Η «Σχολή Νυφών», το νέο μυθιστόρημα του ταλαντούχου συγγραφέα Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη αποτελεί μια νέα επιτυχία που εμπλουτίζει το συγγραφικό ενεργητικό του, καθώς το νέο του «παιδί» που κυκλοφόρησε πρόσφατα   κάνει θραύση!

Μια καταιγιστική ιστορία συγκλονιστικών γεγονότων της κατοχικής περιόδου, με τη ναζιστική θηριωδία στο απόγειό της. Έρωτας, δολοπλοκίες, κατασκοπεία, κουκουλοφόροι και μαυραγορίτες, που, με την ανοχή της κυβέρνησης των δωσιλόγων, σφίγγουν τη θηλιά στον λαιμό της αθηναϊκής κοινωνίας και στέλνουν αθώους στην κρεμάλα και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ οι επιτήδειοι αβγατίζουν το κομπόδεμά τους.

Ο δημοφιλής συγγραφέας του βιβλίου «Σχολή Νυφών» Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης

Πιστός στην αγάπη του για την ιστορία, ο χαρισματικός συγγραφέας θα καταφέρει για άλλη μια φορά να μας συγκλονίσει, μπλέκοντας με συναρπαστικό όπως πάντα τρόπο ερωτικές και κοινωνικές υποθέσεις με ιστορικές στιγμές, συγκυρίες και σημαντικά γεγονότα, με ήθη και έθιμα κάποιας άλλης εποχής και άλλων τόπων, με τον μοναδικό τρόπο που εκείνος γνωρίζει!

Η υπόθεση του βιβλίου:

Στην Αθήνα, την περίοδο της γερμανικής κατοχής, η Ροζάνα, φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τις σπουδές της, είναι μνηστευμένη με τον Λεωνίδα, αξιωματικό του ναυτικού και μέλος της Αντίστασης, αυτοεξόριστο στο Κάιρο. Την ερωτεύεται όμως ο Γιόχαν Κλάους, Γερμανός αξιωματικός των Ες Ες. Όσο και αν η Ροζάνα προσπαθεί να τον αποκρούσει, εκείνος την εξαναγκάζει να γίνει μέλος της οργάνωσης φίλων του Χίτλερ «ΜΠΟΥΝΤ» και πιεστικά προσπαθεί να την πείσει να τον ακολουθήσει στο Βερολίνο για να φοιτήσει στην περίφημη Σχολή Νυφών· έπειτα, σκοπεύει να την παντρευτεί, παρέχοντάς της ασυλία. Η Ροζάνα δεν ενδίδει, αλλά ούτε και αρνείται. Σε συνεννόηση με τον μνηστήρα της και τον Χριστόδουλο Τσιγάντε, αρχηγό του Ιερού Λόχου, λειτουργεί ως κατάσκοπος και παραδίδει στους Συμμάχους απόρρητα μυστικά των ναζί. Ωστόσο, στη δίνη της Ιστορίας, οι ανατροπές στη ζωή της Ροζάνας θα αρχίσουν να διαδέχονται η μία την άλλη…

Τα μυθιστορήματα-αριστουργήματα του ταλαντούχου συγγραφέα Γιάννη Γιαννέλη Θεοδοσιάδη

 

Ο γνωστός για την πένα του συγγραφέας και για το ήθος του πολιτικός, δεν επαναπαύτηκε στην τεράστια επιτυχία του βιβλίου του “ΙΣΜΑΗΛ ΚΑΙ ΡΟΖΑ”( ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ), το οποίο είχε φτάσει 15 επανεκδοσεις  στην ελληνική γλωσσα και πολλές στην τουρκική , είχε πουλήσει συνολικα 24.000 αντιτυπα( 12.000 αντιτυπα εκδόθηκαν και 5 επανεκδοσεις έγιναν μονο μέσα σε 50 ημέρες) και ήταν το πρώτο βιβλίο σε πωλήσεις στις εκδόσεις Πατάκη και δεύτερο σε όλους τους εκδοτικούς οίκους! Πριν ακόμα  προλάβει ο χαρισματικός συγγραφέας να χορτάσει από χαρά βλέποντας τις τεράστιες ουρές έξω από τα σινεμά όπου παιζόταν η συγκινητική ταινία ” Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ”, που αποτελεί κινηματογραφική διασκευή του βιβλίου του ” ΙΣΜΑΗΛ ΚΑΙ ΡΟΖΑ”, είχε σχεδόν ολοκληρώσει το επόμενο βιβλίο του «Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης», που «ξεπούλησε» από τον πρώτο κι όλας μήνα και το πολύ πετυχημένο «Σάρλιτζα Παλλάς»!

Τα ιστορικά λευκώματα του συγγραφέα

Η «Σχολή Νυφών» είναι το πιο πρόσφατο δημιούργημά του και αναμένεται να είναι το ίδιο δημοφιλές όπως και τα προηγούμενα!

 

👉 Βρείτε το βιβλίο στο σάιτ (patakis.gr/bkm/13963) και στα βιβλιοπωλεία!


Ο χαρισματικός συγγραφέας του βιβλίου «Σχολή Νυφών» Γιάννης Γιαννέλλης-Θεοδοσιάδης

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γιάννης Γιαννέλλης – Θεοδοσιάδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικηγόρος στη Μυτιλήνη. Το 2007 εξελέγη για τέταρτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ενώ το 2019 ανέλαβε τη θέση του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, από την οποία παραιτήθηκε το Φεβρουάριο του 2019. Είναι μέλος της Ετσιρίας Ελλήνων λογοτεχνών. Έχει τιμηθεί από την Ολλανδική Κυβέρνηση με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης. Έχει γράψει: “Η λαϊκή πολιτική σάτιρα στο τέλος του 19ου αιώνα” (εκδόσεις “Έφεσος”, 2001) και “Ο λαός εικονογραφεί την ιστορία του” (εκδόσεις “Ι. Σιδέρης”, 2003), καθώς και τα μυθιστορήματα “Ισμαήλ και Ρόζα” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2004), που έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί στην Τουρκία και έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη με τεράστια επιτυχία με τον τίτλο “Η Ρόζα της Σμύρνης”, “Το βλέμμα της Ήρας” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2008) και “Η λίστα του Χόρχε” (εκδόσεις “Πατάκη”, 2011), “Cafe Napolitano” (Αιολίδα, 2013) «Έρωτας στις φλόγες της Σμύρνης» και «Σάρλιτζα Παλλας».Επίσης έχει συγγράψει μελέτες για το λαϊκό μας πολιτισμό.