Δύο σχεδόν μήνες από τότε που η  Κλέλια Χατζηιωάννου για 4η συνεχόμενη χρονιά προσέφερε 70.000 Ευρώ στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ και τρείς σχεδόν μήνες αφότου δήλωσε την επιθυμία να διπλασιάσει με δικά της χρήματα το  ποσό που θα προσφερόταν στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, από μέρος των εσόδων της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη, η  Πριγκίπισσα των τάνκερ και προσφάτως ευτυχισμένη μητέρα 2 χαρισματικών παιδιών,  προχωράει με γοργά, σταθερά και δυναμικά βήματα-άλματα στην επόμενη πράξη ανθρωπιάς, αποδεικνύοντας την μεγάλη κοινωνική της ευαισθησία για τους συνανθρώπους της και ειδικά για τα παιδιά!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου την ώρα που για 4η συνεχόμενη χρονιά παραδίδει επιταγή 70.000 Ευρώ στον Πρόεδρο του σωματείου «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Κώστα Γιαννόπουλο για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ

Η Κλέλια Χατζηιωάννου στην Κύπρο όταν κατά την ομιλία της δήλωσε την επιθυμία να διπλασιάσει με δικά της χρήματα το  ποσό που θα προσφερόταν στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, από μέρος των εσόδων της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη

Αποδεικνύοντας έμπρακτα και για πολλοστή φορά τον μεγάλο πλούτο που κρύβεται  κυρίως στη καρδιά της και όχι μόνο στις τραπεζικές της καταθέσεις, προτίθεται να διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον ΡαδιοΤηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ σήμερα Πέμπτη 30/1/2020, ο οποίος γίνεται για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού», όπου θα φιλοξενούνται μωρά από 0 έως 24 μηνών,  που σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε Νοσοκομεία και Μαιευτήρια!

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» με την ακόλουθη ανακοίνωση μας ζητάει να προσφέρουμε μια στοργική αγκαλιά σε κάθε εγκαταλελειμμένο μωρό στο “Σπίτι του Μωρού”, σαν την τεράστια αγκαλιά που ήδη  προσφέρει η Κλέλια Χατζηιωάννου στα παιδιά αυτά,τα οποία επισκέπτεται η ίδια τακτικά, τα φροντίζει , παιζει μαζι τουs και τα κάνει πραγματι “να χαμογελούν”!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά τη δική σας πολύτιμη υποστήριξη για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού», στο οποίο θα φιλοξενούνται μωρά από 0 έως 24 μηνών, που σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε Νοσοκομεία και Μαιευτήρια.Κάποια από αυτά τα μωρά αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, άλλα έχουν υποστεί κακοποίηση και παραμέληση, άλλα πάλι εγκαταλείφθηκαν λίγες ώρες μετά τη γέννησή τους.

Σε κάθε περίπτωση τα μωρά στερούνται τα απαραίτητα, με σημαντικότερο όλων τη σταθερή, εξατομικευμένη φροντίδα που είναι επιβεβλημένη για την ομαλή ανάπτυξή τους. 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει την εμπειρία και τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να λειτουργήσει «Το Σπίτι του Μωρού», καθώς στα 24 χρόνια δράσης του έχει μεγαλώσει εκατοντάδες μωρά στα Σπίτια του, έχει αναλάβει τη φροντίδα δεκάδων μωρών με σοβαρά προβλήματα υγείας, παρέχοντάς τους όλα όσα είχαν ανάγκη και κυρίως μια πραγματική ευκαιρία για τη ζωή και το μέλλον τους.

 Τελικός στόχος για κάθε μωρό είναι να προχωρήσει η διαδικασία της αναδοχής/υιοθεσίας του βάσει των διαδικασιών, όπως ορίζονται από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

 Η ΕΡΤ στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιώντας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 ολοήμερο αφιέρωμα στον Οργανισμό μας με στόχο την κινητοποίηση και συμμετοχή όλων μας ώστε να ανοίξουμε άμεσα τη μεγάλη αυτή αγκαλιά για κάθε μωρό!

