Λίγες μόνο μέρες μετά τη βράβευσή της στο Μονακό  ως «Φιλάνθρωπη Γυναίκα της χρονιάς» και πιστή στο «ραντεβού της» κάθε χρόνο, η  Κλέλια Χατζηιωάννου προχώρησε  σε νέα πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, αφού το Ίδρυμά της πρόκειται να χορηγήσει  3 ετήσιες  υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη Μεγάλη Βρεττανία.

 

Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Νέα» δημοσίευσε  πρόσφατα για 7η συνεχή χρονιά πρόσκληση για χορήγηση 3 υποτροφιών από το Ίδρυμα Κλελια Χατζηϊωάννου για το Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022, που αφορούν μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία!


Η Κλέλια Χατζηιωάννου που βραβεύτηκε πριν λίγες μέρες στο Μονακό ως «Φιλάνθρωπη Γυναίκα της χρονιάς», παραλαμβάνοντας το βραβείο της, με τις στενές φίλες της Κατερίνα Λαναρά και Ντόρα Πάλλη

Η Κλέλια Χατζηιωάννου στη βράβευσή της πριν λίγες μέρες στο Μονακό, με την Μόνικα Μπελούτσι και τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σκορίλα



Η Κλέλια Χατζηιωάννου στη βράβευσή της  πριν λίγες μέρες στο Μονακό, ανάμεσα στον αδερφό της sir Στέλιο Χατζηιωάννου, τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σκορίλα και την Όρλα Χατζηιωάννου

 

Πρόκειται για μία ετήσια υποτροφία στον κλάδο της νομικής επιστήμης και δύο ετήσιες υποτροφίες στον κλάδο των οικονομικών επιστημών. Η αξία της κάθε υποτροφίας είναι 12.000 Ευρώ(1.000 Ευρώ τον μήνα). Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν  έως 26-6-2022.

Η προκήρυξη αφορά αποφοίτους των Ελληνικών πανεπιστημίων ηλικίας 22 έως 30 ετών με βαθμό πτυχίου Λίαν καλώς η Άριστα και ανώτατο ετήσιο ατομικό ή και οικογενειακό εισόδημα 40000 Ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο που η Κλέλια Χατζηιωάννου βραβεύθηκε πρόσφατα στο Μονακό λίγους μήνες μετά τη φετινή της βράβευση από το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», όπου ήταν και η μοναδική που βραβεύθηκε ως ιδιώτης για την τεράστια ηθική και υλική προσφορά της στο σωματείο, όπως άλλωστε είπε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του σωματείου κ.Κώστας Γιαννόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα τις θερμές ευχαριστίες του!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου ήταν και η μοναδική που βραβεύθηκε ως ιδιώτης από το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», για την τεράστια ηθική και υλική προσφορά της στο σωματείο, όπως άλλωστε είπε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του σωματείου κ.Κώστας Γιαννόπουλος.

 

Είναι γνωστό ότι επί 6 συνεχόμενα χρόνια η Κλέλια Χατζηιωάννου έχει δώσει σημαντικά ποσά για να εξοφλήσει τον ΕΝΦΙΑ του «Χαμόγελου του Παιδιού», διπλασιάζοντας επιπρόσθετα πρόπερσι το ποσό που θα συγκεντρωνόταν στον τηλεμαραθώνιο υπέρ του Ιδρύματος!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου κατά την βράβευσή της από το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελαρροπούλου, τον Πρόεδρο του σωματείου κ.Κώστα Γιαννόπουλο, την Μαρέβα Μητσοτάκη, τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και την επιστήθια φίλη της και κουμπάρα της Ντόρα Πάλλη!

Παράλληλα με τις πολλές άλλες φιλανθρωπικές της δράσεις,  συνεχίζει και φέτος  την δράση του «Ιδρύματος Κλέλια Χατζηιωάννου», το οποίο σαν σκοπό έχει την χορήγηση υποτροφιών.



Κλέλια Χατζηιωάννου


Τον ίδιο σκοπό είχε και η φιλανθρωπική δράση του  πατέρα της Λουκά Χατζηιωάννου καθώς και του Ιδρύματός του στο οποίο προεδρεύει η Κλέλια, αλλά και του αδερφού της sir Στέλιου Χατζηιωάννου,
του οποίου το «Stelios Philanthropic Foundation», σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήριά Δούκα, προσφέρει κάθε χρόνο 3 πλήρεις Υποτροφίες.

