Την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άτζελα Γκερέκου καλωσόρισαν ως πρέσβειρα Τουρισμού του ICC WOMEN HELLAS  σε πρόσφατο business lunch στον «Διόνυσο» με θέα την Ακρόπολη η Πρόεδρος Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου και οι επίτιμες καλεσμένες της, ιδιοκτήτριες γνωστών ξενοδοχείων,  Ειρήνη Βασιλοπούλου (St.George Lycabettus), Χριστίνα Μήτση (Mitsis Hotel), Μαρίνα Εφραίμογλου (Euphoria Retreat) και Αγάπη Σμπώκου (Phaea Resort)


Το ICC WOMEN HELLAS αν και ιδρύθηκε σχετικά πρόσφατα, το 2019, έχει αναλάβει ήδη πλούσια και σημαντική δράση, με τελευταία  την συνάντηση της Μαρίνας και της Νίκης Γιαβρόγλου και της πρέσβειρας Κατερίνας Μπούρα με την επιτετραμμένη της Πρεσβείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ειμαν Ελ Ζεγιουντι

Πιο συγκεκριμένα:

ΔΡΑΣΕΙΣ 2019

1) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019 – ENAΡΞΗ ICC WOMEN HELLAS: Πρόταση Πέτρου Δούκα  στην κ. Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου να τεθεί επικεφαλής – Πρόεδρος για την δημιουργία και τις δράσεις του ICC WOMEN HELLAS.

2) Στις 06 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ICC Hellas με πολύ μεγάλη επιτυχία, η 1η – ιδρυτική συνάντηση του Συνδέσμου Γυναικών ICC WOMEN Hellas.

3) Διάφορες συναντήσεις στη οικία της κυρίας Γιαβρόγλου με τα ιδρυτικά μέλη    για την οργάνωση και την δημιουργία

 

4) Αποφασίστηκαν τα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής :

 
 

1) Mαρίνα  Γιαβρόγλου

2) Ελένη Γιαννοπούλου

3) Κατερίνα Διαμαντοπούλου

4) Αμαλία Καραγκούνη – Κύρτσου

 

5) Πηνελόπη Λαζαρίδου

6) Αγγελική Μπούρα

7) Ειρήνη Νικολοπούλου

8) Ελένη Παπακωνσταντίνου

 
 
 

5) 8 Απριλίου 2019 το ICC Hellas πραγματοποίησε Συμπόσιο στο Makedonia Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη με θέμα : «Η Θεσσαλονίκη Πύλη Ανάπτυξης για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο» -εκεί έγινε η Βράβευση της κ. Μαρίνας Οφλούδη-Γιαβρόγλου Προέδρου της SOYA MILLS International, ως καταξιωμένη επιχειρηματίας με καταγωγή από την Θεσσαλονίκη.

6) 19 Σεπτεμβρίου 2019 επίσκεψη στο γραφείο της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας και οικογένειας και Αντιπροέδρου Γυναικών του ΕΛΚ κας Μαρίας Συρεγγέλα. Συζητήσαμε τα θέματα ισότητας και τις ενέργειες που μπορούμε να κάνουμε για να προβάλουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην δουλειά τους, στις επιχειρήσεις τους, αλλά και σε όλα τα επίπεδα της ζωής τους.

 
 
 

7) Στις 25-09-19 επισκεφθήκαμε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νίκο Παπαθανάση. Στην συνάντηση συμμετείχαν η Κατερίνα Διαμαντοπουλου Διευθύνουσα Σύμβουλος της Korn Ferry International, η Πηνελόπη Λαζαριδου cfo της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Πρόεδρος του ICC WH.

8) 9 Οκτωβρίου 2019- Athens Democracy Forum – Αίγλη του Ζαπείου, επ’ευκαιρία των 100 χρόνων του ICC INTERNATIONAL μίλησε ο Πρόεδρος Mr. Paul Polman. Στον μεστό λόγο του, τόνισε ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε τους πολύ φτωχούς αυτού του πλανήτη που ανέρχονται σε 1 δισεκατομμύριο 300 εκατομμύρια.

 
 
 

9) 19 Νοεμβρίου 2019 – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΛΕΣΧΗ ενόψει της Παγκόσμιας ημέρας της γυναικείας επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με καλεσμένες όλες τις Προέδρους των Γυναικείων Οργανώσεων στην Ελλάδα.

