Έφερε με ένα μοναδικό τρόπο το ουράνιο τόξο στη διάθεσή μας, μετά τα σύννεφα και το μουντό κλίμα που δημιούργησε η ξαφνική βροχή, -που ωστόσο δεν στάθηκε ικανή να εμποδίσει την προσέλευσή μας-, έχοντας ένα μοναδικό τρόπο να μας μυήσει σε ένα απόλυτα γιορτινό, χαρούμενο και χριστουγεννιάτικο κλίμα που τόσο το είχαμε ανάγκη, η ταλαντούχα εικαστικός Έμιλυ Βαφειά με τη νέα της πρωτοποριακή συλλογή!

 


Η εικαστικός Έμιλυ Βαφειά με τα πρωτότυπα « yummy plates» της!

 

Η έκθεση πήρε την ονομασία της  από αυτό που με ενθουσιασμό αναφωνήσαμε όλοι όταν την αντικρίσαμε: WOW!

 

Η Έμιλυ Βαφειά μας υποδέχτηκε στο επιβλητικό αρχοντικό της οικογένειάς της σε ένα κλειστό κάλεσμα φίλων, με ποπ, φρέσκες και δροσερές ιδέες και με δεκάδες υπέροχα  «φιλιά»που έδιναν μια νότα αισιοδοξίας και χαράς!

Ζέττα Αντσακλή, Νινέττα Βαφειά, Ζανέτ Καλατζάκου


Loulou Zein, Έμιλυ Βαφειά


Σίσσυ Παπαγεωργίου, Έμιλυ Βαφειά

 

Παρά το minimal στοιχείο των pop art δημιουργιών της, αυτές κυριαρχούσαν επιβλητικά στον κλασσικό χώρο του αρχοντικού της οικογένειας Βαφειά και δεν επισκιάζονταν από τους πολυτελείς πολυελαίους, τα έπιπλα σντίκες και τα  μοναδικά έργα τέχνης. Αντίθετα, τα πρωτότυπα έργα  της με τα κόκκινα χείλη,  τράβηξαν σαν μαγνήτης τα βλέμματα και μας έκαναν να σκεφτούμε πως σε κάθε της έκθεση η Έμιλυ Βαφειά  πάει ένα βήμα πιο μπροστά και εξελίσσεται!

Έμιλυ Βαφειά, Βικτόρια Φασσιανού

Δέσποινα Συντριλά, Έμιλυ Βαφειά, Ταμάρα Ζέην

Τα χείλη ήταν αποτυπωμένα από τη δημιουργό σε διάφορες καθημερινές εκφράσεις και σε διάφορα υλικά και εκφάνσεις, πάντα σε κόκκινο γιορτινό χρώμα, μια που αυτό είναι το χρώμα της χαράς, της αισιοδοξίας, της αγάπης και του πάθους, το χρώμα που δίνει ζεστασιά και ζωή στην ατμόσφαιρα.


Έμιλυ Βαφειά, Ροζμαρί Χατζηιωάννου, Έλενα Μακρή Λυμπέρη

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Λουλου Ζέην

Τα κόκκινα χείλη τα είδαμε σε διάφορες εξ ίσου εντυπωσιακες εκδοχές: Είχαν γίνει από την ευφάνταστη εικαστικό  αλλού στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλού κόκκινα διάσπαρτα  φιλιά αποτυπωμένα σε καθρέφτες, και αλλού… πιάτα ( η λεγόμενη “Yummy plates” σειρά, που αποτυπώνει τις αντιδράσεις μας στις λαχταριστές γεύσεις), για ένα ξεχωριστό και καθαρά minimal  art de la table, που μαζί με τα ιδιαίτερα sous plats και τα μικρά ανθοδοχεία, είχαν κυριολεκτικά σαγηνεύσει το βλέμμα μας στην εντυπωσιακή τραπεζαρία!

Έμιλυ Βαφειάδη, Χριστίνα Πλακόπιττα, Ναταλία Μουνδρέα

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Ταμάρα Ζέην

Σε άλλη αίθουσα ένα μεγάλο βάζο με ενσωματωμένα  μεγάλα κόκκινα χείλη, από  plexiglass, ήταν το ίδιο ίσως  και περισσότερο εντυπωσιακό από τα προηγούμενα!
Το ίδιο εντυπωσιακή ήταν και μια οθόνη με χείλη που κινούνταν και φαίνονταν να μιλούν, χωρίς όμως ν´ακούγονται!

Οι ιδέες της Έμιλυς πηγάζουν  από την καθημερινότητα των ενηλίκων αλλά και των παιδιών, όπως τα e mojil που αποτελούν πολύ διαδεδομένο τρόπο έκφρασης στη σημερινή εποχή του internet και των social media, τα ουράνια τόξα, τράπουλες, μάτια,  η Frozen, η  Barbie κλπ.

Έμιλυ Βαφειά, Λώρα Τσουκαλά

Έμιλυ Βαφειά, Σταματίνα Τσιμτσιλή, Ιωάννα Σρόιτερ

Σημασία έχει ότι η Έμιλυ Βαφειά μακρυά από κάθε τι κλασσικό, κάθε φορά καινοτομεί με ασυνήθιστα έργα, τα σφραγίζει με την προσωπικότητά της,  έτσι ώστε αυτά ν´ αποτυπώνονται στη μνήμη μας και να την χαρακτηρίζουν!

