Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη διοργάνωσε δωρεά για την άμεση ανάγκη υπολογιστών και εκτυπωτών προς την Κλινική για τις Μολυσματικές και Τροπικές Νόσους και την Πνευμονολογική Κλινική του Κλινικού Κέντρου της Σερβίας, που προορίζονταν για την εργασία του ιατρικού προσωπικού στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Το Ίδρυμα της Πριγκίπισσας Αικατερίνης οργάνωσε την δωρεά 10 υπολογιστών τελευταίας τεχνολογίας με τον απαραίτητο εξοπλισμό και 10 εκτυπωτών, από την εταιρεία Nordeus προς το Κλινικό Κέντρο. Η δωρεά αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από την άμεση ανταπόκριση της ΑΒΥ Πριγκίπισσας Αικατερίνης, σε επείγον αίτημα από την Κλινική.
«Αυτοί οι υπολογιστές και εκτυπωτές ήταν απαραίτητοι για το προσωπικό της Κλινικής για τις Μολυσματικές και Τροπικές Νόσους και της Πνευμονολογικής Κλινικής, που παρέχουν φροντίδα στους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία Nordeus για την άμεση βοήθεια προς το ιατρικό προσωπικό, που χρειάζεται την υποστήριξή μας αυτές τις δύσκολες ημέρες», ανέφερε η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη.

 Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη βοηθά το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης Cacak στη Σερβία 

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη δωρίζει επειγόντως απαραίτητο απινιδωτή στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης Cacak. Η δωρεά τέθηκε από την ανθρωπιστική οργάνωση Lifeline του Ηνωμένου Βασιλείου, της οποίας την προστάτιδα είναι η Πριγκίπισσα Αικατερίνη. Ο απινιδωτής φτάνει στο νοσοκομείο του Cacak την κατάλληλη στιγμή, όταν η Σερβία αγωνίζεται με τον ιό COVID-19 και οι απινιδωτές είναι ζωτικής σημασίας για τον αγώνα για τη ζωή των καρδιαγγειακών ασθενών που είναι πιο ευαίσθητοι στον ιό.
Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη δώρισε τον, τελευταίας τεχνολογίας, απινιδωτή Defigard 4000 Schiller στο Γενικό Νοσοκομείο του Cacak.
«Οι απινιδωτές έχουν ανεκτίμητη αξία για τα νοσοκομεία της Σερβίας, καθώς αυτά τα μηχανήματα έχουν αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές. Είμαι πολύ χαρούμενη που το Γενικό Νοσοκομείο στο Cacak πήρε τον πολύ απαραίτητο απινιδωτή που θα σώσει πολλές ζωές», αναφέρει η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη δωρίζει άμεσα απινιδωτές σε 8 νοσοκομεία της Σερβίας, αξίας άνω των 41.000€
Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη πραγματοποίησε δωρεά 8 απινιδωτών, αξίας άνω των 41.000€, σε νοσοκομεία της Σερβίας.
Οι απινιδωτές έφτασαν στα νοσοκομεία της Σερβίας την κατάλληλη στιγμή, καθώς η Σερβία μάχεται κατά του ιού COVID-19 και οι  απινιδωτές είναι ζωτικής σημασίας για τον αγώνα για τη ζωή των καρδιαγγειακών ασθενών που είναι πιο ευαίσθητοι στον ιό.
«Λόγω της κατάστασης του ιού δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ξεχνάμε τις ανάγκες των νοσοκομείων μας περισσότερο τώρα από ποτέ και την υποστήριξη εκείνων που έχουν ανάγκη. Αυτοί οι απινιδωτές είναι ανεκτίμητοι για τα νοσοκομεία στη Σερβία, καθώς αυτά τα μηχανήματα έχουν αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που τα νοσοκομεία της Σερβίας θα λάβουν τους εξαιρετικά απαραίτητους απινιδωτές που θα σώσουν πολλές ζωές», αναφέρει η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη.
Η δωρεά των απινιδωτών έλαβε χώρα στην φιλανθρωπική εκδήλωση στους Καταρράκτες του Νιαγάρα στον Καναδά, τον Οκτώβριο. Το φιλανθρωπικό δείπνο «Αφήστε τις καρδιές μας να χτυπήσουν μαζί για να στηρίξουν την επείγουσα ανάγκη απινιδωτών για νοσοκομεία σε όλη τη Σερβία», οργανώθηκε από την οικογένεια Yerich των Καταρρακτών του Νιαγάρα, σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο της Ανθρωπιστικής Οργάνωσης Lifeline Canada, του οποίου προστάτιδα είναι η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη πραγματοποιεί δωρεά των τελευταίας τεχνολογίας απινιδωτών Defigard 4000 Schiller σε νοσοκομεία της Σερβίας.

Τα νοσοκομεία που έλαβαν τους απινιδωτές είναι:

HC Vranje

GH Smederevo

GH Kikinda

GH Čuprija

GH Valjevo

GH Leskovac

GH Krusevac

GH Loznica

Ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Alexander Karadordjevic στέλνει δημόσιο μήνυμα σε όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Σερβίας

Ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Alexander Karadordjevic στέλνει δημόσιο μήνυμα σε όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Σερβίας, ύστερα από την δήλωση του κράτους σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Μέσα από ένα βίντεο, ζήτησε τη συλλογικότητα όλων, και υπογράμμισε τη σημασία της συμμόρφωσης με τις οδηγίες που εξέδωσε η κυβέρνηση της Σερβίας.
«Αγαπητοί πολίτες της Σερβίας, αδελφοί και αδελφές, η Σερβία είχε πολλές δύσκολες στιγμές στην ιστορία της, αλλά ήταν πάντοτε νικήτρια. Το ίδιο θα γίνει και αυτήν τη φορά. Παρακαλώ να είστε αλληλέγγυοι και να υπακούτε στις οδηγίες της κυβέρνησής μας. Ζήτω Σερβία!», δήλωσε ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος.

