Μανούλες, πώς θα περάσουν τα παιδιά σας ευχάριστα, δημιουργικά και εποικοδομητικά τις μέρες που λόγω της καραντίνας δεν πηγαίνουν σχολείο; Πώς θα διοχετεύσουν την περίσσεια ενέργεια και υπερκινητικότητα τους;

Μα φυσικά μαγειρεύοντας  μαζί σας!Εννοείται πως δεν θα φτιάξετε μαζί τους προς το παρόν μουσακά, παστίτσιο, λαχανοντολμάδες ή ντομάτες γεμιστές.
Ξεκινάμε πάντα από τα πιο απλά, ωραία και… τόοοοοσο μελιστάλαχτα και γλυκά, σαν τα παιδάκια σας!

Για να ακολουθείτε την σελίδα μας ώστε να  ενημερώνεστε για όλα τα νέα άρθρα, πατείστε εδώ Follow & Like


Λοιπόν ετοιμαστείτε! Για αρχή σας έχω το πιο εύκολο και εύγευστο γλυκό! Αυτό που αναμοχλεύει τις μνήμες σας από την παιδική σας ηλικία! Τους παραδοσιακούς  ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

650γρ. αλεύρι, 1 κουταλιά ξηρή μαγιά, 1 κουταλάκι αλάτι, Λάδι ή Ηλιέλαιο, 2 κούπες χλιαρό νερό ή εναλλακτικά Αναψυκτικό πορτοκαλάδα 350 ml με ανθρακικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βάζουμε  το αλεύρι και το αλάτι στο μπολ ή στο μίξερ και στη μέση ρίχνουμε τη μαγιά. Στο μίγμα αυτό συμπληρώνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό ή την πορτοκαλάδα. Ανακατεύουμε στο μίξερ, ή στο μπολ με ειδικό σύρμα, ώστε να δημιουργηθεί μέτριος (ούτε πολύ σφικτός ούτε πολύ νερουλός) χυλός, τον οποίο αφήνουμε να φουσκώσει, ώστε να διπλασιαστεί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε πολύ λάδι κατά προτίμηση σε βαθιά κατσαρόλα  σε δυνατή φωτιά και αφού κάψει ρίχνουμε το χυλό.

(Tip: Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τους παραδοσιακούς λουκουμάδες, μπορούμε να προσθέσουμε στο χυλό τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή φέτα.)

 

Ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι λουκουμάδες μας, ρίχνουμε τον χυλό είτε με κουταλάκι του γλυκού είτε με κουτάλι της σούπας, και το αφήνουμε να τηγανιστεί μέχρι να «ξανθίνει»

Με τρυπητή κουτάλα ώστε να αποφύγουμε το λάδι, βγάζουμε τους λουκουμάδες και τους τοποθετούμε πάνω σε χαρτί ώστε να στραγγιχτεί το λάδι.

Τέλος  ρίχνουμε στους λουκουμάδες μέλι σκέτο ή και με κανέλλα ή με καβουρδισμένο σουσάμι.
(Tip: Γιαλιγότερο παραδοσιακούς λουκουμάδες μπορούμε να  ρίξουμε ακόμα και  merenda ή θρυμματισμένα καρύδια ή πραλίνα φουντουκιού)

Δοκιμάστε τη συνταγή με τα μικρά αγγελούδια σας και είμαι βέβαιη πως… θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας (… αφού φυσικά θα τα έχετε απολυμάνει πριν με αντισηπτικό)…



Καλή σας απόλαυση!