H πρώτη εκδήλωση της ομάδας Τομέα Υγείας του ICC WOMEN με τον συντονισμό της επικεφαλής του cluster Υγείας και επιφανούς νομικού Ελένης Γιαννοπούλου και με την παρουσία και ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο ξενοδοχείο King George Athens στην ΗΜΕΡΙΔΑ ICC WOMEN HELLAS “H ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ”.

Ελένη Γιαννοπούλου ( Νομικός - Υπεύθυνη του Τομέα Υγείας ICCWomen ) Μίνα Γκάγκα Άννα Γριμάνη ( Δημοσιογράφος )

Στην ημερίδα συμμετείχαν γυναίκες  από τον χώρο της Επιστήμης κι Επιχειρηματικότητας που ανέδειξαν τον ρόλο της Γυναίκας στη Νέα Εποχή του Μετασχηματισμού της Υγείας στην Ελλάδα.

Δανάη Μπεζαντάκου (Υπεύθυνη τομέα Παιδείας ICC WOMEN HELLAS ) Νίκη Κεραμέως Ελένη Γιαννοπούλου ( Νομικός - Υπεύθυνη του Τομέα Υγείας ICCWomen )

”Μέσα από την παρουσία σας και τις ομιλίες στηρίξατε μία προσπάθεια που ευελπιστώ να γίνει θεσμός στον τομέα της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Μπορέσατε και αναδείξατε ένα ευρύτατο φάσμα νεωτερισμών και δραστηριοτήτων της νέας εποχής του μετασχηματισμού στον χώρο της υγείας” τόνισε στην εναρκτήρια ομιλία της η υπεύθυνη του Τομέα Υγείας ICCWomen και συντονίστρια της εκδήλωσης, γνωστή νομικός Ελένη Γιαννοπούλου.

Ελένη Γιαννοπούλου ( Νομικός - Υπεύθυνη του Τομέα Υγείας ICCWomen ) Πέτρος Δούκας ( Πρόεδρος ICC HELLAS ) Μίνα Γκάγκα Νίκος Βερνίκος

Η επιστήμη, η διοίκηση, η επιχειρηματικότητα, ο θεσμικός και τεχνολογικός εκσυγχρονισμός, το νέο μοντέλο της υγείας, αποτέλεσαν τα κύρια θεματικά πεδία των ομιλιών του Τομέα Υγείας.

Βασιλική Τσίντζου Ελένη Γιαννοπούλου ( Νομικός - Υπεύθυνη του Τομέα Υγείας ICCWomen ) Σίσσυ Παπαγεωργίου Μαρία Λαγομάτη

Η πλαστική χειρουργός δρ.Μαρία Κοτρώτσιου, Διευθύντρια Κλινικής: Αισθητική Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική “ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” απέδωσε τις σύγχρονες μεθόδους στον τομέα της αισθητικής ιατρικής για την γυναίκα αλλά και τον άντρα. Η ομορφιά μέσα από την επιστήμη- όπως συνδέεται με τον επαναπροσδιορισμό της ομορφιάς στην σύγχρονη εποχή.

Ελένη Γιαννοπούλου ( Νομικός - Υπεύθυνη του Τομέα Υγείας ICCWomen ) Μίνα Γκάγκα Άννα Γριμάνη ( Δημοσιογράφος ) Ευαγγέλια Παπαδαυίδ Μαρία Κοτρώτσιου

 

Η επεμβατική καρδιολόγος δρ. Αφροδίτη Τζίφα Διευθύντρια της Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ, Oμίλου ΥΓΕΙΑ ανέδειξε μέσα από έναν πολύ ευαίσθητο χώρο της ιατρικής τα θαύματα της επιστήμης στην χώρα στον τομέα των συγγενών καρδιοπάθειών στα νεογνά και στα παιδιά τα οποία κατορθώνουν -το αδιανόητο κάποτε- να ζουν μία φυσιολογική ζωή.