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη βοηθά έμπρακτα τους ηλικιωμένους, με δωρεά 10.000€

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη βοηθά τους ηλικιωμένους του Γεροντολογικού Κέντρου στο Βελιγράδι.
Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη πραγματοποίησε τη δωρεά των 10.000€ στο γηροκομείο του Βελιγραδίου. Η δωρεά παρέχεται από το ίδρυμα Passion 4 K.I.D.S., που ιδρύθηκε από τους Charles και Linda Van Kessler, οι οποίοι απέστειλαν 1.500 γυαλιά ανάγνωσης για ηλικιωμένους, μέσω container του Lifeline Chicago.
« Η δωρεά αποτελείται από γυαλιά ανάγνωσης για τον καθένα από εσάς. Το να δίνεις είναι πολύ σημαντικό στη ζωή, γι’ αυτό πάντα παίρνω την ευκαιρία να διδάσκω στους ανθρώπους πόσο όμορφη είναι η χαρά του να δίνεις, όπως δίδαξαν κι εμένα οι γονείς μου. Έτσι, σας παροτρύνω να είστε αλληλέγγυοι και να βοηθάτε τους συνανθρώπους μας. Μόνο μέσω αυτού θα είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι», ανέφερε η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Το Γεροντολογικό Κέντρο του Βελιγραδίου αποτελείται από 4 χώρους με 1.200 χρήστες, διαμορφωμένο ως εξής:  

 Γηροκομείο Bezanijska Kosa – 600 χρήστες

Γηροκομείο Vozdovac – 270 χρήστες

Γηροκομείο Karaburma – 220 χρήστες

Καταφύγιο ηλικιωμένων – 110 χρήστες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη, πήρε την ευκαιρία να προσφέρει όμορφα λουλούδια και να συγχαρεί προσωπικά τους χρήστες και το προσωπικό του Γηροκομείου.
Η Διοίκηση του Γεροντολογικού Κέντρου του Βελιγραδίου, καθώς και ολόκληρο το προσωπικό και όσοι παραμένουν στο Κέντρο, ευχαρίστησαν θερμά την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη για την πολύτιμη βοήθεια.

 Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη φιλοξένησε γεύμα στο White Palace, αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη φιλοξένησε το καθιερωμένο «Γεύμα Γυναικών» την 8η Μαρτίου, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, στο White Palace στο Βελιγράδι. Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη διοργάνωσε το γεύμα για τις ανώτερες αξιωματούχους, τις συζύγους των ανώτερων Σέρβων αξιωματούχων, τις Πρέσβειρες και τις συζύγους των Πρέσβεων, τις αντιπροσώπους διεθνών οργανισμών στη Σερβία και άλλες διακεκριμένες κυρίες.
Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη υποδέχθηκε τις διακεκριμένες κυρίες και έδωσε έμφαση στη σημασία της υποστήριξης από τις κυρίες που έδωσαν το παρών, όσον αφορά τις ανθρωπιστικές δράσεις και τα σχέδια που αποσκοπούν στη βελτίωση της υγείας των γυναικών.
«Είμαι βαθύτατα περήφανη που οι γυναίκες της Σερβίας που οδηγούν την κοινωνία μπροστά, διδάσκουν όλους τη σημασία του ανθρωπιστικού έργου και τον λόγο που είναι καίριο να παρέχεται βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες. Για τον λόγο αυτό, ήθελα σήμερα όπως και κάθε χρονιά, να καλέσω όλες τις κυρίες να ενωθούμε στην προώθηση ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων και να κάνουμε το περιβάλλον μας καλύτερο και πιο όμορφο. Αγαπητές κυρίες, μητέρες, γιαγιάδες, παρακαλώ να φροντίζετε τους εαυτούς σας, να είστε υγιείς, να αγαπάτε τη ζωή και να είστε αλληλέγγυες», δήλωσε η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη.
Μεταξύ των διακεκριμένων καλεσμένων κυριών, το παρών έδωσαν η κ. Tamara Vucic, η Πρώτη Κυρία, η κ. Aleksandar Vucic, σύζυγος του προέδρου της Δημοκρατίας της Σερβίας, η κ. Ljiljana Sarcevic, σύζυγος του Υπουργού Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η  κ. Kathleen Csaba, Πρέσβειρα του Καναδά, η κ. Alona Fisher Kamm, Πρέσβειρα του Ισραήλ, η κα Nada Al Akl, Πρέσβειρα του Λιβάνου, η κ. Oana Cristina Popa, Πρέσβειρα της Ρουμανίας, η κ. Aida Smajic, Πρέσβειρα της Βοζνίας & Ερζεγοβίνης και άλλες διακεκριμένες καλεσμένες.
Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη ευχαρίστησε θερμά όσους συνέλαβαν έμπρακτα με τη βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης: το Studio Marushka,το Οινοποιείο Kovacevic, την εταιρεία Artival – Premium chocolate, τον μουσικό Nemanja Bogunovic, την τραγουδίστρια όπερας Jadranka Jovanovic, την χορωδία του Παιδικού Πολιτιστικού Κέντρου, την εταιρεία Alba Alvis, και τις εταιρείες Todorovic Cakes και Rent Service.