Μύρισε έντονα Ελλάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Μονακό!
Και αιτία δεν ήταν  μόνο το φιλανθρωπικό dinner που διοργάνωσε η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Μονακό Σοφία Βαχάρη Τσουβελεκάκη, στο Monte Carlo Sporting, στην αίθουσα Salle des Etoiles, όπου τραγούδησε η Άννα Βίσση και την απόλαυσε η αφρόκρεμα των Ελλήνων, αλλά και ο ίδιος ο Πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτο ο οποίος τραγούδησε και χόρεψε μαζί της.



Ροζμαρί Χατζηιωάννου, Βερόνικα Πάστρα, Δήμητρα Μέρμηγκα Κούστα, Αρετή Δαλακούρα

Αιτία της επέλασης επιφανών Ελλήνων στο Μονακό ήταν και η βάπτιση της έντεκα μηνών κόρης του Mr Nammos Ζανή Φρατζέσκου και της όμορφης συζύγου του Βερόνικας Πάστρα, η οποία πήρε το όνομα Yvi (Ήβη) από την υπέρκομψη γιαγιά της  Ήβα Πάστρα!

Ο Αντώνης Ρέμος με τη γιαγιά της νεοφώτιστης Ήβα Πάστρα

Το ζευγάρι, που έχει ήδη δύο μεγαλύτερα παιδιά, επέλεξε ως τόπο τέλεσης του μυστηρίου το Μονακό, όπου άλλωστε ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας του «Nammos» και η οικογένειά του  κατοικούν μόνιμα τα τελευταία χρόνια.

Η μία από τις δύο νονές Κατερίνα Στασινοπούλου με δημιουργία Vrettos Vrettakos στην ειδυλλιακή villa la vigie Monaco

Την Παρασκευή στην ειδυλλιακή villa la vigie Monaco, ένα σπάνιο αρχοντικό κτίριο με θέα θάλασσα, τρεις άλλοι δημοφιλείς Έλληνες ερμηνευτές ο Αντώνης Ρέμος, ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη, ένωσαν τις υπέροχες φωνές τους και έκαναν να παραληρούν από κέφι τους 150 εκλεκτούς και επιφανείς καλεσμένους που είχαν έρθει από την Ελλάδα, και είχαν ήδη πλημμυρίσει το Hôtel de Paris και το Hermitage.


Μάλιστα ο Στέφανος Κορκολής αφιέρωσε στη μικρή Ήβη ένα τραγούδι που το έγραψε ειδικά για εκείνη!

Οι υπέροχοι ερμηνευτές, μαζί με τους γάλλους τραγουδιστές που εμφανίστηκαν στην αρχή και το κεφάτο πρόγραμμα του dj Αντώνη Δημητριάδη απογείωσαν το κέφι!

Αφού οι καλεσμένοι απόλαυσαν εκλεκτά εδέσματα, συνέχισαν μέχρι πρωίας το γλέντι τους με πολύ τραγούδι, χορό, άφθονη σαμπάνια και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα!

Η βίλλα φωτιζόταν από διάφορα υπέροχα χρώματα, που σε συνδυασμό με το φινετσάτο art de la table αποτελούμενο από ροζ τριαντάφυλλα, ορχιδεές και παιώνιες, έκαναν το σκηνικό παραμυθένιο!

Το  μυστήριο της βάπτισης έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, σε κλειστό  κύκλο, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Colonel Bellando de Castro

Η μία από τις δύο νονές Κατερίνα Στασινοπούλου

Νονές στο μυστήριο ήταν οι στενές φίλες του ζευγαριού και επιφανείς κυρίες στην ελληνική κοινότητα του Μονακό, η  Κατερίνα Στασινοπούλου, σύζυγος του επιχειρηματία και Αντιπροέδρου της ελληνικής κοινότητας του Μονακό Γρηγόρη Στασινόπουλου και η Εβελίνα Μαχά, σύζυγος  του δικηγόρου και επίτιμου προξένου της Ελλάδας στο Μονακό Πέτρου Μαχά.