 Η προσπάθεια αυτή θα κορυφωθεί με μία ειδική τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ1 από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, με παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Λένα Αρώνη, την οποία θα πλαισιώνουν επώνυμοι που στηρίζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του νέου αυτού Σπιτιού. Παράλληλα, επιστήμονες θα τεκμηριώσουν την απόλυτη ανάγκη δημιουργίας του νέου αυτού χώρου,  ενώ μαζί μας θα είναι άνθρωποι που θα μοιραστούν τις δικές τους μοναδικές προσωπικές ιστορίες.

 30 Ιανουαρίου 2020 ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να έχει κάθε μωρό τη δική του, μοναδική αγκαλιά!

Τρόποι Στήριξης:

Κληση – SMS

Καλέστε στο 19810 απο σταθερό ή κινητό

(χρέωση: από σταθερό 2,60€ με ΦΠΑ και τέλος σταθερής τηλεφωνίας από κινητό 2,48€ με ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού. Οι χρεώσεις είναι επιπλέον του μηνιαίου παγίου ή πακέτων χρόνου ομιλίας)

Στείλτε μήνυμα στο 19810 τη λέξη ΧΑΜΟΓΕΛΟ

(χρέωση 2,48€ με ΦΠΑ, πλέον τέλους συνδρομητών κινητής 12%, 15%, 18% ή 20% βάσει λογαριασμού. Οι χρεώσεις είναι επιπλέον του μηνιαίου παγίου ή πακέτων χρόνου ομιλίας)

Τραπεζική κατάθεση:

ALPHA BANK

144-00-2001-000011

GR4601401440144002001000011 (BIC) CRBAGRAA

ALPHA BANK (USD)

144-01-5109-000024 (USD)

GR1501401440144015109000024 (BIC) CRBAGRAA

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

116/296076-12

GR8101101160000011629607612 (BIC) ETHNGRAA

ΠΕΙΡΑΙΩΣ

5233-003309-251

GR3301722330005233003309251 (BIC) PIRBGRAA

EUROBANK- ERGASIAS

0026-0201-91-0100432797

GR5802602010000910100432797 (BIC) ERBKGRAA

ΑΤΤΙΚΗΣ

46 464 401

GR8001600690000000046464401 (BIC) ATTIGRAA»

Η Κλέλια Χατζηιωάννου προτίθεται να διπλασιάσει το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον ΡαδιοΤηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ σήμερα Πέμπτη 30/1/2020, ο οποίος γίνεται για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού»

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όποιον προσφέρει σ αυτόν τον Τηλεμαραθώνιο, στον οποίο πρέπει να μετέχουμε όλοι, όσο μπορεί ο καθένας μας!

Συγχαρητήρια και στη Κλέλια Χατζηιωάννου που θα διπλασιάσει αυτή την προσφορά μας, διπλασιάζοντας έτσι τα χαμόγελα και την ευτυχία αθώων παιδιών που άθελά τους δεν είχαν τη τύχη να γεννηθούν σε πούπουλα αγάπης και θαλπωρής.

Μακάρι το παράδειγμά της ν ακολουθήσουν και άλλοι οικονομικά ισχυροί και ν αποδείξουν πως εκτός από δυνατή τσέπη, διαθέτουν και δυνατή καρδιά!

Για πολλοστή φορά η Πριγκίπισσα των τάνκερ θα κάνει πράξη το moto της ότι «τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για να περνάμε καλύτερα τη ζωή μας και να δημιουργούμε όσο γίνεται μεγαλύτερα έργα για τους συνανθρώπους μας»!

Το moto της αυτό, η μεγαλοψυχία της και η έντονη φιλανθρωπική της δράση δεν εξαντλείται μόνο στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αλλά είναι πληθωρική και πολυσχιδής!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου είναι Πρόεδρος του «Ιδρύματος Λουκά Χατζηιωάννου», που ιδρύθηκε το 1997 και που ο πατέρας της προικοδότησε με 10.000.000 δολλάρια, από τους τόκους των οποίων παρέχονται υποτροφίες σε άπορους Κύπριους φοιτητές και χορηγίες στην Ελλάδα για σκοπούς έρευνας και θεραπείας καρδιακών νοσημάτων.

Η Κλέλια προσφέρει επίσης γενναιόδωρα ποσά είτε μέσω του Iδρύματος «Λουκάς Xατζηιωάννου», είτε και με δική της προσωπική πρωτοβουλία, δαπάνες για υποτροφίες, δωρεές για ιατρική έρευνα και ιατρική φροντίδα, σε ασθενείς, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολιτισμικούς φορείς.

