Με την παρουσία
διακεκριμένων Ελλήνων και προσωπικοτήτων της ομογένειας
, πραγματοποιήθηκε και φέτος με λαμπρότητα, διαβαίνωτον, παρουσία του Αμερικανού προέδρου Τζό Μπάιντεν, ο οποίος μάλιστα προσήλθε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο!

Ο Αμερικανός πρόεδρος  Τζό Μπάιντεν με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο

 

Ο εφοπλιστής Νίκος Τσάκος με τις δίδυμες κόρες του Ειρήνη και Ελισσάβετ που σπουδάζουν στο Columbia της ΝΥ, η επίτιμη Πρόξενος του Παναμά και φιλάνθρωπος Γωγώ Αθανασοπούλου με τον γιό της, επιτυχημένο επιχειρηματία του Παναμά και έλληνα τρίτης γενιάς Σπύρο Σκληρό που παρέστη με την όμορφη σύζυγό του Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου-Κωνσταντίνου και η καλλονή και φιλάνθρωπος Έφη Μαροσούλη με τον επιχειρηματία σύζυγό της Άγγελο Κοτταρίδη συνέταιρο του Ομίλου Μαροσούλης-Κοτταρίδης, που πήγαν στον Λευκό Οίκο λίγες μόνο μέρες μετά τα αξέχαστα γενέθλια της Έφης στο Ζάππειο από όπου παρέλασε όλη η αφρόκρεμα της Αθήνας και ο εκδότης Πωλ Κοτρώτσος, η οικογένεια Macatos, ήταν μερικοί μόνο από τους σημαντικούς Έλληνες που λάμπρυναν και έδωσαν ψυχή στις επιβλητικές αίθουσες, στους βαρύτιμους πολυελαίους, στα σπάνια έργα τέχνης και στα αριστοκρατικά έπιπλα του εμβληματικού κτιρίου!

Η πρόξενος του Παναμά Γωγώ Αθανασοπούλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο και τον γιό της Σπύρο Σκληρό


Ο Νίκος Τσάκος με τις δίδυμες κόρες του Ειρήνη και Ελισσάβετ


Η Έφη Μαροσούλη με τον επιχειρηματία σύζυγό της Άγγελο Κοτταρίδη του Ομίλου Μαροσούλης-Κοτταρίδης

O εκδότης Paul Cotrotsios

Φέτος έλαμψαν διά της απουσίας τους η γνωστή παγκοσμίωςγια την φιλανθρωπική της δράση ως «Μητέρα Τερέζα» Ελένη Μπούση, ιδρύτρια του  Hippokratic Cancer Research Foundation, ενός από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως κέντρα ερευνών για την αντιμετώπιση του καρκίνου και ο επιχειρηματίας σύζυγός της Δημήτρης Μπούσης, καθώς  και ο γνωστός δικηγόρος και φιλάνθρωπος Πέτρος Παλυβός με την σύζυγό του Βίκυ Παλυβού. Επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις κράτησαν φέτος  μακρυά από τον Λευκό Οίκο τις δυό αυτές σημαντικές οικογένειες ομογενών.


Η Έφη Μαροσούλη και η Γωγώ Αθανασοπούλου με την κόρη της και την νύφη της Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου Κωνσταντίνου

Ελισσάβετ και Ειρήνη Τσάκου


Έφη Μαροσούλη

Γωγώ Αθανασοπούλου


Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν και η αντικυβερνήτης της Καλιφόρνια, Ελένη Κουναλάκη, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ, Ευάγγελος Σάββας, ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, ο Αμερικανός βουλευτής Doug Lamborn, ο πολιτειακός βουλευτής Σπύρος Ματζαβίνος, και η αδελφή του Τζο Μπάιντεν, Βάλερι Μπάιντεν.


Έφη Μαροσούλη


Η Γωγώ Αθανασοπούλου με την κόρη της, τον γιό της Σπύρο Σκληρό και την νύφη της Ιφιγένεια Μαυροκορδάτου Κωνσταντίνου

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε  στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και στις φιλίες που έχει δημιουργήσει με πολλούς Έλληνες ομογενείς.
Ο κ. Μπάιντεν τόνισε ότι με την ευκαιρία της γιορτής για  τα 203 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, γιορτάζονται οι δεσμοί, και η φιλία ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, ευχαρίστησε την ελληνοαμερικανική κοινότητα για τον ρόλο της και την συνεισφορά της, μια που οι Ελληνοαμερικανοί, όπως είπε,  έχουν ωθήσει τις ΗΠΑ  προς τα εμπρός και αποτελούν ένα από τους λόγους που αυτός ο Οίκος αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος είναι εδώ.
Στο τέλος κατέληξε ο Πρόεδρος, λέγοντας πως όχημα για μια κοινωνία που ζει με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και σεβασμό είναι η Δημοκρατία, που είναι το πολυτιμότερο δώρο που η Ελλάδα χάρισε στον κόσμο!

Η καθιερωμένη ετήσια δεξίωση για την 25η Μαρτίου, παρουσία του Αμερικανού προέδρου, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή που αποδίδει η αμερικανική κυβέρνηση στον ελληνισμό, καθώς η ελληνοαμερικανική και η ιρλανδική κοινότητα είναι οι μόνες εθνικές ομάδες στην Αμερική που γιορτάζουν κάθε χρόνο την εθνική τους επέτειο στον Λευκό Οίκο.