Διαδικτυακή εκδήλωση ετοιμάζει για ΣΗΜΕΡΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Νοεμβρίου στις 6 μμ ΩΡΑ ΣΙΚΑΓΟΥ (περίπου 2 πμ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ξημερώματα Κυριακής) το Hippocratic Cancer Research Foundation με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών και η Ελληνοαμερικανίδα ιδρύτριά του Ελένη Μπούση, μια γυναίκα με μεγαλείο ψυχής, τεράστια προσφορά και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο σε Αμερική, Ελλάδα, Αφρική, Κούβα, γνωστή παγκοσμίως και ως «Μητέρα Τερέζα», μια γυναίκα που έβαλε στοίχημα με τον εαυτό της να «κάνει τη διαφορά» για την ανθρωπότητα, να σφραγίσει ανεξίτηλα την ιστορία και να αλλάξει τα δεδομένα του πλανήτη!

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανάμεσα στον Δημήτρη και την Ελένη Μπούση(2019)

Η Πριγκίπισσα Αικατερίνη πάντα στο πλευρό του Hippocratic Cancer Research Foundation

 Η Ελένη Μπούση μας καλεί σε Διαδικτυακή εκδήλωση του Hippocratic Cancer Research Foundation ΣΗΜΕΡΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 14 Νοεμβρίου στις 6 μμ ΩΡΑ ΣΙΚΑΓΟΥ (περίπου 2 πμ ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ξημερώματα Κυριακής) 

Ο κορυφαίος διεθνώς γιατρός δρ. Λεωνίδας Πλατάνιας και η Ελένη Μπούση σε παλαιότερο gala το 2018

Για να ακολουθείτε την σελίδα μας ώστε να  ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα, πατείστε εδώ Follow & Like

 

Η Ελένη Μπούση μας καλεί να συμμετέχουμε στη διαδικτυακή εκδήλωση, στο http://e.givesmart.com/events/isL/page/presentation (Για δωρεές με διεθνείς πιστωτικές κάρτες, μεταβείτε στη διεύθυνση: https://hcrfoundation.z2systems.com/np/clients/hcrfoundation/donation.jsp), ώστε να βοηθήσουμε το HCRF να νικήσει τον καρκίνο σε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίσιμη περίοδο λόγω Covid, που οι ασθενείς με καρκίνο μας χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ! Μας καλεί στο εμπνευσμένο πρόγραμμά, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να σταματήσουμε τη μάστιγα του καρκίνου, υποστηρίζοντας την τολμηρή και καινοτόμο ερευνητική ομάδα στο Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center του Northwestern University!

Οι παρουσιαστές του γκαλά το 2018

Η Ελένη Μπούση με τους παρουσιαστές του γκαλά το 2019

Στα γκαλά που διοργάνωνε η Ελένη Μπούση τα προηγούμενα χρόνια, προσέφεραν  την θερμή τους υποστήριξη στο Hippokratic Cancer Day Research Foundation, πάνω από 700 καλεσμένοι κάθε φορά, κυρίως Έλληνες, Αμερικάνοι, Εβραίοι, Ρώσοι κ.α και συγκεντρώνονταν μέσα σε μια νύχτα για τους σκοπούς του Ιδρύματος,   Ιλιγγιώδη ποσά, όπως τα 3,5 εκατομμύρια δολλάρια που συγκεντρώθηκαν εν μία νυκτί το 2018!

Peter Dundas, Ευάγγελος Μπούσης, Ελένη Μπούση, Δημήτρης Μπούσης, Βικτώρια Μπούση, Γιώργος Μπούσης


Ελένη Μπούση, Βίκυ Παλυβού


Τζον Μάνος, Ελένη Μπούση, Έλενα Μάνος 


Οι Πέτρος και Βίκυ Παλυβου με την Ελένη Μπούση

Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη, Ελένη Μπούση

Η γενική πρόξενος του Παναμά Γωγώ Αθανασοπούλου και η Βίκυ Παλυβου

Soula Mystras, Doretta Mystras, Eleni Bousis

Μάιρα Βαγιωνή Στασινοπούλου, Ελένη Μπούση

Kristinne Fara, Nicole Liadis

Nicole Liadis, Ελένη Μπούση, Teddi Furla Galanis

Dame Charlene Seaman, Laura C Dantuma, Vonita Reescer, Irene Michaels, Scott Seaman

