H γκαλερί Σκουφά παρουσίασε την ατομική έκθεση του Γιώργου Χαδούλη με τίτλο «Acropolis Now», την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Οκτωβρίου 2021.

Γιάννης Καλλιγάς, Ειρήνη Νταϊφά, Γιώργος Χαδούλης

Με μία νέα ζωγραφική ενότητα έργων που εμπεριέχουν την Ακρόπολη, ο Γιώργος Χαδούλης επανέρχεται σε ένα αγαπημένο του οπτικό και νοητικό θέμα.. Είκοσι τοπία της Ακρόπολης σε διαφορετικές παραλλαγές, απελευθερωμένες και με παιγνιώδη διάθεση, μαζί με μια σειρά από κεραμικά του έργα συνθέτουν την ζωγραφική πρόταση που συστείνει ο δημιουργός. H Ακρόπολη των πολλαπλών συμβολισμών, ο περιβάλλων φυσικός χώρος της, το φως του αττικού τοπίου αλλά και η σύγχρονη αστική συνθήκη συνυπάρχουν στις ζωγραφικές συνθέσεις του Γιώργου Χαδούλη. Η σύνδεση της ζωγραφικής σκέψης με την συμβολική δυναμική της Ακρόπολης, την έννοια της δημοκρατίας και την ελευθερία της έκφρασης που σηματοδοτεί, είναι εδώ πρόδηλη.

Γιάννης Καλλιγάς, Ειρήνη Νταϊφά, Γιώργος Χαδούλης

«Ζωγραφίζοντας την Ακρόπολη σκεφτόμουν ποσο μοιαζει η διαδικασια της ζωγραφικής με εκείνη της δημοκρατίας. Ως ζωγράφος βρίσκω ενδιαφέρον στη δημοκρατία ότι είναι και αυτή μια δημιουργική διαδικασία, ένα έργο εν προόδω.» αναφέρει ο Γιώργος Χαδούλης στην συζήτησή του με τον Παναγιώτη Δουδωνή, η οποία περιλαμβάνεται στον κατάλογο της έκθεσης.


Βένια Μπεχράκη

Έργα σε χαρτί, με μελάνι, κάρβουνο και παστέλ λαδιού, οι τοπιογραφικές συνθέσεις της Ακρόπολης του Χαδούλη αποτελούν μαρτυρίες που προέρχονται από τη βιωμένη, αισθητική εμπειρία του τοπίου της Αθήνας. Το φυσικό περιβάλλον που αγκαλιάζει τον αττικό βράχο αποτελεί σημείο αναφοράς για τον καλλιτέχνη και τροφοδοτεί συνεχώς τον διάλογο ανάμεσα στο σύμβολο και την ομορφιά.

Χαρά Ξυλά, Νινέτα Πατέρα, Λία Παπαδαυίδ, Θάνη Λορέντζου


«Η φύση είναι εκεί, αυτή είναι η σταθερά. Το μνημείο έγινε μέσα σε αυτό το τοπίο και εξαιτίας του. Το περιβάλλον διαμορφώνει το ανθρώπινο έργο και αυτό με την σειρά του τον τρόπο που το βλέπουμε. Ζώντας μέσα σε αυτό δεν έχεις λόγο να είσαι απαισιόδοξος, σου δίνεται απλόχερα. Το να κατοικείς στο όμορφο σε κάνει να αισθάνεσαι ζωντανός.»

Ειρήνη Νταϊφά, Έλενα Ματζαβίνου

Στην έκθεση παρουσιάζεται παράλληλα και η νέα κεραμική δουλειά του Γιώργου Χαδούλη, εμπνευσμένη από τη φύση, τη μυθολογία, και τις ανθρώπινες μορφές. Κεραμικά έργα σε ποικιλία μεγεθών υμνούν μέσω εκρηκτικών χρωμάτων την αισθησιακή ευφορία, την αισιοδοξία και τη χαρά.


Γιώργος Χαδούλης, Νίκος Ιατρού

Μία Συζήτηση του Γιώργου Χαδούλη με τον Παναγιώτη Δουδωνή, Εκδόσεις Νηρέας, 2021 

Γιάννης Καλλιγάς, Βένια Μπεχράκη

ΓΚΑΛΕΡΙ ΣΚΟΥΦΑ, Σκουφά 4, Κολωνάκι, 10673 – Τ.: 210 3603541 & 210-3643025 Ώρες λειτουργίας: Δευτ – Τετ: 10:00-16:00, Τρ & Πεμ: 10:00-21:00, Παρ: 10:00-20:00, Σαβ: 10:30-15:30

Χρήστος Χωμενίδης, Γιώργος Χαδούλης

Έναρξη έκθεσης: Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021 Ο καλλιτέχνης θα είναι παρών στην έκθεση τις ακόλουθες ημερομηνίες: Πέμπτη 16.09 : 19:00 – 22:00 Παρασκευή 17.09 : 11:00 – 15:00 & 17:30 – 20:00 Σάββατο 18.09: 11:30 – 16:00

Καθόλη την διάρκεια της έκθεσης θα τηρηθούν τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Η χρήση της μάσκας καθώς και η απόσταση ασφαλείας 1,5 μέτρου μεταξύ των επισκεπτών είναι απαραίτητη. Διάρκεια έκθεσης: 16 Σεπτεμβρίου – 16 Οκτωβρίου 2021


Γιάννης Καλλιγάς, Ειρήνη Νταϊφά

Γιώργος Χαδούλης, Μαρία Καλλιγά, Γιάννης Καλλιγάς

Κατερίνα Ψωμά, Γιώργος Χαδούλης


Ελένη Βαρβιτσιώτη, Γιώργος Χαδούλης

Χαρά Ξυλά, Γιάννης Καλλιγάς

Κατερίνα Πουλοπούλου

Αντώνης Χατζηιωάννου, Γιάννης Καλλιγάς

Τάσος Μαντζαβίνος, Γιώργος Χαδούλης, Γιάννης Καλλιγάς

Γιώργος Χαδούλης, Ελισάβετ Κουλούρη,Γιάννης Ολύμπιος

Βίκυ Κομνηνού, Λία Παπαδαυίδ, Νινέτα Πατέρα, Μίνα Μωραΐτου, Λυδία Μαλεβίτη

Πηγη: studio panoulis