Με τεράστια επιτυχία και με τη συμμετοχή δεκάδων  εκπροσώπων του αθλητισμού, ιδιαίτερα διακεκριμένων σε Ολυμπιακό, Παγκόσμιο  και Διεθνές επίπεδο,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου, η εκδήλωση της υποψήφιας βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, Ντόρας Πάλλη Πετραλιά σε κεντρικό ξενοδοχείο, με θέμα «Το μέλλον  του ελληνικού αθλητισμού».

Η υποψήφια βουλευτής στο νότιο τομέα Ντόρα Πάλλη Πετραλιά με την μητέρα της Φάνυ Πετραλιά

 

Η παρουσία των παραβρισκόμενων ήταν η καλύτερη στήριξη στη Ντόρα Πάλλη Πετραλιά και μία ψήφος εμπιστοσύνης για όσα έχει προσφέρει στον αθλητισμό.

Η Ολυμπιονίκης Μαρία Χριστοφορίδη, ο Μίμης Δομάζος και η Ντόρα Πάλλη Πετραλιά 


Η Τομεάρχης Αθλητισμού  της  ΝΔ και υποψήφια βουλευτής, τόνισε στην ομιλία της την αναγκαιότητα ενίσχυσης του αθλητισμού
σε όλα τα επίπεδα και τις συνέργειες που θα πρέπει να υπάρξουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση από την Πολιτεία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τις αθλητικές Ομοσπονδίες, τα αθλητικά σωματεία και την Αυτοδιοίκηση.

Η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Πάλλη Πετραλιά

 

 

Φυσικά, δεν περιορίσθηκε απλά στην ομιλία της αλλά προχώρησε και σε έναν ουσιαστικό και εποικοδομητικό διάλογο  με τους παραβρισκόμενους. Είναι γνωστή και πάγια άλλωστε  η θέση της ότι η αναζήτηση λύσεων προκύπτει μέσα από τον διάλογο και από μία αμφίδρομη σχέση επικοινωνίας με τους πολίτες.


Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη

Η Ντόρα Πάλλη Πετραλιά ανάμεσα στις Ολυμπιονίκες Γεωργίσ Ελληνάκη και Εύη Μωραιτίδου

 

Κοινή διαπίστωση από την εκδήλωση ήταν ότι πρέπει να καταβληθούν ακόμη μεγαλύτερες και πιο στοχευμένες προσπάθειες για τον επιδιωκόμενο στόχο από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ελπιδοφόρα διαπίστωση, ότι οι παραβρισκόμενοι δήλωσαν ενωμένοι και αποφασισμένοι να συμβάλλουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

 

Την υποψήφια βουλευτή της ΝΔ τίμησαν ακόμη με την παρουσία τους 21 Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, που σήκωσαν ψηλά την ελληνική σημαία σε  διεθνές επίπεδο



Η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων Πόπη Δομάζου με τον πατέρα της, τον θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου Μίμη Δομάζου, στην ομιλία της υποψήφιας στο νότιο τομέα Αθηνών Ντόρας Πάλλη Πετραλιά

 

 

Από την κατάμεστη αίθουσα ξεχώρισαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών Γρηγόρης  Πολυχρονίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, ο Στέλιος Μηγιάκης, η Άννα Ντέντα, ο Θοδωρής Αλεξάς, ο Δημήτρης Καφφάτος, ο Γρηγόρης Χατσατουριάν, η Βιργινία Κραβαριώτη, η Εύη Μωραιτίδου, η Γεωργία Ελληνάκη,ο Κώστας Φιλιππίδης, η Μαρία Χριστοφορίδη, ο Νίκος Πατεράκης, ο Βασίλης Χριστοφόρου, ο Ηρακλής Δεσκουλίδης, η Μαρία Καραγιαννοπούλου, η Άγη Κασσούμη, η Μαρία Καρπαθάκη, η Νέρρυ Νιαγκουάρα και ο Σταύρος Τσιμπούνης.

Την Τομεάρχη Αθλητισμού  και υποψήφια βουλευτή της ΝΔ στο Νότιο Τομέα της Αθήνας, προλόγισε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής  Επιτροπής Μανώλης Κατσιαδάκης.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του Προέδρου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Γιώργου Αλικάκου , του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας baseball και softball Κωστή Λιαρομμάτη, του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας cheerleading  Μαικ Φουντεδάκη.

Αλλά και του  Μίμη Δομάζου, καθώς οι παραβρισκόμενοι δεν ξέχασαν ποτέ την προσφορά του στο ποδόσφαιρο και το ήθος του στην προσωπική και επαγγελματική του διαδρομή και οι selfies , έπεφταν …βροχή.   


Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τους αθλητές και τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προπονητές, κριτές, ακαδημαϊκοί, κοσμήτορες, δικηγόροι, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Μίμης και Πόπη Δομάζου

Ελπιδοφόρα για μία νέα πορεία του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ήταν η παρουσία Δημοτικών Συμβούλων από Δήμους του Νότιου Τομέα  Αθηνών, οι οποίοι ασχολούνται με τον αθλητισμό. Γιατί η ιστορία έχει διδάξει αφενός  ότι οι μεγάλοι αθλητές, αναδεικνύονται   συχνά μέσα από ερασιτεχνικά σωματεία που στηρίζονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και αφετέρου ότι ο αθλητισμός, προάγει με τις κατάλληλες  παρεμβάσεις και τη σωστή διαπαιδαγώγηση, το ήθος, τις αξίες και  την ευγενή άμιλλα  που ακολουθούν τη νέα γενιά, ως στάση ζωής.  Ναι, έτσι, μπορούμε να μιλάμε για ελπίδα.