Η Καρδίτσα έχει ανάψει τη «ΦΛΟΓΑ» της αγάπης και έχει αγκαλιάσει με αυτή τα νοσούντα παιδιά της!
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ…..Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ….» είναι το moto του παραρτήματος της «ΦΛΟΓΑΣ» στην Καρδίτσα(στην πλατεία Στρατολογίας επί της οδού Μπαϊρακτάρη 1, τηλ:  6979307235), που έρχεται πρώτο σε πωλήσεις προιόντων για το σκοπό του σωματείου, τα τελευταία 2 χρόνια (2018-2019) σε όλη την Ελλάδα, μολονότι εγκαινιάστηκε πολύ πρόσφατα, στις 6 Οκτωβρίου 2017.

Η Δώρα Ξηνταρα, επικεφαλής της «ΦΛΟΓΑΣ» Καρδίτσας, μια ηρωίδα μητέρα που έχει χάσει το ένα της παιδί από καρκίνο, όταν βραβεύτηκε το 2018 από τον τότε Δήμαρχο για τον τεράστιο και αποτελεσματικό αγώνα που κάνει για τη «ΦΛΟΓΑ»!

«Άναψε και εσύ τη ΦΛΟΓΑ της αγάπης» μας προτρέπει η δραστήρια επικεφαλής της «ΦΛΟΓΑΣ» Καρδίτσας  Δώρα Ξηνταρα

Έκτοτε, το παράρτημα της Καρδίτσας αναπτύσσει πλούσια δράση με διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων γύρω από τον παιδικό καρκίνο και τους τρόπους αντιμετώπισής του, ημερίδες όπου οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν πλήρως για την ιστορία και τις δράσεις της «ΦΛΟΓΑΣ»σε όλη την Ελλάδα  αλλά και bazaar το Πάσχα, τα Χριστούγεννα και σε άλλες περιόδους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όπου διατίθενται προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι από τις εθελόντριες της «ΦΛΟΓΑΣ» Καρδίτσας, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του αγώνα των μικρών μας ηρώων ενάντια στον παιδικό καρκίνο.

 

 

Επιπλέον από το 2016, πριν καν αποκτήσει στέγη η «ΦΛΟΓΑ» στην Καρδίτσα, ξεκίνησε, με πρωτοβουλία της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΑΛΑΜΑ», τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή ακαδημιών ποδοσφαίρου από όλη τη Θεσσαλία. Έκτοτε και με την έναρξη του παραρτήματος της «ΦΛΟΓΑΣ» στην πόλη, καθιερώθηκε ως τουρνουά αγάπης και υποστήριξης προς τα παιδιά που μάχονται τον καρκίνο. Κατά τη διάρκεια των αγώνων αντί εισιτηρίου οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τους σκοπούς της «ΦΛΟΓΑΣ»με χρηματικό ποσό της επιλογής τους, ή αγοράζοντας κάποιο από τα είδη που υπάρχουν στο bazaar που διεξάγεται παράλληλα.  

Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί το «κύμα» αγάπης και εθελοντισμού που υπάρχει στο παράρτημα της «ΦΛΟΓΑΣ» στην Καρδίτσα. Καθημερινά πολίτες της Καρδίτσας εκδηλώνουν με θέρμη το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στην ομάδα της «ΦΛΟΓΑΣ» και να προσφέρουν ο καθένας με τις γνώσεις, τις δυνατότητες, την αγάπη  και το μεράκι του … Οι εθελοντές συμμετέχουν στα δημιουργικά εργαστήρια πηλού, μεταλλικών δημιουργιών, κεριών, σαπουνιών, κοσμημάτων και άλλων κατασκευών που διατίθενται προς πώληση στα γραφεία της «ΦΛΟΓΑΣ» και στα bazaar που διοργανώνονται κατά καιρούς στην πόλη. Επιπλέον στελεχώνουν τα bazaar και τις διάφορες εκδηλώσεις της  «ΦΛΟΓΑΣ» και είναι πρόθυμοι να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους για το πολύτιμο έργο του συλλόγου. Για το σκοπό αυτό πραγματοποιούνται συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων της «ΦΛΟΓΑΣ»και των εθελοντών ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή οργάνωση και συντονισμός των δράσεων.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ «ΦΛΟΓΑ»:


Η «ΦΛΟΓΑ»αποτελεί έναν φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1982 από γονείς-εθελοντές  παιδιών που νόσησαν από καρκίνο . Στόχος του σωματείου είναι η συμπαράσταση των οικογενειών, καθώς και η καλύτερη δυνατή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών τους που έρχονται αντιμέτωπα με τον καρκίνο σε μια τόσο τρυφερή ηλικία.

Απόλυτη προτεραιότητα της «ΦΛΟΓΑΣ» είναι να αξιοποιηθούν τα όπλα που θέτει στη διάθεση της η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας, ώστε  να επιτευχθεί η ίαση σε περισσότερα παιδιά!

6386ADE1-757E-4B00-B831-4F25159EF167.png

Βασικές προτεραιότητες:

• Η πρόσληψη μόνιμου(και όχι επικουρικού) ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού.

• Οι έφηβοι με καρκίνο πρέπει να αντιμετωπίζονται στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία και όχι στα Νοσοκομεία ενηλίκων.

• Η διευκόλυνση ιατρών και νοσηλευτών να παρακολουθούν τις εξελίξεις της ιατρικής με τη χρηματοδότηση και συμμετοχή σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα και συνέδρια.

• Η συνεχής ανανέωση και συντήρηση του διαγνωστικού και θεραπευτικού ιατρικού εξοπλισμού.

• Ευελιξία στην κίνηση του φαρμάκου, επιτάχυνση της διαδικασίας για τα πειραματικά φάρμακα.

• Δημιουργία δομών για την παρακολούθηση των απώτερων συνεπειών.

• Έγκριση και κάλυψη από τα ασφαλιστικά ταμεία εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων (μοριακοί έλεγχοι, βιολογικοί παράγοντες κ.α.).

• Δημιουργία εργαστηρίων νέων καινοτόμων εξετάσεων για διαγνωστική και θεραπευτική χρήση. 

• Καθιέρωση της εξειδίκευσης της Παιδιατρικής Αιματολογίας Ογκολογίας.

• Συμμετοχή εκπροσώπων της ΕΕΠΑΟ στο ΚΕΣΥ.