Την κοινωνική της ευαισθησία και την διάθεση της για κοινωνική προσφορά δείχνει για μια ακόμη φορά η Φαίη Μπαρμπαλιά, συγγραφέας του αγαπημένου παιδικού βιβλίου «Ο αγαπημένος παππούς».

ΗΦαίη Μπαρμπαλιά κατά την παρουσίαση του βιβλίου της «Ο αγαπημένος παππούς».

«Η τέχνη της ζωής» θέλοντας να συμβάλλει στη καταπολέμηση του COVID -19 θα δωρίσει εφεξής όλα τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν μέσω της διάθεσης του παιδικού βιβλίου «Ο αγαπημένος παππούς».

 


Η μη κερδοσκοπική εταιρεία «Η Τέχνη της Ζωής» (www.artoflife.gr) συστήθηκε το 2014 από τους Φαίη, Έλενα και Γιώργο Μπαρμπαλιά, με σκοπό να τιμήσουν την μνήμη του πατέρα τους Ηλία Γ. Μπαρμπαλιά.

Φαίη, Γιώργος και Έλενα Μπαρμπαλιά

«Ο αγαπημένος παππούς» της Φαίης Μπαρμπαλιά( Εκδόσεις Φενερίκη), είναι το παραμύθι το οποίο αφιέρωσε η συγγραφέας στη μνήμη του πατέρα της που έφυγε πρόωρα από τη ζωή Ηλία Μπαρμπαλιά, ενός από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες αρχιτέκτονες που βλέποντας πάντα μπροστά άλλαξε την όψη της Αθήνας.
Το βιβλίο ορμώμενο από τον πρόωρο θάνατο του Ηλία Μπαρμπαλιά αναφέρεται στο πώς μπορούμε να προετοιμάσουμε και να εξοικειώσουμε τα μικρά παιδιά με την ιδέα του θανάτου αγαπημένων ανθρώπων, ώστε όταν συμβεί το μοιραίο να το αντιμετωπίσουν με ψυχραιμία και ωριμότητα.


Η Μπουμπού Μπαρμπαλιά κατά την παρουσίαση του παιδικού βιβλίου «Ο Aγαπημένος Παππούς» της κόρης της Φαίης Μπαρμπαλιά 

 

Κατά την έκδοσή του το σύνολο των εσόδων από την πώληση του παιδικού βιβλίου της Φαίης Μπαρμπαλιά «Ο Aγαπημένος Παππούς», είχε διατεθεί , μέσω της «Τέχνης της Ζωής», για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού και την διαμόρφωση του θαλάμου νοσηλείας για την θεραπεία των καρκινοπαθών της ογκολογικής κλινικής, στο Νοσοκομείο της νήσου Λήμνου, ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Αξίζει εξάλλου ν´ αναφερθεί πως στο παρελθόν  «Ο αγαπημένος παππούς», έγινε η αφορμή να δημιουργηθεί από τη Φαίη Μπαρμπαλιά, πάλι για φιλανθρωπικό σκοπό, μια σειρά υπέροχων παιδικών κολάν, βασισμένων στην εικονογράφηση του αγαπημένου παιδικού βιβλίου και σχεδιασμένων από την εικονογράφο του  Κλημεντίνη Βασιλοπούλου – Ταλούμη.