 

10) 13 Δεκεμβρίου 2019 Επισκεφτήκαμε μαζί με δυο μέλη του ICC WOMEN την Πρέσβη της Σουηδίαςστην Ελλάδα κυρία Charlotte Sammelin και συζητήσαμε για όλα όσα έχουν κατακτήσει οι γυναίκες στην Σουηδία και όσα οι Ελληνίδες προσπαθούν χρόνια τώρα να πετύχουν όπως ίσες αμοιβές ,συμμετοχή στα ΔΣ κλπ.

 

«Συναντώ αξιόλογες Ελληνίδες όσο καιρό είμαι εδώ» είπε η Charlotte «και δυστυχώς διαπιστώνω ότι σε σχέση με τους άνδρες, δεν έχουν ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας.»

 
 
 

ΔΡΑΣΕΙΣ 2020

 
 

1) 2 Φεβρουαρίου 2020 το Ιδρυτικό μέλος και μέλος της συντονιστικής επιτροπής του ICC WOMEN HELLAS κ. Αγγελική Μπούρα μίλησε στην επιτροπή περιβάλλοντος της Βουλής με την ιδιότητα της ως ICC WOMEN ENERGY AND ENVIROMENTAL CLUSTER, όπως επίσης και η κ. Νάσια Φάγκρα.

2) 25 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ATHENS PLAZA για την ανακοίνωση των επίτιμων μελών, των μελών της συντονιστικής επιτροπής και των Ομάδων εργασίας – Clusters. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το ιδρυτικό μέλος κ. Πηνελόπη Λαζαρίδου CFO στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ μίλησε με θέμα «Women on Boards».

ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ICC WOMEN

 
 

1) ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ

2) ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

3) ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΜΑΡΑ

4) ΚΑΤΣΕΛΗ ΛΟΥΚΑ

5) ΚΑΤΣΟΥ ΝΕΛΛΗ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4) Επίσης, κατά την διάρκεια του κορωνοϊού έγιναν πολλές διαδικτυακές συζητήσεις στα social media από τους επικεφαλής των περισσότερων clusters, με συμμετοχή σημαντικών ομιλητών, όπως με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, με την Υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, με την καταξιωμένη Οικονομολόγο Μιράντα Ξαφά, με την Γενική Γραμματέα Ισότητας κ. Μαρία Συρεγγέλα, με την πρώην Πρόεδρο της ΕΤΕ και των Ελληνικών Τραπεζών & πρώην Υπουργό Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη κλπ.

 
 
 

5) 12 Μαϊου 2020 συμμετείχε η Πρόεδρός μας κ. Μαρίνας Οφλούδη-Γιαβρόγλου σε διαδικτυακή ομιλία που διοργάνωσε το Delphi Economy Forum με θέμα συζήτησης: Οι επιπτώσεις του Covid 19 και εργαλεία για την επανεκκίνηση μετά το lockdown.

 

6) 13 Μαϊου 2020 συμμετείχε το Cluster Επιχειρηματικότητας με τους επικεφαλής κ. Νίκη Γιαβρόγλου και κ. Άννα Καμαρίδη και τα Επίτιμα Μέλη μας κ. Λούκα Κατσέλη και κ. Δόμνα Μιχαηλίδου σε διαδικτυακή ομιλία με moderator την δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου & θέμα συζήτησης : «Η επόμενη μέρα στις επιχειρήσεις & η γυναικεία ηγεσία» που διοργάνωσε το Delphi Economy Forum.

7) 16 Ιουνίου 2020 διοργανώθηκε η 1η διαδικτυακή Εσπερίδα μέσω zoom με κεντρικά θέματα της διαδραστικής συνάντησης : α) Κοινωνικο-οικονομικές πολιτικές για την στήριξη των εργαζόμενων και ευάλωτων πολιτών, το οποίο ανέπτυξε το επίτιμο μέλος μας και Υφυπουργός Εργασίας κ.Δόμνα Μιχαηλίδου και β) Πως θα ανακάμψει η οικονομία στην μετακορωνοϊό εποχή απο το επίτιμο μέλος μας, την καταξιωμένη οικονομολόγο κ.Μιράντα Ξαφά.
 
8) 24 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου κ. Αντώνη Αυγερινό, με πρωτοβουλία και παρουσία της Ελένης Γιαννοπούλου δικηγόρου και μέλους του ΔΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, αλλά και μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του ICC Women Hellas. Η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια κοινών δράσεων των οργανισμών σε μια σειρά από κοινωνικά ζητήματα.
9) 30 Ιουνίου 2020 το cluster Τέχνη & Πολιτισμός με επικεφαλής την κ.Μαριλένα Κουτσούκου-Καλλιτσάντση και την Ελπίδα-Νικόλ Βασιλειάδου, διοργάνωσε ειδική ξενάγηση στην έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου στο Ηρώδειο, όπου συμμετείχαν πολλές αξιόλογες γυναίκες επιχειρηματίες και πολιτικοί.
 
