Το πέμπτο βιβλίο της εκδίδει η ταλαντούχα και πολυβραβευμένη λογοτέχνης Τζούλια Γκανάσου.
Μετά τον «Ομφάλιο λώρο», «Τα μαύρα πλήκτρα», «Ως το τέλος» και τους «Γονυπετείς», το οποίο έλαβε το «Βραβείο Αφηγήματος Μεσόγειος 2018» Πανεπιστήμιο του Έξιτερ και «Βραβείο Διηγήματος» Βραβεία Βιβλίου Public 2018) η Τζούλια Γκανάσου «ξαναχτυπά» και αναμένεται ν αφήσει πάλι τη λαμπερή της σφραγίδα στο λογοτεχνικό γίγνεσθαι με τις «Γόνιμες μέρες»( Εκδόσεις Γκοβόστη), ένα βιβλίο που δίνει φωνή σε έναν άντρα ο οποίος βρίσκεται σε κώμα και επικοινωνεί με τον κόσμο μέσω της όσφρησης και της ακοής
Το έργο, όπως έχει αναφέρει η συγγραφέας στη libéral.gr είχε ξεκινήσει να γράφεται προτού μπεί η ίδια στο νοσοκομείο, προτού βρεθεί έγκλειστη για καιρό μες στο σώμα, προτού βιώσει την υποταγή στους νόμους της φύσης, της αδυναμίας, της σάρκας. Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης, συνέχισε τη συγγραφή του εν λόγω έργου και ο ήρωας την παρηγόρησε όπως κανένας άλλος άνθρωπος εν ζωή.

Η εμπνευσμένη συγγραφέας Τζούλια Γκανάσου.

 

 Τι θ’ ανακαλύπταμε αν αποκτούσαμε πρόσβαση στην εποχή πριν από τα πέντε μας χρόνια;
Πώς θ’ αντιδρούσαμε αν ξυπνούσαμε ένα πρωί και μας είχε απομείνει μόνο η όσφρηση και η ακοή; 
Ποια νήματα θα μας παρακινούσαν να διεκδικήσουμε ξανά τη ζωή;

Ένας άντρας βρίσκεται αναίσθητος δίπλα σε έναν νεκρό. Χαρακτηρίζεται ως ύποπτος. Του χορηγείται φάρμακο ώστε να βγει από το κώμα και να δώσει κατάθεση. Θυμάται έναν άντρα αιμόφυρτο και έναν σκελετό βλοσυρό. Ξαφνικά, τον επισκέπτονται εικόνες από την περίοδο πριν απ’ τη μνήμη, πριν από τα πέντε του χρόνια. Εκεί, κυριαρχεί μια γυναίκα της οποίας αναζητά τη μορφή, ένα μυστικό που του κλέβει, τελικά, τη φωνή. Την ίδια ώρα, ακούει τους δικούς του να ομολογούν όσα έπρεπε να αγνοεί.


Έρχονται μέρες όπου οι άνθρωποι αναμετρώνται με τη θύμηση, τον χρόνο, το σώμα. 
Μέρες όπου ο φόβος, η αγάπη, η ματαίωση, ο έρωτας συγκατοικούν τολμηρά. 
Μέρες όπου ξαναγράφεται η προσωπική (και όχι μόνο) ιστορία. 
Μέρες όπου, από τις χαραμάδες, «φυτρώνουν» νέα ξεκινήματα. Κι από τα χαλάσματα ξεπηδάει η ελπίδα.
Γόνιμες μέρες.

ΣΕΛΙΔΕΣ: 144 • ΣXHMA: 14×21 cm

ISBN: 978-960-606-171-4

 

Με την ευκαιρία έκδοσης του νέου της βιβλίου η βραβευμένη συγγραφέας Τζούλια Γκανάσου μας καλεί αύριο και ώρα 18,30-20,30 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Γκοβοστη(βιβλιοπωλείο de profundis- Ζωοδόχου Πηγής 72-Αθήνα) για να υπογράψει αντίτυπα και να συζητήσει με τους αναγνώστες.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Τζούλια Γκανάσου σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου· Λογοτεχνία (ως υπότροφος) στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης και στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου· και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό στο Ε.Α.Π. Βιοπορίζεται από την πληροφορική. Κείμενά της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και λογοτεχνικά περιοδικά.

Έργα της ιδίας:

•           Σε μαύρα πλήκτρα

(Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Γκοβόστη 2006 – αποσπάσματα συμπεριλαμβάνονται στη συλλογική έκδοση του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου «Παγκοσμιουπόλεις»).

•           Ομφάλιος λώρος

(Μυθιστόρημα, Εκδόσεις Γκοβόστη 2011 – συμμετοχή στα: 4ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Dasein, 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών της Αθήνας, 9ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών της Γλασκώβης).

•           Ως το τέλος

(Νουβέλα, Εκδόσεις Γκοβόστη 2013 – υποψήφιο για το «Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2013» του λογοτεχνικού περιοδικού «Κλεψύδρα» και για το «Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2014»).

•           Γονυπετείς

(Νουβέλα, Εκδόσεις Γκοβόστη 2017, Γ΄ Έκδοση – «Βραβείο Αφηγήματος Μεσόγειος 2018» Πανεπιστήμιο του Έξιτερ και «Βραβείο Διηγήματος» Βραβεία Βιβλίου Public 2018).