Εξάλλου συμμετέχει αποφασιστικά και στις συνεδριάσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) που είχε ιδρυθεί από τον καθηγητή καρδιολογίας Παύλο Τούτουζα και από τον πατέρα της, που ήταν δωρητής του Ιδρύματος.
Η Κλέλια προσέφερε επίσης το ποσό των
5.000.000 Ευρώ για την ανακούφιση των θυμάτων από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το 2.007, ενώ πρωτοστάτησε στον «Έρανο για τα παιδιά της Βοσνίας», συγκεντρώνοντας μεγάλο ποσό για την αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού στους πρόσφυγες της Βοσνίας.

Εξάλλου έχει προσφέρει 250.000 Ευρώ για την ίδρυση της θεραπευτικής Κοινότητας από εξαρτησιογόνες ουσίες «Αγία Σκέπη»στη Λευκωσία.
Έχει δαπανήσει επίσης 360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, ενώ μέχρι το 1997 βοηθήθηκαν 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων.
Σε ένδειξη μάλιστα εκτίμησης η Κοινότητα του Πεδουλά έδωσε το όνομα της Κλέλιας σε μια κύρια οδό του Πεδουλά.
Η Κλέλια Χατζηιωάννου είχε εξάλλου οργανώσει με το κρουαζιερόπλοιο της  το «Clelia II»πολλές κρουαζιέρες,τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς!
Έχει ακόμα οργανώσει δύο εκθέσεις ζωγραφικής διαπρεπών Ελλήνων καλλιτεχνών στη Λεμεσσό, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τη «Cymepa», μια κυπριακή, μη κερδοσκοπική ένωσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο ΔΣ της οποίας η Κλέλια είναι μέλος. Εξάλλου διαθέτει  στο Δήμο Κηφισιάς για ξενάγηση των πολιτών, την «Πινακοθήκη Κλέλιας Χατζηιωάννου», που στεγάζεται στον ιδιόκτητο εμβληματικό Πύργο του Χαριλάου Τρικούπη στη Κηφισιά, άλλοτε τόπο κατοικίας της.

Εκεί στεγάζεται και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, το «Ίδρυμα Kλέλια Xατζηιωάννου», το οποίο φροντίζει τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά Eλλήνων και Kυπρίων σε Iατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική, Iστορία της Tέχνης για τα πανεπιστήμια των HΠA και της Bρετανίας, την ενίσχυση των Ορφανοτροφείων στην Ελλάδα και την προώθηση της τέχνης και του Πολιτισμού.
Η Κλέλια έχει επίσης υιοθετήσει ευχές παιδιών του «make a wish», επισκέπτεται παιδιά σε Ιδρύματα, φροντίζει τη σίτιση και το ρουχισμό τους, τους κάνει δώρα, καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού που εργάζεται στο σπίτι της διακριτικά και αθόρυβα, ενώ πριν 1 χρόνο κάλυψε τα έξοδα της αερομεταφοράς άρρωστου κοριτσιού που έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για θεραπεία.

Η έννοια της φιλανθρωπίας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το όνομα της οικογένειας Χατζηιωάννου και η έννοια της κοινωνικής  προσφοράς ρέει στο DNA της.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου, όπως και τα αδέρφια της ο Στέλιος και ο Πόλυ Χατζηιωάννου, παρά το ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των billionaires του κόσμου και φιγουράρουν στις σελίδες του Forbes, στηρίζουν δυναμικά τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και αυτό το κληρονόμησαν από τον Πατριάρχη της Οικογένειας Λουκά Χατζηιωάννου, αυτοδημιούργητου πλοιοκτήτη, που  ο στόλος του κυριάρχησε στη παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, την ίδια στιγμή που στη ψυχή του κυριαρχούσαν αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο!

Η βράβευση των αδερφών Χατζηιωάννου, του Πόλυ, του Στέλιου και της Κλέλιας, με τα Βραβεία διεθνούς αριστείας που τους απονεμήθηκαν πρόσφατα  στην Κύπρο για τη δράση τους!