Η μητέρα της νεοφώτιστης Βερόνικα Πάστρα με εντυπωσιακή δημιουργία Vrettos Vrettakos

Ο πατέρας της νεοφώτιστης Ήβης  Ζανής Φρατζέσκος

Οι υπέρκομψες Έμιλυ Βαφειά, Μαρίλυ Γλύπτη Κανελάκη, Ταμάρα Ζέην

Ο Λεό Πατίτσα και η  Μαριέττα Χρουσαλά με δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη

Η Κατερίνα Στασινοπούλου, μόνιμη κάτοικος στο Μονακό, με την Σούλα Λιάκου

Η Ταμάρα Ζέην, της οποίας ο αδερφός της ο Σάμυ παντρεύεται επίσης στο Μονακό αυτό το Σαββατοκύριακο, η  Έμιλυ Βαφειά και η Μαριέττα Χρουσαλά

Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη, Άννα Μειμέτη

Βερόνικα Πάστρα, Καρολίνα ντα Σούζα

Γιώργος Μειμέτης, Χάρης Βαφειάς, Φραγκίσκος Κανελλάκης

Εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους η μητέρα της νεοφώτιστης Βερόνικα, που φορούσε μια μακρυά μωβ τουαλέτα υπερπαραγωγή του Vrettos Vrettakos, η γιαγιά της νεοφώτιστης Ήβα Πάστρα, η νονά Κατερίνα Στασινοπούλου με μια φινετσάτη τουαλέτα Vrettos Vrettakos(από τον ίδιο οίκο ήταν και το λιτό αρχοντικό φόρεμα που φορούσε στη βάπτιση), η Αρετή Δαλακούραη Μαρίλη Γλύπτη Κανελλάκη η οποία παρευρέθηκε συνοδευόμενη  τον σύζυγό της Φραγκίσκο Κανελλάκη, η Ροζμαρί Χατζηιωάννου η οποία παρευρέθηκε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Πόλυ Χατζηιωάννου, η Αθανασία Στέγγου που παρευρέθηκε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Αντρέα Στέγγο, η Ταμάρα Ζέιν που παρευρέθηκε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Λεωνίδα Φωτεινόπουλο, η Άννα Μειμέτη που συνοδευόταν από τον σύζυγό της Γιώργο Μειμέτη, η Έμιλυ Βαφειά που παρευρέθηκε συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Χάρη Βαφειά, η οποία μάλιστα φιλοτέχνησε και τις υπέροχες μπομπονιέρες της βάπτισης που απεικόνιζαν ένα μάτι, η Σούλα Μαρινάκη που συνοδευόταν από τον σύζυγό της Βαγγέλη Μαρινάκη, η Μαριέττα Χρουσαλά που συνοδευόταν από το σύζυγό της Λεό Πατίτσα, η Αγγελική Κανελλοπούλου που συνοδευόταν από το σύζυγό της Κώστα Σάκκαρη, η Δήμητρα Μέρμηγκα Κούστα που συνοδευόταν από τον σύζυγό της Γιάννη Κούστα, η Κατερίνα Λαναρά, η Άτζελα Ισμαήλου, και η Σούλα Λιάκου.

 

 

Γνωστοί επιχειρηματίες,όπως ο Sammy Ibrahim με την γυναικα του, ο Βασίλης Χήτος, ο Ηλίας Κρασσάς αλλά και από την Ιταλία όπως ο διάσημος Flavio Briatore έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στη βραδιά!

Το Σάββατο μετά τη βάπτιση έγινε και το δεύτερο δείπνο στο διάσημο club-restaurant  «Sass Cafe», το οποίο επισκέπτονται κατά καιρούς όλοι οι  jet setters

 

Το «ελληνικό τρίπτυχο» στο Μονακό κλείνει στις 2 Οκτωβρίου με τον γάμο μετά από μακροχρόνια σχέση του Σάμι Ζέιν, γιού  του Ριάντ και της Ράνα Ζέιν της NAFTOMAR, με την Ολλανδή Λόρεν Φαν Μπέρκελ, που είναι στέλεχος της ναυτιλιακής εταιρείας. 
Η γαμήλια δεξίωση θα γίνει το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο «Monte Carlo Sporting», ενώ το prewedding party θα γίνει μια μέρα πριν στο «La Terrasse».
Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι (πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη πάει από την προηγούμενη εβδομάδα στο Μονακό για την βάπτιση της Ήβης), είναι περίπου 700 jet setters από όλα τα μέρη του κόσμου, ενώ η οικογένεια Ζέην έχει ναυλώσει αεροσκάφη για την μεταφορά τους από την Ελλάδα και την Ολλανδία(πατρίδα της νύφης) για την Νίκαια.
Ο Αντώνης Ρέμος, τον οποίο το ζεύγος  Ζέην είχε επιλέξει να τραγουδήσει το 2015 στο γάμο της κόρης τους, της Ταμάρα Ζέην και του Λεωνίδα Φωτεινόπουλου σε ένα γάμο υπερπαραγωγή στη Λίμνη της Βουλιαγμένης και στον Αστέρα, θα απογειώσει για μια ακόμα φορά το κέφι, ενώ φημολογείται έντονα πως αναμένεται και κάποιος άλλος διάσημος καλλιτέχνης που θα «ντύσει» μουσικά την εκδήλωση!