10) 7 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε το 1ο Zoom Gala με επτά ξεχωριστές ελληνοαμερικανίδες επιχειρηματίες από την Νέα Υόρκη, για την ανάπτυξη και την επέκταση του ICC WOMEN HELLAS στη Αμερική.
Συμμετείχαν οι κ.κ. :
  • CHRISTOPOULOU Niovi (Attorney and strategist)
  • ADAMIDOU Evy (Ph.D., Financial Services)
  • HADJIPATERAS Marina (Trail Mix Ventures (VC))
  • MAVRIKOS-GISHOLT Hara (Director of Maritime & Legal Affairs of Corea Assurance CR Marine)
  • VASILATOS Jacqueline Anca (Director Finance & Strategy, Estee Lauder)
  • VASSALOU Maria (Vassalou Capital Management)
  • VASSILAROS Alexandra (Vassilaros & Sons “B2B coffee business”)
 
11) 16 Ιουλίου 2020 ο Δήμος Σπάρτης διοργάνωσε συζήτηση στο ξενοδοχείο Kyniska Hotel στη Σπάρτη, με θέμα την αγροτική οικονομία & την παρουσία του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο Προέδρου ΕΛΓΑ.

Τη δική τους άποψη κατέθεσαν η κα. Μαρίνα Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος της SOYA MILLS International και του ICC WOMEN HELLAS , καθώς και η κ. Παρασκευή Μολώνη, Γεωπόνος, Μέλος του ΓΕΩΤΕΕ και Μέλος του ICC WOMEN ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ο πρόεδρος του ΙCC ΕΛΛΑΔΑΣ, Πέτρος Δούκας ήταν  σε όλες τις διαδικτυακές συναντήσεις αλλά και παρών σε όλες τις εκδηλώσεις του ΙCC WOMEN ΕΛΛΑΔΑΣ προ Covid – 19.

 
12) Πραγματοποιήθηκε Καμπάνια awareness στα social mediα μέσα στον Αύγουστο.
13) Κατα την διάρκεια του 2020 δημιουργήθηκαν λογαριασμοί σε όλα τα social media : instagram , facebook , you tube , twitter ενώ ενημερώνεται διαρκώς η ιστοσελίδα του ICC με τα νέα από τις δράσεις μας & τα newsletters των clusters.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙCC WOMEN

To  ICC  Women είναι η δυναμική & σύγχρονη ένωση γυναικών επαγγελματιών , διακεκριμένων ηγετικών στελεχών & επικεφαλής εταιρειών που επιδιώκουν την βελτίωση των συνθηκών & την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών στον επιχειρηματικό κλάδο της Ελλάδας με την συνδρομή του παγκόσμιου networking του ICC .

Αξίζει να σημειωθεί ότι όραμα του ICC  Women είναι:

-Να συμβάλλει καθοριστικά αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του γυναικείου φύλου στην επόμενη ημέρα της Ελλάδας

-Να δημιουργήσει τις κατάλληλες βάσεις & συνθήκες ώστε οι αυριανές γενιές της Ελλάδας να περάσουν επιτέλους σε μια υγιή ανάπτυξη

-Η συμμαχία του καλού να κτίσει γερές βάσεις & ισχυρά θεμέλια αξιών

-Για τις Ελληνίδες επιχειρηματίες των 5 Ηπείρων να καταστεί σημείο αναφοράς

-Το με κάθε τρόπο διεκδικούμενο όραμα σε παγκόσμια κλίμακα για το empowerment of women να ενσωματωθεί στην στρατηγική του ICC  Women

-Να αλλάξει  η νοοτροπία των Ελλήνων & Ελληνίδων ώστε να επιχειρούν σε ισότιμο περιβάλλον μέχρι το 2030

Η ιδρυτική Πρόεδρος Μαρίνα Γιαβρόγλου, η «σιδηρά κυρία» του επιχειρείν, γνωστή και  ως Mrs Soya Mills Group, εκτός από την έντονη φιλανθρωπική δράση, αποτελεί σύμβολο της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας, έχοντας τεράστια εμπειρία-πάνω από 30 χρόνια– στις εξαγωγές, μιας κι ο Όμιλος της εξάγει 100 εκατομ. ευρώ σε 30 χώρες. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) , Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Γυναικών WorldBusinessWomenInitiative (WBW).,κ.α