Είναι σε όλους γνωστή η φιλανθρωπική δράση της οικογένειας Λάτση. Όπως επίσης είναι γνωστή η αδυναμία και η ευαισθητοποίηση για τα ζώα της κόρης της Μαριάννας Λάτση και του Νίκου Κούρκουλου, της Εριέττας Κούρκουλου – Λάτση, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει συστήσει μια μη κερδοσκοπική, φιλοζωική εταιρεία την «Save a Greek Stray»με σκοπό την προστασία των ζώων.
Η εταιρία αυτή διοργάνωσε πρόσφατα μια βραδιά αλληλεγγύης για τα αδέσποτα ζώα, με τίτλο «Black and White Party» στο Ecali Club, για την υλοποίηση των φιλοζωικών σκοπών της «Save a Greek Stray».
ΠΗ Αίμιλυ Βαφειά και η Μαρίνα Βερνίκου ήταν ανάμεσα σ αυτούς που έφτιαξαν πορτρέτα με σκύλους, που εντυπωσίασαν τους καλεσμένους κατά την είσοδος τους στο Ecali Club Εκάλη.
ΠΑΟΛΑ ΠΑΥΛΟΥ, ΜΑΡΙ ΓΥΠΑΡΑΚΗ
 
Ο πιο βασικός σκοπός της «Save a Greek Stray» είναι η «υιοθεσία»αδέσποτων σκύλων από μια οικογένεια. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη στα αδέσποτα ζώα, η «Save a Greek Stray» ένωσε τις δυνάμεις της με μια ομάδα ανθρώπων που έχουν τους ίδιους στόχους και το ίδιο όραμα για το μέλλον στη χώρα μας: τα ζώα συντροφιάς δεν θα αγωνίζονται να επιβιώσουν στους δρόμους, αλλά θα ζουν ευτυχισμένα στα σπίτια τους με τις οικογένειες τους, προσφέροντας και λαμβάνοντας αγάπη. Για την υλοποίηση του ανωτέρω σκοπού, η SGS ίδρυσε και λειτουργεί ένα πρότυπο Καταφύγιο αδέσποτων ζώων, όπου αδέσποτα ζώα περιθάλπονται και περιμένουν τη νέα οικογένεια που θα τα υιοθετήσει.
ΜΑΡΙ ΓΥΠΑΡΑΚΗ
 
Στον Ωρωπό, σε μια υπέροχη τοποθεσία, δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και φροντίδα, ένα νέο πρότυπο καταφύγιο ζώων που πλέον θα στεγάζει τα αδέσποτα. Το καταφύγιο διαθέτει ατομικούς χώρους στέγασης των ζώων, πλήρως εξοπλισμένο κτηνιατρείο, όπου θα τους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και θα πραγματοποιούνται οι απαιτούμενες στειρώσεις και εμβολιασμοί. Τα αδέσποτα ζωάκια θα παραμένουν στο καταφύγιο προσωρινά μέχρι να βρεθεί η οικογένεια που θα τα υιοθετήσει ή, σε αντίθετη περίπτωση, θα επανεντάσσονται στο φυσικό περιβάλλον από το οποίο περισυνελέγησαν υγιή και στειρωμένα. Στόχος είναι το Καταφύγιο να εξελιχθεί σ’ ένα εκπαιδευτικό κέντρο εκμάθησης του σεβασμού προς στα ζώα, αλλά και σημείο επικοινωνίας του φιλοζωικού κόσμου. Η Εριέττα Λάτση κατά την ομιλία της στο Ecali club είπε μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά: «Τα ζώα μας μαθαίνουν πώς να αγαπάμε. Και την αγάπη δεν μπορεί να στη μάθει κανείς άνθρωπος όπως ένας σκύλος».
Η ΕΡΙΕΤΤΑ ΛΑΤΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ!
 
Τα έσοδα από τη βραδιά θα διατεθούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων του σωματείου, όπως του προγράμματος που εμπνέει μαθητές δημοτικών να φροντίζουν τα ζώα, του επιμορφωτικού προγράμματος που βοηθάει κρατούμενες να γίνουν εκπαιδευτές σκύλων, του Προγράμματος με Σκύλους θεραπείας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση των ασθενών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο δημοφιλής τραγουδιστής Κωνσταντίνος Αργυρός ανέβασε με τα τραγούδια του το κέφι στα ύψη!
ΝΤΕΠΥ ΣΙΔΕΡΑΚΗ, ΣΟΥΛΑ ΛΙΑΚΟΥ, HALA KHOURI, ΡΟΥΛΑ ΣΙΔΕΡΑΚΗ ΛΥΝΑΤΣΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗ, ΜΑΡΙ ΓΥΠΑΡΑΚΗ, ΠΑΟΛΑ ΠΑΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΤΖΕΤΖΑ, ΝΤΕΠΥ ΠΕΓΚΛΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΔΗ, ΟΛΓΑ ΚΑΡΑΒΕΡΒΕΡΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΕΦΑΝΗΣ
ΡΟΖΑ ΑΡΣΕΝΙΑΝ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΣ