Η πριγκίπισσα των τάνκερ, των παιδιών και της αλληλεγγύης, η Κλέλια Χατζηιωάννου, βραβεύτηκε στο Μονακό  για την έντονη φιλανθρωπική της δράση ως «Charity Woman of the Year», σε μια απονομή βραβείων, με βραβεία σε προσωπικότητες που ξεχώρισαν για τα επιτεύγματά τους σε παγκόσμιο επίπεδο!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου κατά την σύντομη ομιλία της, λίγο πριν παραλάβει το βραβείο «Charity Woman of the Year» από το μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Κοινότητας του Μονακό Κατερίνας Λαναρά.

Η βράβευσή της έγινε παρουσία του συζύγου της Κωνσταντίνου Σκορίλα, του αδερφού της Στέλιου Χατζηιωάννου και της επιστήθιας φίλης της και κουμπάρας της Ντόρας Πάλλη, σε gala που πραγματοποιήθηκε στην πολυτελή Salle Empire του εμβληματικού Hôtel de Paris υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’ του Μονακό, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να παρευρεθεί, με την ευγενική όσο και αποφασιστική υποστήριξη της δραστήριας  Ελληνικής Κοινότητας στο Μονακό και με την παρουσία της διάσημης και επίσης βραβευθείσης Μόνικας Μπελούτσι(που εντυπωσίασε με τη ζεστασιά και τη σεμνότητά της), των πρεσβευτών της βραδιάς Βασίλη Αποστολόπουλου και Ρόης Αποστολοπούλου, καθώς και πολλών άλλων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό!

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δρ.Βασίλης Αποστολόπουλος, η Μόνικα Μπελούτσι, ο Τομ Βολφ και η Ρόη Αποστολοπούλου

Η φιλανθρωπική εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στο Ίδρυμα Princess Charlene Monaco και τα προγράμματά του «Learn to swim» και «Water Safety» για την προστασία των παιδιών στο νερό.


Οι καλεσμένοι παρακολούθησαν μια μοναδική Όπερα σπουδαίων και διάσημων καλλιτεχνών όπως ο Μάριος Φραγκούλης, η Μυρτώ Παπαθανασίου, ο Δημήτρης Πλατανιάς και η Στέλλα Αλμόντο


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα κομψό δείπνο και μια Φιλανθρωπική Δημοπρασία Τέχνης από την Art Curial Monaco, για την υποστήριξη του Ιδρύματος Πριγκίπισσας Σαρλίν του Μονακό.

Η είδηση της βράβευσής της Κλέλιας Χατζηιωάννου  έγινε γνωστή από την ίδια μέσα από τον  προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου υποσχόμενη να συνεχίσει το φιλανθρωπικό της έργο, αφιέρωσε το βραβείο στον σύζυγό της και τα 2 παιδιά τους!


Η βραβευθείσα με το βραβείο της «Φιλάνθρωπης Γυναίκας της χρονιάς»Κλέλια Χατζηιωάννου με την επιστήθια φίλη της και κουμπάρα της Ντόρα Πάλλη

Ανάμεσα σε εντυπωσιακές παρουσίες και μέσα στο αριστοκρατικό ντεκόρ του Hôtel De Paris με την επιβλητική αρχιτεκτονική, τις υπέροχες ανθοσυνθέσεις και το φινετσάτο art de la table, αυτό που έλαμψε περισσότερο ακόμα και από τα βαρύτιμα κοσμήματα και τις αστραφτερές τουαλέτες μεγάλων οίκων των παρευρισκομένων κυριών, ήταν η παρουσία της Κλέλιας Χατζηιωάννου, που με την ακτινοβολία που εξέπεμπε από μέσα της συγκέντρωσε όλα τα φώτα πάνω της!

Το Πριγκιπάτο του Μονακό είναι πολύ γνώριμο για την Κλέλια, κάτι σαν δεύτερο σπίτι της, μια που διαθέτει εκεί ακίνητη περιουσία και για αρκετό καιρό στο παρελθόν αποτελούσε τη βάση της. Άλλωστε είναι ευρέως γνωστό πως στο παρελθόν την έδενε μια στενή  φιλία με τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, ο οποίος μάλιστα την είχε επισκεφτεί και στην Ελλάδα, αφού ήταν καλεσμένος σε ένα από τα δημοφιλή πάρτυ που είχε κάνει στην έπαυλη της στο Λαγονήσι πριν 20 περίπου χρόνια.
Φήμες μάλιστα μιλούσαν τότε για φλερτ μεταξύ τους και για τις προσπάθειες του πρίγκιπα να κατακτήσει την καρδιά της Κλέλιας!
Όλα αυτά φαντάζουν μακρινά τώρα για την Κλέλια Χατζηιωάννου, καθώς από τότε μέχρι σήμερα, η ζωή της έχει αλλάξει εντελώς, μια που ζει την απόλυτη ευτυχία με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Σκορίλα και τα δυο τους παιδιά! 
Η Κλέλια  επισκέπτεται πλέον το Μονακό, μόνο για να κάνει τις διακοπές της ή για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις της.

