πασχου τον τελευταίο χρόνο στο Ιδρυμα Θεοχαρακη, και είμαι όχι μόνο αυτόπτης μάρτυς , αλλα και αυτόπτης δράστης, αφού έπιασα τον εαυτό μου να τραγουδάει όπερα και να ευφραινεται η καρδιά μου, όπως και όλων των θεατών ,που όχι μονο παρακολουθούσαν ευλαβικά το “The katia paschou project”,αλλα συμμετείχαν με ευχαρίστηση και αγαλιαση ψυχής ,τραγουδώντας με τους καλλιτέχνες. Με ενα απολυτα φυσικο τροπο η όπερα αναμιγνυοταν με βαθυστοχαστους διαλόγους ,αλλα και με αργκο, οι μουσικοί της όπερας με νέους ερασιτέχνες ηθοποιούς, η γίνονταν ηθοποιοι οι ίδιοι οι μουσικοί  και μέσα απο αυτη την διάδραση εξελίσσονταν και εξιλεωνονταν σε μια αίθουσα που έσφιζε απο παλμο, Ζωη και συναίσθημα! Είχα δει λοιπόν τα Χριστουγεννα την πρώτη sold out συναυλια το “πρωτοχρονιατικο the show must go on”,οπου η ταλαντούχα σοπράνο είχε στησει μια υπερπαραγωγή , ενα ΜΕΓΑΛΟ PROJECT σε μια ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ,ενα ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ με ΜΙΚΡΟ ΚΟΣΤΟΣ. ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΕΛΕΙΕΣ , με εντυπωσιακα αντιφατικα και έτεροκλητα στοιχεία, σε πληρη ομως αρμονια μεταξυ τους,ενα θεαμα που ΤΑ ΕΙΧΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ!
Είχα δει επίσης τις Αποκριες και την δεύτερη συναυλία, τις ” ΜΑΣΚΕΣ” , οπου για άλλη μια φορά διαπίστωσα ότι οχι μονο οι ΦΩΝΕΣ ΟΛΩΝ ηταν εκπληκτικές και η ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ερμηνεία απο τους μουσικούς ηταν υπεροχη, αλλα και οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ θα μπορούσαν καλλιστα να συναγωνιστούν βαθυστοχαστα ποιήματα σπουδαίων ποιητών!
Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι και το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ θα “απογειωσει” την σπουδαία αυτή τριλογία , παντα μαζί με τις ψυχές και τα συναισθήματα μας!
Επίτιμοι Προσκεκλημένοι στο Ρέκβιεμ του Μότσαρτ. Ως σολίστ εμφανίζονται τέσσερις καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες οι :Κάτια Πάσχου, σοπράνο, Αγγελική Καθαρίου, μέτζο-σοπράνο, Αντώνης Κορωναίος, τενόρος, Γιώργος Ματθαιακάκης, βαρύτονος, σε συνοδεία του πιανίστα Μάρκου Κώτσια.
Κάτια Πάσχου, Αγγελική Καθαρίου Γιώργος Ματθαιακάκης, Αντώνης Κορωναίος, Μάρκος Κώτσιας
Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου και της Χορωδίας τους Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το έργο διευθύνουν υπό την καθοδήγηση του Μιχάλη Οικονόμου, δύο σπάνια ταλέντα της διεύθυνσης ορχήστρας, η 16χρονη Ειρήνη Τζέρμπου και η 18χρονη Νίκη Μπραβάκη.
Μέλη του the katia paschou project ειναι: Αγγελάκης Νίκος, εικαστικός- ηθοποιός, Βαμβάκου Δανάη, φλαουτίστα-ζωγράφος, Βλαμάκη Βασιλική, σοπράνο, Γλυκοφρύδης Σταύρος, τρομπονίστας, Διπλάρος Παναγιώτης, βαρύτονος, Λεσιώτη Μαρία, πιανίστα, Μακρή Μαρία, θεατρολόγος-τραγουδίστρια, Δανάη Μπερή, ηθοποιός-τραγουδίστρια, Παπαδοπούλου Θάλεια, πιανίστα, Ραμμόπουλος Χρήστος, βαρύτονος, Τσαντλογιάννη Μαρκέλα, σοπράνο, Τσιπουρίδη Νεφέλη, theater practitioner.
Info
Ίδρυμα Εικαστικών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71, Αθήνα
Εισιτήρια: 20, 15, 10 € Επικοινωνία: Τ: 210-3611206 – F: 210-3611380 E: [email protected] – W: www.thf.gr Ι www.katiapaschou.com