Την υπέροχη σοπράνο Κάτια Πάσχου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σήμερα 3 Νοεμβρίου σε μια από τις πιο εντυπωσιακές της ερμηνείες στην Οικία του Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού!
Πρόκειται για ένα κύκλο συναυλιών αφιερωμένων στα δέκα χρόνια του ανοίγματος και της προσφοράς της Οικίας του Άγγελου και Λητώς Κατακουζηνού, όπου πρωταγωνιστεί το βιβλίο «Άγγελος Κατακουζηνός, Ο Βαλής μου», μια αυτοβιογραφία για την αγάπη της Λητώς προς τον Άγγελο: δύο άνθρωποι που έγιναν ένα για σχεδόν 50 ολόκληρα χρόνια και έφτιαξαν μαζί το περίφημο φιλολογικό σαλόνι των Αθηνών.
Η ταλαντούχα σοπράνο Κάτια Πάσχου ντυμένη με τα ρούχα της Λητώς Κατακουζηνού στην οικία του Αγγέλου και Λητώς Κατακουζηνού σε μια εντυπωσιακή ερμηνεία!
 
Σεφέρης, Εμπειρίκος, Απάρτης, Χατζιδάκις, Θεοτοκάς, ήταν μερικοί από τους φίλους του Άγγελου Κατακουζηνού και του σπιτιού του.Ένα σπίτι που, με μούσα την Λητώ Κατακουζηνού, πρόβαλε τα υψηλότερα δείγματα πνεύματος, ήθους και αισθητικής της μεταπολεμικής εποχής. Μια ατμόσφαιρα, πού έζησαν και γνώρισαν από κοντά λίγοι, ανασύρεται από τη λήθη του χρόνου μέσα από ένα σύγχρονο μουσικοθεατρικό έργο, που παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις στο Σπίτι-Μουσείο.
 
Ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης εμπνέεται από το βιβλίο και αναφέρει στο στίχο του χαρακτηριστικά: «Είναι μια βαθιά επιθυμία όλων των συνετελεστών να ενώσουμε το χθες με το σήμερα μέσα από τη μουσική και τον έρωτα με την ελπίδα ότι …κάπου εκεί μέσα είναι κρυμμένη η Ελλάδα, όπως στα όνειρά σου θα ‘θελες να είναι»
Ο συνθέτης Χρίστος Παπαγεωργίου εμπνέεται από τους στίχους του Νίκου Μωραΐτη, για να γεννηθεί ο μουσικοθεατρικός μονόλογος: «Το Τραγούδι της Λητώς: μια ζωή ένα συνεχόμενο τραγούδι».
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου θα γίνουν και οι ακόλουθες παραστάσεις: Σάββατο 3 & 10 Νοεμβρίου 2018, στις 20:30
Στο πιάνο η Θάλεια Παπαδοπούλου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Πάρης Μέξης Με την ευγενική χορηγία του Μέντα 88 Photo: Skitzakos George Οικία Κατακουζηνού: Αμαλίας 4, 5ος όροφος Διάρκεια 50′ Γενική Είσοδος 12 ευρώ (7 ευρώ φοιτητές/άνεργοι) Για κρατήσεις στο: [email protected]