Το βραβείο της αυτό είναι η συνέχεια πολλών άλλων βραβείων που της έχουν κατά καιρούς απονεμηθεί και έρχεται λίγους μήνες μετά την εξαιρετικά τιμητική  βράβευσή της από το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», όπου ήταν και η μοναδική βραβευθείσα ιδιώτης, μια που έχει διαθέσει  στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» μέχρι σήμερα περίπου 600.000 Ευρώ! 

Η Κλέλια Χατζηιωάννου κατά την προηγούμενη βράβευσή της από το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κώστα Γιαννόπουλο(Πρόεδρο του Σωματείου)

 

Συγκεκριμένα, μόνο φέτος η Κλέλια Χατζηιωάννου, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά την μεγάλη κοινωνική της ευαισθησία και την αγάπη της στα παιδιά, κατέβαλλε 80.038,58 Ευρώ για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του σωματείου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»για 6η  συνεχόμενη χρονιά, αρχής γενομένης το 2016 που προσέφερε 60.000 Ευρώ περίπου-, πληρώνοντας τον ΕΝΦΙΑ του σωματείου, προσπαθώντας να συμπληρώσει το κενό της ολιγωρίας των αρμοδίων και με αυτή τη γενναιόδωρη πράξη ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, αποδείκνυε για άλλη μια φορά τον μεγάλο πλούτο που  κρύβεται στη καρδιά της! 
Η τελευταία της αυτή δωρεά ερχόταν μετά από μιά άλλη γενναιόδωρη δωρεά της προς το ίδιο σωματείο,  όταν είχε προσφέρει 150.000 Ευρώ, διπλασιάζοντας  το ποσό που είχε συγκεντρωθεί  από τον ΡαδιοΤηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ την  Πέμπτη 30/1/2020, ο οποίος έγινε  για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού», όπου θα φιλοξενούνται μωρά από 0 έως 24 μηνών,  που σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε Νοσοκομεία και Μαιευτήρια! 
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος του σωματείου κύριος Γιαννόπουλος, την ευχαρίστησε δημόσια διότι έχει στηρίξει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αφού η ίδια προσφέρει εκτός από τα χρήματα και μια μεγάλη αγκαλιά σ αυτά τα παιδιά



Η Κλέλια Χατζηιωάννου κατά την προηγούμενη βράβευσή της από το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»με την Μαρέβα Μητσοτάκη, τον Κωστή Χατζηδάκη και την Ντόρα Πάλλη