D40759DE-E2B7-4CB4-A421-5F23706E5BA1.jpeg

Κλέλια Χατζηιωάννου

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κάνουν αίτηση στα γραφεία του Ιδρύματος που βρίσκονται στο προηγούμενο σπίτι της Κλέλιας Χατζηιωάννου, στη Κηφισσιά, Εμμανουηλ Μπενάκη 13.

3811E598-40B9-48ED-BBA7-5133AA8D6426.jpeg

65AF2219-4C45-4B0F-86C8-22E426373562.jpeg

Το εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο, που στεγάζει τα γραφεία του  Ιδρύματος Κλέλια Χατζηιωάννου»


Πρόκειται για το εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο, όπου
παλιά έμενε ο Χαρίλαος Τρικούπης, το οποίο σχεδιάστηκε από τον σπουδαίο κλασσικό αρχιτέκτονα στις αρχές του 20ου αιώνα Ερνέστο Τσίλλερ και το οποίο ανοίγει για το κοινό μια με δυο φορές το χρόνο, στα πλαίσια του Οpen house που διοργανώνει ο Δήμος της Αθήνας κι ο Δήμος Κηφισσιάς, ώστε οι πολίτες που ξεναγούνται να θαυμάσουν την εντυπωσιακή «Πινακοθήκη Κλέλιας Χατζηιωάννου»

5A80FAF7-DE91-4AFD-90EF-6B7E89FDBDDD.jpeg

Στο εσωτερικό του υπάρχουν πανάκριβα έπιπλα, σπάνια έργα τέχνης, πορτρέτα της Γκρέης Κέλλυ και τηs ιδιοκτήτριας, που εχει ζωγραφίσει ο γνωστός ζωγράφος Χάρηs Λαμπερτ, ένας πανάκριβος πίνακας του Πικάσο, πίνακες του Φασιανού, του Τσαρούχη ,του Εγγονόπουλου και του Μυταρά και ανεκτίμητα γλυπτά πάνω στο τζάκι του Νταλί και του Ροντε.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κλέλια Χατζηιωάννου ίδρυσε το 2006 το Κοινωφελές Ίδρυμα της με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΚΛΕΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ» ,στο οποίο προεδρεύει η ίδια και το οποίο χορηγεί υποτροφίες σε αποφοίτους Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πανεπιστημίων της Κύπρου, για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική και Ιστορία της Τέχνης, σε αντίστοιχες Σχολές/Πανεπιστήμια/Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής,αρχής γενομένης από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015

 

Κλέλια Χατζηιωάννου

Η φιλανθρωπική δράση όμως της Κλέλιας δεν εξαντλείται μόνο στη χορήγηση υποτροφιών.
Πριν δύο χρόνια είχε προσφέρει για την αντιμετώπιση της πανδημίας  900.000 Ευρώ στο ΕΣΥ!
Εξάλλου είχε δωρίσει  το αστρονομικό ποσό των 5.000.000 Ευρώ για τις μεγάλες πυρκαγιές το 2.007, έχει προσφέρει μεγάλο ποσό για την αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού στους πρόσφυγες της Βοσνίας, καθώς και 250.000 Ευρώ για την ίδρυση της θεραπευτικής Κοινότητας από εξαρτησιογόνες ουσίες«Αγία Σκέπη»στη Λευκωσία, έχει δαπανήσει 360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, έχει βοηθήσει 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων, έχει διαθέσει το κρουαζιερόπλοιο της  το «Clelia II»για πολλές κρουαζιέρες,τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς, έχει κάνει σημαντικές δωρεές στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, έχει κάνει δωρεές στη «Cymepa», στο «make a wish» υιοθετώντας ευχές και έχει κάνει πολλές ακόμα φιλανθρωπικές πράξεις που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί!

Όχι μόνο ο τίτλος «Charity Woman of the Year», αλλά ο τίτλος «the most charitable woman ever» νομίζω πως δικαιωματικά της ανήκει!