Η χρυσή της σφραγίδα έχει μπει στα φιλιά, στα e mojil, στο μπλέ μάτι που έγινε ανάρπαστο στην παλαιότερη έκθεση της στο Μονακό και σε πολλά άλλα έργα της που «φωνάζουν» ότι δημιουργός τους είναι  η ταλαντούχα εικαστικός!


Μαρούλα Λαρσινού, Έμιλυ Βαφειά

Αλίκη Χατζοπούλου, Σίσσυ Παπαγεωργίου, Φανή Σαραντοπούλου

Στην πρόσφατη έκθεση της παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Μαριάννα Λάτση, η Ζέττα Αντσακλή, η Ροζμαρί Χατζηιωάννου, η Λουλού Ζέην, η Ταμάρα Ζέην, η Λώρα Τσουκαλά, η Μαρίζα και η Βικτόρια Φασιανού, η Ιωάννα Μαροσούλη Γιαννακοπούλου, η Φανή Σαραντοπούλου,  η Έλενα Μακρή Λυμπέρη, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Μαίρη Κατράντζου κ.α 


Έμιλυ Βαφειά, Χρυσιάννα Ανδριοπούλου

Έλενα Μακρή Λυμπέρη

Ιωάννα Σιαμπάνη, Βιβή Γεωργοπούλου

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Άννα Μειμέτη

Αλεξάνδρα Προκάκη, Σάμια Κλάουσιους, Νινέττα Παπαδαυίδ Πατέρα

Ιωάννα Σρόιτερ, Έμιλυ Βαφειά

Λίγες ημέρες μετά την έκθεσή της, τα έργα της Έμιλυς Βαφειά έγιναν ανάρπαστα  στο bazaar της « Ελπίδας», ενώ χρησιμοποιήθηκαν με ιδανικό τρόπο σε διάφορα γιορτινά καλέσματα της αθηναικής αφρόκρεμας, με αποκορύφωμα το χριστουγεννιάτικο κάλεσμα που έκανε ο Πάρης Κασιδόκωστας, όπου οι δημιουργίες της ταλαντούχας εικαστικού συνέθεσαν ένα άκρως εντυπωσιακό art de la table!

Η Έμιλυ Βαφειά -Λαγουνάρη έχει σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Westminister του Λονδίνου, και έχει μεταπτυχιακό στο InteriorDesign από το Κολλέγιο StMartins του Λονδίνου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έδειξε  ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο GraphicDesign.

Κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα εργάστηκε  αμέσως στο B – Group του Ηλία Μπρατόπουλου.
Η πρώτη της ατομική έκθεση είχε φιλανθρωπικό σκοπό, μια τα έσοδα από τις πωλήσεις τους να διατεθούν στους σκοπούς του Συλλόγου «Ελπίδα Youth» και πραγματοποιήθηκε  με τεράστια επιτυχία το 2018 στην Image Gallery του Νικόλα Λυκιαρδόπουλου.

Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, Ιωάννα Σιαμπάνη

Η καλλιτέχνης είχε  δημιουργήσει illustrations μέσα σε φωτιζόμενα plexiglass εμπνεόμενη από τα emojis, καθώς όπως χαρακτηριστικά θεωρεί «τα emojis πια αποτελούν το πιο διαδεδομένο τρόπο έκφρασης στη σύγχρονη εποχή»

Πόπη Καλαιτζή Χατζηδάκη, Μαρίνα Καλαιτζή

Σίσσυ Παπαγεωργίου, Δέσποινα Συντριλά

Η Έμιλυ Βαφειά είχε επίσης οργανώσει στο παρελθόν μία κλειστή παρουσίαση έργων της στις Σπέτσες το 2019 με ιδιωτικές προσκλήσεις και αμέσως μετά έκανε τη μεγάλη της έκθεση στο Μονακό, στο περιθώριο του Yacht Show, στην ιδιωτική λέσχη CREM (Club des Résidents Etrangers de Monaco), όπου έγιναν ανάρπαστα όλα τα έργα της! Εκεί η εικαστικός και αρχιτέκτονας είχε ξετυλίξει όλο της το ταλέντο στο Graphic Design, εντυπωσίαζοντας Μονεγάσκους, Έλληνες και ξένους billionaires με τα έργα της που προορίζονταν για σπίτια αλλά και για σκάφη, σε μια έκθεση με τίτλο «Jewelry & Art»trunk show, όπου μαζί με την Μαριάννα Γουλανδρή  «πάντρεψαν» την τέχνη με την μόδα.

Στη συνέχεια η καινοτόμα εικαστικός είχε παρουσιάσει τις νέες δημιουργίες της «Illusions»,  σε ένα λαμπερό κάλεσμα στην Αθήνα, που επίσης εντυπωσίασαν!

Είναι πολύ όμορφο που αφήνουμε πίσω το 2022 και υποδεχόμαστε το 2023 με τα υπέροχα «φιλιά» της Έμιλυς Βαφειά!
Μέχρι το επόμενο βήμα-άλμα της, που είμαι βέβαιη πως θα μας καταπλήξει, τα «φιλιά» της  θα μας δημιουργούν την πιο ζεστή και χαρούμενη  ατμόσφαιρα, μια διέξοδο από την μουντή καθημερινότητα, που τόσο έχουμε ανάγκη!