Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Ηρώδειο η πρεμιέρα της παράστασης «Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις» με την αιθέρια Μόνικα Μπελούτσι.

ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ

H Ιταλίδα σταρ, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Τομ Βολφ και πλαισιωμένη μουσικά από τους ήχους της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου, μάγεψε με την αισθαντική ερμηνεία της το κοινό της Αθήνας, που δεν σταματούσε να τη χειροκροτεί.

Η ΡΟΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, Η ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΧΟΡΗΓΩΝ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
 

Η αισθαντική ανάγνωση από την Μόνικα Μπελούτσι των αδημοσίευτων κείμενων και επιστολών της Ελληνίδας ντίβας της όπερας, υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και συνεχίστηκε με μια μια sold out περιοδεία όπου και αν ανέβηκε.

ΒΥΡΩΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ, ΕΡΙΕΤΤΑ ΛΑΤΣΗ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΥ

Η ανάγνωση βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ -σκηνοθέτη και της παράστασης, αλλά και της πρόσφατης ταινίας «Maria by Callas»- στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977).
Το βιβλίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.


ΜΑΡΙΛΙΑ ΒΑΖΑΙΟΥ

 

Φέρνοντας στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της Μαρίας Κάλλας, η Μόνικα Μπελούτσι μας ταξίδεψε στη ζωή και την καριέρα της μεγάλης ντίβας. Από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, ως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα και από τα πρώτα βήματα της καριέρας της ως στο γάμο της και τον κατοπινό της θυελλώδη έρωτα για τον Αριστοτέλη Ωνάση, σε μια ζωή που χαρακτηρίστηκε από επιτυχίες, δόξα, φήμη, σκάνδαλα και προσωπικές σιωπηρές δοκιμασίες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΡΜΙΡΗ

Μια μετάκληση που εξασφάλισε για το ελληνικό κοινό ο πολιτιστικός οργανισμός «Λυκόφως» του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΑΖΑΪΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΝΤΟΡΑ ΒΥΖΟΒΙΤΗ

ΜΙΝΑ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΒΑΛΥΡΑΚΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΠΕΖΑΝΟΥ

 

ΣΙΑ ΚΟΣΙΩΝΗ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΚΡΕΜ ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ


MARINA ABRAMOVIC

ΡΑΝΙΑ ΘΡΑΣΚΙΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΛΕΝΑ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

ΡΟΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ

ΠΗΓΗ: studio panoulis