Η Άννα Καμαρίδη ( Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS), η Ελένη Γιαννοπούλου, η Δανάη Μπεζαντάκου, η  Ειρήνη Βενιάμη, η Μαρία Λαγομάτη και άλλα μέλη του  ICC WOMEN HELLAS

Αξιοσημείωτη η παρέμβαση του Διευθυντή Καρδιοχειρουργικής του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ δρ.Φώτη Μητρόπουλου για τις νεωτερικές τεχνικές αντιμετώπισης των συγγενών καρδιοπαθειών με ιδιαίτερη έμφαση στις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους.

Ελένη Γιαννοπούλου ( Νομικός - Υπεύθυνη του Τομέα Υγείας ICCWomen ) Αφροδίτη Τζίφα Φώτης Μητρόπουλος Άννα Γριμάνη ( Δημοσιογράφος )

 

Η Κωνσταντίνα Κωστοπούλου Chief Product Officer και μέτοχος Innovation Sprint Sprl/Εταιρεία Τεχνολογίας στον χώρο της Υγείας ως επιχειρηματίας, μίλησε για τον νέο ψηφιακό χώρο της υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την συμβολή της σύγχρονής τεχνολογίας στην πρόληψη και διαχείριση ασθενειών μέσα από την συνεργασία νοσοκομείων, φαρμακευτικών εταιρειών, ιατρών και ασθενών.

Η Σίσσυ Παπαγεωργίου, η Άννα Καμαρίδη( Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS), Ευαγγελία Παπαδαυίδ


Η δερματολόγος Δρ. Ευαγγελία Παπαδαυίδ Καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας, Ιατρική Σχολή EKΠΑ, Β΄ Κλινική Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων, Νοσοκομείο ”ΑΤΤΙΚΟ” ανέδειξε τις σύγχρονες μεθόδους της digital δερματολογίας και για την ιατρική ακριβείας αλλά και τις θεραπείες που προσφέρει ένα σύγχρονο δερματολογικό ιατρείο.

Η οδοντίατρος δρΒασιλική Τσίντζου ανέπτυξε τις δυνατότητες της Τεχνολογίας στη Σύγχρονη Οδοντιατρική, για την καλή υγεία και τα ωραία χαμόγελα μέσα από ένα υπερσύγχρονο οδοντιατρείο με τις πιο εξειδικευμένες τεχνολογίες στον τομέα της οδοντιατρικής.

Ελένη Γιαννοπούλου, Πέτρος Δούκας, Μαρία Λαγομάτη, Άννα Καμαρίδη

Η φαρμακοποιός Έλενα Χρονοπούλου αναφερόμενη στον πυρήνα του μετασχηματισμού στην υγεία ανέδειξε τον ρόλο του φαρμακοποιού στην σύγχρονη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την τεράστια συμβολή του φαρμακείου στην αποφόρτιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επικαλούμενη τα επιτυχημένα μοντέλα του εξωτερικού.

 


Σίσσυ Παπαγεωργίου, Μαρία Λαγομάτη

 


Η Μαρία Λαγομάτη Πρόεδρος Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών κι ερχόμενη από την Πέλλα ανέδειξε μέσα από την ιδιότητα της εθελόντριας αλλά και την εμπειρία της στη διοίκηση τον σπουδαίο ρόλο της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην προσπάθεια μετασχηματισμού της υγείας, βασιζόμενη στον ανθρωπισμό και τον εθελοντισμό.

Φωτεινή Βρύνα, Ρίτα Μωραιτάκη

Ο κύκλος ομιλιών ολοκληρώθηκε με την σύντομη παρουσίαση του επιχειρηματικού περιοδικού Woman in Business & Sciences από τον εκδότη και γνώστη του χώρου της Υγείας Ζαχαρία Καπλανίδη προέδρου του ZITA GROUP.

Γιάννης Κεχρής

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Φανή Λεβέντη

Φωτεινή Βρύνα, Κική Κορδερά

Άννα Καμαρίδη

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Λόλα Αποστολίδη


Κατερίνα Φρέτζου, Άννα Γριμάνη

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Samia Clausius

ΠΗΓΗ: papadakis press