Η Ελένη Μπούση ανάμεσα στην Kathy και στον Konstantino Marousis

Αφροδίτη Κοτρώτσιου, Paul Kotrotsios


Μαριάνθη Λογοθέτη

Πύρρος Δήμας, Πέτρος Παλυβός

Αλεξάνδρα Προκάκη, Εριέττα Απολωνάτου

Ο δρ.Λεωνίδας Πλατάνιας και η Ελένη Μπούση με του παρουσιαστές του gala το 2019

Eleni Bousis, John Manos, Elena Manos

Gregory, Amanda, Vicky, Peter, Anastasia Palyvos

Σούλα Μυταρά, Βίκυ Παλυβού
Elena Manos, Vicky Palyvos, Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη, Eleni Bousis, Μάιρα Βαγιωνή Στασινοπούλου

Η Αλεξία Στέλλα Μάτζαρη με την Deborah Wince-Smith President & CEO του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ


Η Ελένη Μπούση με τα παιδιά της Γιώργο και Βικτώρια Μπούση και τον εγγονό της 

Η Ελένη Μπούση με τον σύζυγό της Δημήτρη Μπούση

Το Hippocratic Cancer Research Foundation, με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, με τη σημαντική συμβολή και καθοδήγηση του διακεκριμένου επιστήμονα dr.Λεωνίδα Πλατάνια, έχει σκοπό την ενίσχυση ερευνών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ειδικεύεται στη μεταφραστική έρευνα του καρκίνου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη εργαστηριακών μεθοδολογιών και εφαρμογών κλινικού ενδιαφέροντος. Δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στήριξη στο έργο της καταπολέμησης του καρκίνου, χρηματοδοτώντας διεπιστημονικές ερευνητικές ομάδες στο Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center του πανεπιστημίου Northwestern. Στόχος του είναι μεταξύ άλλων να ενδυναμώσει τη δράση των ερευνητών του, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουν επείγοντα ζητήματα στους τομείς της βιολογίας του καρκίνου και της ογκολογίας με την εφαρμογή καινοτόμων θεραπευτικών διαδικασιών. Το ερευνητικό κέντρο Lurie είναι ένα από τα 47 εθνικά κέντρα για την έρευνα και την αντιμετώπιση του καρκίνου στις ΗΠΑ, το οποίο τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης.

Καθοριστική είναι η συμβολή στην έρευνα και αντιμετώπιση του καρκίνου του ομογενούς δρ.Λεωνίδα Πλατανιά, που από το 2014 είναι διευθυντής του Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center. Στη διάρκεια της θητείας του έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του κέντρου, εισάγοντας προγράμματα μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο και έχοντας αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας, με τουλάχιστον 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων σε σχέση με τα καρκινικά κύτταρα και την ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι οποίες συμβάλουν στη θεραπεία κακοηθειών.

Ο Πέτρος και η Βίκυ Παλυβού,  ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, η Ελένη Μπούση και η Έλενα Μάνος

Αξίζει να αναφερθεί ότι αφορμή για τη δημιουργία του Hippocratic Cancer Research Foundation ήταν ότι πριν 18 χρόνια η τότε ετοιμοθάνατη καρκινοπαθής μητέρα της Ελένης Μπούση, Μπέσσυ Παλιβού, δοκίμασε ένα πειραματικό φάρμακο που είχε ανακαλύψει ο δρ. Πλατάνιας και η ομάδα του και έκτοτε έζησε 17 χρόνια!

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Ελένη Μπούση είναι Πρόεδρος στο ελληνικό Γηροκομείο στο Ιλινόις (το Greek American Nursing Home and Rahabilitation), στηρίζει παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, καθώς και ορφανά στο Ορφανοτροφείο στο Μεριβελ Σικάγου, αλλά και στο ορφανοτροφείο που ίδρυσε η οικογένειά της στην Κένυα, το οποίο έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει εκεί 120 ορφανά!
Τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες είναι άξιες συγχαρητηρίων και παραδείγματα για μίμηση!
Όλοι μαζί σήμερα ας συμμετέχουμε στη σημαντική αυτή προσπάθειά της!