Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ INTERNATIONAL FOUNDATION FOR GREECE , ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, τίμησε το ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΚΚΑ και τους NGradio.gr, για την προσφορά τους στο Ίδρυμα, σε μια ζεστή εκδήλωση στο Zonar’s.
Συγκεκριμένα η κ. Λεβέντη αναφερόμενη στο Βασίλη Λέκκα τόνισε ότι την εντυπωσιάζει η μεγάλη απήχηση που έχει στο εξωτερικό, παρόλο που τραγουδάει πάντα ελληνικό στίχο, ο δωρικός, εσωστρεφής και παράλληλα γεμάτος πάθος τρόπος που ερμηνεύει Χατζιδάκι σε αντιδιαστολή με τη θεατρικότητα, την εξωστρέφεια, τον παλμό και τη δύναμη με την οποία ερμηνεύει Θεοδωράκη. “Είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης”, ανέφερε, “με βαθύτατο κοινωνικό προβληματισμό και αγάπη προς την Ελλάδα που το Ίδρυμα ήθελε πολύ να έχει στο πλευρό του”. Επίσης η κα Λεβέντη υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας του IFG με το NGradio.gr σε πολλαπλά επίπεδα, λέγοντας ότι «είναι μια ομάδα από νέα παιδιά τα οποία έχουν ποιότητα, ήθος και μουσική γνώση. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Τα παιδιά αυτά είναι πλέον οικογένεια μας. Επιπλέον είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτούς γιατί για 2η χρονιά θεωρήθηκαν το καλύτερο webradio παγκοσμίως». Στη εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι «Δρόμοι στο Φως – Horizon», με καταπληκτική ερμηνεία του Β. Λέκκα σε μουσική του Παναγιώτη Στεργίου και στίχους της Μαρίας Παπαδάκη. Το τραγούδι ήδη μεταδίδεται ραδιοφωνικά στη Γαλλία, το Βέλγιο και το Μέμφις και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για την ευόδωση των σκοπών του Ιδρύματος. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών αλλά και Πρέσβεις Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece οι οποίοι στηρίζουν το έργο του. Μεταξύ αυτών ήταν οι: Γέλλη Αγγελοπούλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Τίτος Πατρίκιος, Δημήτρης Μελισσανίδης, Μάκης Μάτσας, Βασίλης Λάσκαρης, Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιώργος Κατσαρός, Κώστας Χατζής, Ρεββέκα Καμχή, Πάνος Μουζουράκης, Κώστας Φέρρης, Χρύσανθος Πανάς, Έλενα Σύρακα κ.ά.
Το INTERNATIONAL FOUNDATION FOR GREECE (IFG) ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τους Γιώργο και Ασπασία Λεβέντη, με στόχο την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό, την προβολή των Ελλήνων της διασποράς που διακρίθηκαν σε όλους τους τομείς καθώς και τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Το Ίδρυμα στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην αγορά ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και οχημάτων ταχείας ανταπόκρισης, στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία και ευαγή ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα, στην κάλυψη του κόστους για τη διάγνωση και θεραπεία γυναικών που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, στη στήριξη των προσφύγων που φθάνουν καθημερινά στη χώρα μας και στη χορήγηση υποτροφιών. Επίσης στη εκπόνηση της μελέτης και την κατασκευή του νέου αρχαιολογικού μουσείου της Δήλου.
 
ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ IFG, ΒΑΣΙΛΗΣ & ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ TRUSTEES ΤΟΥ IFG, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ
 
ΓΕΛΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ(ΠΡΟEΔΡΟΣ IFG)
 
ΧΑΡΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (NG RADIO.GR) – ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΕΡΟΓΛΟΥ (NG RADIO.GR) – ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ – ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (NG RADIO.GR)
 
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΦΕΤΣΑ, ΕΛΕΝΑ ΣΥΡΑΚΑ
 
ΑΡΤΕΜΙΣ ΔΑΥΙΔ-ΚΟΜΠΑΡΟΥ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΥΡΑΤΣΟΥΣ
 
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΒΙΑ , ΡΕΒΕΚΚΑ ΚΑΜΧΗ
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ & ΣΥΖΥΓΟΣ & ΚΟΡΗ
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ, ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, (ΠΡΟEΔΡΟΣ IFG)
 
ΑΣΠΑΣΙΑ ΛΕΒΕΝΤΗ, ΜΑΚΗΣ ΜΑΤΣΑΣ, ΕΥΗ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΠΑΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑ ΣΥΡΑΚΑ
 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ, ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ
 
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΣ
 
ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΡΡΗΣ
 
ΑΠΟΨΗ ΟΜΑΔΙΚΗ NGRADIO.GR, ΚΑΤΙΑ ΜΑΚΡΗ
 
ΓΕΛΛΗ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΡΒΙΑ, ΕΙΡΗΝΑ ΑΝΝΑ ΑΛΓΙΑΝΑΚΗ
 
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗΣ, ΙΣ. ΠΑΤΕΡΟΣ , ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ(ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Ε.Μ.Υ)
 
ΤΑΣΟΣ ΠΕΡΟΓΛΟΥ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΕΡΟΓΛΟΥ-ΧΑΡΟΥΛΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ – ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ – ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗΣ- ΦΑΙΑ ΣΤΑΪΝΕΡ – ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΠΑΤΕΡΟΣ
 
πηγή: studio panoulis