Πίσω από την φινετσάτη εμφάνιση κρύβεται μια δυναμική γυναίκα, πίσω από το ζεστό χαμόγελο κρύβεται «τσαγανό», σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πείσμα. Ο λόγος για την υποψήφια με την ΝΔ στην Α Αθηνών Όλγα Κεφαλογιάννη, την δραστήρια πολιτικό  που έχει εκλεγεί τρεις φορές πρώτη σε σταυρούς στην Α Αθηνών και δυο φορές στο Ρέθυμνο.
Με σημαντική μόρφωση, ζυμωμένη σε υψηλής ποιότητας πολιτικό περιβάλλον και με πολυετή ενασχόληση με τα κοινά,
συμπεριλαμβανομένης  και της πετυχημένης τριετούς θητείας της ως Υπουργού στο Υπουργείο Τουρισμού, η Όλγα Κεφαλογιάννη που πάλεψε σκληρά και συχνά με προσωπικό κόστος για να προσφέρει στα κοινά και στον πολιτισμό, κατακτώντας την κορυφή στις προτιμήσεις των πολιτών, βιώνει την εκλογή της ως βουλευτού  σαν το ύψιστο αξίωμα, νιώθοντας ευγνώμων που εκπροσωπεί τους πολίτες και τιμά όλα αυτά τα χρόνια την ψήφο των Αθηναίων, κάνοντας παρεμβάσεις σε σημαντικά θέματα που αφορούν την Αθήνα, με στόχο μια πρωτεύουσα ασφαλή και ευημερούσα.
Η πολιτικός με ήθος που τολμά να μην θυσιάζει στο βωμό των φιλοδοξιών τις αρχές και τις αξίες της, αλλά να πορεύεται πάντα με την αλήθεια της, χωρίς εκπτώσεις  και συμβιβασμούς, είναι έτοιμη να παλέψει σκληρά και αποτελεσματικά για την γυναικεία ενδυνάμωση στην πολιτική και στην οικονομία , και  για την καταστολή των παθογενειών, ώστε να επιτευχθεί η πραγματική σύγκλιση με την Ευρώπη και η πρόσφατη μητρότητα της όχι μόνο δεν την αναχαιτίζει, αλλά  γεμίζει τις  μπαταρίες της, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στις μεγάλες προκλήσεις που έχει η πολιτική.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ξετυλίγει την προσωπικότητά της με τις παρακάτω ερωταπαντήσεις:

 

1. Γιατί γίνατε πολιτικός;
Αποφάσισα να είμαι για πρώτη φορά υποψήφια κατόπιν παρότρυνσης του τότε Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήθελε να κάνει μία ουσιαστική ανανέωση στα ψηφοδέλτια και στο πολιτικό προσωπικό. Η διάθεση για προσφορά άλλωστε προϋπήρχε μέσα μου, ενώ η πολιτική ήταν μέρος της καθημερινότητάς μας στο σπίτι, λόγω της μακράς σταδιοδρομίας του πατέρα μου.
 
2. Πώς επηρεάζει η πολιτική την προσωπική, οικογενειακή  και επαγγελματική σας ζωή κ πώς τα συνδυάζετε; Ειδικά τώρα με τα δίδυμα;
Είναι μια δύσκολη άσκηση ισορροπίας. Άλλωστε αυτή είναι και η μεγάλη πρόκληση για τη σύγχρονη γυναίκα: να συνδυάσει και να είναι αποδοτική στους πολλαπλούς ρόλους που έχει αναλάβει. Ωστόσο, αισθάνομαι ότι η μητρότητα μου έχει δώσει ενέργεια και μεγαλύτερη θέληση να προσφέρω όσα περισσότερα μπορώ στη χώρα και τους ανθρώπους της.
 
3. Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια από σήμερα;
Εύχομαι να είμαι υγιής και να απολαμβάνω τη ζωή με τα δίδυμα και το Μίνω, τον σύζυγό μου.
 
4. Για ποια αποτελέσματα του έργου σας είστε περήφανη και τι οραματίζεστε να πραγματοποιήσετε;
Για τη μεταρρυθμιστική δουλειά στο Υπουργείο Τουρισμού την περίοδο 2012-2015, με την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης τουριστικών επιχειρήσεων, για τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς με νέα προϊόντα, για τη δουλειά που κάναμε τότε να αναστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που υπήρχε στο εξωτερικό για τη χώρα μας τη δύσκολη εκείνη περίοδο. Ακόμα τα τελευταία χρόνια μαζί με μέλη της την πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και ενεργούς πολίτες πήραμε την πρωτοβουλία να ιδρύσουμε το “Κέντρο Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα”  το οποίο έχει πραγματοποιήσει σειρά δράσεων που αφορούν θέματα φύλου όπως η έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και η θέση της γυναίκας στην ελληνική κοινωνία. Θεωρώ ότι τα ζητήματα της έμφυλης ισότητας, της ισότιμης συμμετοχής στην κοινωνική ζωή και στο οικονομικό γίγνεσθαι αλλά και στην πολιτική, θα πρέπει να τοποθετηθούν στο κέντρο της συζήτησης για το δημοκρατικό μέλλον και την ευημερία των κοινωνιών, και κυρίως η θέση της γυναίκας στην πολιτική και κοινωνική ζωή να ενισχυθεί σημαντικά. Παράλληλα πρέπει να εργαστούμε συνολικά ως κοινωνία για την πάταξη του φαινομένου της έμφυλης βίας. Είναι μια από τις κύριες επιδιώξεις μου στην πολιτική, και θα με χαροποιήσει ιδιαίτερα να συμβάλω ουσιαστικά σε μια προοδευτική αλλαγή.
 