Η έντονη φιλανθρωπική δράση όμως της Κλέλιας Χατζηιωάννου, δεν εξαντλείται μόνο στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αλλά είναι πληθωρική και πολυσχιδής, μια που το moto της είναι ότι «τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για να περνάμε καλύτερα τη ζωή μας και να δημιουργούμε όσο γίνεται μεγαλύτερα έργα για τους συνανθρώπους μας»! 
Στην αρχή της πανδημίας έκανε δωρεά  στο ελληνικό κράτος 900.000 Ευρώ για την αγορά ειδικών νοσοκομειακών μασκών από την Σουηδία για την αντιμετώπιση  του κορωνοιού στη χώρα μας! 
Εξάλλου είναι Πρόεδρος του «Ιδρύματος Λουκά Χατζηιωάννου», που ιδρύθηκε το 1997 και που ο πατέρας της προικοδότησε με 10.000.000 δολλάρια, από τους τόκους των οποίων παρέχονται υποτροφίες σε άπορους Κύπριους φοιτητές και χορηγίες στην Ελλάδα για σκοπούς έρευνας και θεραπείας καρδιακών νοσημάτων. 
Η Κλέλια προσφέρει επίσης γενναιόδωρα ποσά είτε μέσω του Iδρύματος «Λουκάς Xατζηιωάννου», είτε και με δική της προσωπική πρωτοβουλία, δαπάνες για υποτροφίες, δωρεές για ιατρική έρευνα και ιατρική φροντίδα, σε ασθενείς, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολιτισμικούς φορείς.
Εξάλλου
πρόσφατα βραβεύτηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), που είχε ιδρυθεί από τον καθηγητή καρδιολογίας Παύλο Τούτουζα και από τον πατέρα της, που ήταν δωρητής του Ιδρύματος και στις συνεδριάσεις του οποίου συμμετέχει αποφασιστικά.  
Η Κλέλια προσέφερε επίσης το ποσό των 5.000.000 Ευρώ για την ανακούφιση των θυμάτων από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το 2.007, ενώ πρωτοστάτησε στον «Έρανο για τα παιδιά της Βοσνίας»συγκεντρώνοντας μεγάλο ποσό για την αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού στους πρόσφυγες της Βοσνίας.  
Εξάλλου έχει προσφέρει 250.000 Ευρώ για την ίδρυση της θεραπευτικής Κοινότητας από εξαρτησιογόνες ουσίες«Αγία Σκέπη»στη Λευκωσία.
Έχει δαπανήσει επίσης
360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, ενώ μέχρι το 1997 βοηθήθηκαν 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων.
Σε ένδειξη μάλιστα εκτίμησης η Κοινότητα του Πεδουλά έδωσε το όνομα της Κλέλιας σε μια κύρια οδό του Πεδουλά.
Η Κλέλια Χατζηιωάννου είχε εξάλλου οργανώσει με το
κρουαζιερόπλοιο της  το «Clelia II»πολλές κρουαζιέρες,τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς! 
Έχει ακόμα οργανώσει δύο εκθέσεις ζωγραφικής διαπρεπών Ελλήνων καλλιτεχνών στη Λεμεσσό, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τη «Cymepa», μια κυπριακή, μη κερδοσκοπική ένωσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο ΔΣ της οποίας η Κλέλια είναι μέλος. Εξάλλου διαθέτει  στο Δήμο Κηφισιάς για ξενάγηση των πολιτών, την «Πινακοθήκη Κλέλιας Χατζηιωάννου», που στεγάζεται στον ιδιόκτητο εμβληματικό Πύργο του Χαριλάου Τρικούπη στη Κηφισιά, άλλοτε τόπο κατοικίας της. 
Εκεί στεγάζεται και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, το «Ίδρυμα Kλέλια Xατζηιωάννου», το οποίο φροντίζει τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά Eλλήνων και Kυπρίων σε Iατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική, Iστορία της Tέχνης για τα πανεπιστήμια των HΠA και της Bρετανίας, την ενίσχυση των Ορφανοτροφείων στην Ελλάδα και την προώθηση της τέχνης και του Πολιτισμού. 
Πριν 3 χρόνια μάλιστα στην Κύπρο είχε διπλασιάσει με δικά της χρήματα το  ποσό που θα προσφερόταν στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, από μέρος των εσόδων της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη. 
Η Κλέλια έχει επίσης υιοθετήσει ευχές παιδιών του «make a wish», επισκέπτεται παιδιά σε Ιδρύματα, φροντίζει τη σίτιση και το ρουχισμό τους, τους κάνει δώρα, καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού που εργάζεται στο σπίτι της διακριτικά και αθόρυβα, ενώ πριν 2 χρόνια κάλυψε τα έξοδα της αερομεταφοράς άρρωστου κοριτσιού που έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για θεραπεία. 
Η έννοια της φιλανθρωπίας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το όνομα της οικογένειας Χατζηιωάννου και η έννοια της κοινωνικής  προσφοράς ρέει στο DNA της. 
Η Κλέλια Χατζηιωάννου, όπως και τα αδέρφια της ο Στέλιος Χατζηϊωάννου με το «Stelios Philanthropic Foundation» και ο Πόλυ Χατζηιωάννου, παρά το ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των billionaires του κόσμου και φιγουράρουν στις σελίδες του Forbes, στηρίζουν δυναμικά τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και αυτό το κληρονόμησαν από τον Πατριάρχη της Οικογένειας Λουκά Χατζηιωάννου, αυτοδημιούργητου πλοιοκτήτη, που  ο στόλος του κυριάρχησε στη παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, την ίδια στιγμή που στη ψυχή του κυριαρχούσαν αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο! 
Τα ίδια αισθήματα που κληροδότησε  στους δυό του γιούς και στην μονάκριβη κόρη του Κλέλια, αισθήματα που τα έχει πυξίδα στη ζωή της και φάρο φωτεινό σε κάθε της κίνηση…
Όλα τα βραβεία  που της έχουν απονεμηθεί αποτελούν μια ηθική δικαίωση και το επιστέγασμα των αγώνων που έχει κάνει η Κλέλια Χατζηιωάννου για τους ευάλωτους συνανθρώπους της.
Η μεγαλύτερη δικαίωσή της ωστόσο και το πιο μεγάλο βραβείο της είναι η ευτυχία που παίρνει όταν προσφέρει και όταν βλέπει τα χαμόγελα που ζωγραφίζονται εξ αιτίας της στα παιδικά πρόσωπα!