10 αναπνευστικά κράνη απολύτως αναγκαία για ασθενείς με κορονοϊό, παραδόθηκαν πρόσφατα στη νέα ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, δωρεά του παραρτήματος Θεσσαλονίκης «ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ» της Πανελλαδικής Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών.

Ακολουθεί ανακοίνωση των «ΘΕΡΜΑΙΔΩΝ»:


Μέσα στη λαίλαπα των ημερών, αντιμετωπίζοντας έναν αόρατο αλλά πολύ ισχυρό εχθρό, οι ΘΕΡΜΑΪΔΕΣ, ύστερα από έκκληση του Διοικητή του ΑΧΕΠΑ κ. Παναγιώτη Παντελιάδη για επείγουσα προμήθεια αναπνευστικών μασκών, τις οποίες είχαν απόλυτη ανάγκη στη νέα ΜΕΘ που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο για ασθενείς με κοροναϊό, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς. Ξεκινήσαμε διαδοχικές δωρεές ιατρικού εξοπλισμού σε νοσοκομεία της πόλης μας για να βοηθήσουμε τους γιατρούς μας να αντιμετωπίσουν την ασύμμετρη αυτή απειλή που προελαύνει ασταμάτητη σε όλο τον κόσμο. Η αναμενόμενη αύξηση των κρουσμάτων, που θα φροντίσουμε όλοι μας να είναι πολύ μικρή μένοντας σπίτι, πρέπει να μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και οι ασθενείς να ανακουφίζονται μέχρι την τελική ίαση και επιστροφή στα σπίτια τους. 

Η προσπάθεια μας, τις δύσκολες αυτές ημέρες, για την ενίσχυση των ΜΕΘ ασθενών με κοροναϊό στα νοσοκομεία της πόλης μας, με αναγκαίο εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό, έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, οι οποίοι βρίσκονται δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια μας να στηρίξουμε τους συνανθρώπους και τους συμπολίτες μας.  Οι Θερμαϊδες θα συνεχίσουμε τις δωρεές στα νοσοκομεία,με αναγκαίο εξοπλισμό για τη στήριξη και ίαση ασθενών με κοροναϊο. Εμείς #μενουμεσπιτι. Υπάρχουν όμως οι συμπολίτες μας που δεν μπορούν πια να μείνουν σπίτι αλλά βρίσκονται στις ΜΕΘ της χώρας μας και χρειάζονται νοσηλεία. Όλοι εμείς λοιπόν από τα σπίτια μας, από την ασφάλεια του καναπέ μας, μπορούμε να είμαστε ενεργοί, αποτελεσματικοί και κυρίως αλληλέγγυοι. Και για εσάς που η αλληλεγγύη είναι μια λέξη κενή, χωρίς πολύ μεγάλη σημασία, θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι «όλα είναι για όλους», σήμερα αυτοί … αύριο ίσως εμείς. Δε χρειάζονται πολλά… ένα μικρό ποσό απ τον καθένα μας αρκεί για να γίνουμε κομμάτι της ασπίδας ενάντια στον convid-19 και να εξασφαλίσουμε τα μέσα αντιμετώπισης και ίασης του ιού. Η αλυσίδα μετάδοσης του ιού πρέπει να σπάσει. Η ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης όμως τέτοιες ώρες πρέπει αντίθετα να μεγαλώσει, να ατσαλώσει και να παραμένει αδιάσπαστη.

Ενισχύστε την προσπάθεια:

ΙΒΑΝ            GR 14 0140 4180 4180 0210 1041 113      ALPHA BANK