5. Πείτε μου 5 λέξεις που να σας χαρακτηρίζουν;
Επίμονη, ψύχραιμη, αισιόδοξη, εξωστρεφής, μεθοδική
 
6. Ποιος είναι ο αυστηρότερος κριτής σας;
Θα έλεγα ο εαυτός μου, είναι αυτός που συχνά μου χτυπάει ένα καμπανάκι, με επιτιμά ή και με παροτρύνει!
 
7. Ποια είναι τα αγαπημένα σας χόμπι και γιατί;
Γυμναστική με βάρη για την μυϊκή ενδυνάμωση και την αποφόρτιση.
 
8. Ποιο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα σας και ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο προσόν;
Ήμουν ανυπόμονη, αλλά μεγαλώνοντας έμαθα να κάνω υπομονή!
 
9. Ποιόν πολιτικό θαυμάζετε περισσότερο και γιατί;
Ασφαλώς πολλοί και πολλές πολιτικοί έχουν επηρεάσει την πολιτική μου θεώρηση και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ασκείται πολιτική. Θα ξεχώριζα ωστόσο τον Σιμόν Πέρες, για πολλά έτη πρωθυπουργό και Πρόεδρο του Ισραήλ, τον οποίο είχα την τύχη να γνωρίσω και προσωπικά. Ο Σιμόν Πέρες για εμένα ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα του 20ου αιώνα, ένα αληθινό σύμβολο για την πατρίδα και το λαό του  Ισραήλ, που με τις πολιτικές του έθεσε τις βάσεις για το οικονομικό και τεχνολογικό άλμα του Ισραήλ, αλλά και που μέχρι το τέλος της ζωής του αγωνίστηκε πραγματικά για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή.
 
10. Πείτε μου 2 ανθρώπους που σας επηρέασαν στη ζωή σας για την διαμόρφωση της σημερινής σας προσωπικότητας;
Οι γονείς μου. Η μητέρα μου, μεγαλώνοντας ήταν η ήρεμη δύναμη στο σπίτι, μεγάλωσε  τις αδελφές μου και εμένα με αγάπη και απεριόριστη φροντίδα. Είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα ευφυής, με οξυμένη αντίληψη για τη ζωή και την πολιτική, ένα ιδανικό πρότυπο γυναίκας για εμένα, ειδικά τώρα που έγινα και εγώ μητέρα. Ο πατέρας μου ήταν ένας άνθρωπος που αισθάνομαι ότι δεν παρέκκλινε ποτέ από τις αρχές του. Έλεγε πάντα ότι στην πολιτική βρισκόμαστε για να προσφέρουμε, και αυτό για εμένα είναι η αρχή και το τέλος σε ότι αφορά την ενασχόλησή μου με αυτή.
 

              Βιογραφικό:

H Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975.
Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, από το King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου στο Εμπορικό Δίκαιο & το Δίκαιο Επιχειρήσεων και από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University στην Βοστώνη στις Διεθνείς Σχέσεις.
Έχει γράψει το βιβλίο «Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κυπριακό Ζήτημα» που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1999, έχει εργαστεί σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη.
Εργάστηκε στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.
Από το 2004 έως το 2006 ήταν συνεργάτιδα του Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή σε νομικά θέματα.
Εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής στο Νομό Ρεθύμνης στις εκλογές του 2007 και επανεξελέγη το 2009.  
Έχει εκλεγεί πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στην Α’ Αθηνών στις εκλογές του 2012, 2015 και 2019.
Διετέλεσε Υπουργός Τουρισμού στην Κυβέρνηση Α. Σαμαρά από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.
Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων.
Είναι επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στη Διακοινοβουλευτική Ένωση (I.P.U) και Ambassador του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Women Political Leaders (WPL).
Ίδρυσε και είναι Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Μελετών Πολιτικής για το Φύλο και την Ισότητα.
Είναι παντρεμένη με τον συνθέτη Μίνω Μάτσα και έχουν δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι.