Πολλοί παραπονιούνται τελευταία ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας έχουν βάλει πολλά κιλά. Από την άλλη οι παχύσαρκοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και τις πιο ευάλωτες για να προσβληθούν και να νοσήσουν  σοβαρά με covid -19 και έτσι το θέμα της παχυσαρκίας καθίσταται πιο επίκαιρο από ποτέ!


Η ιατρός, ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος δρ. Οδύσσεια Κωνστάντουρα, ιδιοκτήτρια της  υπερσύγχρονης ODC Medical Clinic,

Η παχυσαρκία είναι ένα μείζον πρόβλημα που εκτός από αισθητικό, αποτελεί και πρόβλημα υγείας, το οποίο εμφανίζεται, αν δεν υπάρχουν παθολογικά και ορμονικά αίτια, ιδιαίτερα σε αυτούς που τρώνε πολύ και ανθυγιεινά και δεν γυμνάζονται. Είναι ένα πρόβλημα που όσο προχωράει η ηλικία γίνεται όλο και πιο έντονο και για το οποίο έχουν χυθεί εκατομμύρια μελάνια και…ιδρώτες και έχουν δαπανηθεί στα ινστιτούτα και στα γυμναστήρια, όπως και στα χειρουργεία αισθητικής ιατρικής, εκατομμύρια Ευρώ!

Η  υπερσύγχρονη ODC Medical Clinic

Η ιατρός, ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος δρ. Οδύσσεια Κωνστάντουρα, ιδιοκτήτρια της  υπερσύγχρονης ODC Medical Clinic, η οποία αποσκοπεί σε συνεργασία με διακεκριμένους δερματολόγους και πλαστικούς στην επίλυση των προβλημάτων που άπτονται του χώρου της Ενδοκρινολογίας, Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής, είναι απόφοιτη της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Οξφόρδη στο Oxford Center for Diabetes Endocrinology and Metabolism – Radcliffe Imfirmary Oxford (England) και με εξειδίκευση στην ενδοκρινολογία στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στην Παιδοενδοκρινολογία στο Νοσοκομείο Π & Α Κυριακού και μας  δίνει την τεκμηριωμένη της άποψη για το μείζον θέμα της παχυσαρκίας, καθώς και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της, λέγοντας στο sissysworld τα εξής:


Η ιατρός, ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος δρ. Οδύσσεια Κωνστάντουρα, ιδιοκτήτρια της  υπερσύγχρονης ODC Medical Clinic, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στο Open

 

«Η παχυσαρκία είναι το αποτέλεσμα ενός θετικού ισοζυγίου ενέργειας, δηλαδή της πρόσληψης θερμίδων με την τροφή, οι οποίες υπερβαίνουν την κατανάλωση θερμίδων για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο μηνών ή και ετών ακόμα.


Η ιατρός, ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος δρ. Οδύσσεια Κωνστάντουρα, ιδιοκτήτρια της  υπερσύγχρονης ODC Medical Clinic

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ 

Ιατρική Κρυολιπόλυση

Αποτελέσματα σε μία μόνο συνεδρία 

Αυτή η τεχνολογία βασίζεται στο γεγονός ότι τα λιποκύτταρα είναι ευαίσθητα σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε συγκεκριμένες θερμοκρασίες τα λιποκύτταρα <<πεθαίνουν>> και αποβάλλονται από τον οργανισμό σταδιακά με απόλυτα φυσιολογικό τρόπο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιοχές όπως:

• Βραχίονες

• Κοιλιά

• Μηρούς

• Γόνατα

• Γλουτούς

Η ιατρός, ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος δρ. Οδύσσεια Κωνστάντουρα, ιδιοκτήτρια της  υπερσύγχρονης ODC Medical Clinic

Το σύστημα Κρυολιπόλυσης  είναι κατηγορίας ιατρικής τεχνολογίας σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω υγιείς ιστοί. Μετά από 6 εβδομάδες παρατηρείται σημαντική και μετρήσιμη  απώλεια λιπώδους μάζας.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας δεν φαίνονται άμεσα, γιατί η διαδικασία απομάκρυνσης των λιποκυττάρων από το σώμα γίνεται σταδιακά, μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος. Από την 6η έως την 10η εβδομάδα θα μπορείτε να παρατηρείτε τη διαφορά, ωστόσο το υποδόριο λίπος στην περιοχή θεραπείας ενδέχεται να ελαττώνεται και στους επόμενους μήνες.


Η ιατρός, ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος δρ. Οδύσσεια Κωνστάντουρα, ιδιοκτήτρια της  υπερσύγχρονης ODC Medical Clinic, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της 

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;

Τα λιποκύτταρα καταστρέφονται και απομακρύνονται μόνιμα από το σώμα σας, επομένως το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Ωστόσο είναι σημαντικό να προσέχετε τη νέα σας γραμμή υιοθετώντας μια ισορροπημένη διατροφή και τακτική άσκηση. Συμπληρωματικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλες μέθοδοι για περαιτέρω απώλεια λιπώδους ιστού».

 


Η ιατρός, ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος δρ. Οδύσσεια Κωνστάντουρα, ιδιοκτήτρια της  υπερσύγχρονης ODC Medical Clinic, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στο Open

                ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η ενδοκρινολόγος- Διαβητολόγος δρ.Οδύσσεια Κωνστάντουρα είναι απόφοιτη της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει εξειδίκευση στην ενδοκρινολογία στο Λαϊκό Νοσοκομείο και στην Παιδοενδοκρινολογία στο Νοσοκομείο Π & Α Κυριακού.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Οξφόρδη στο Oxford Center for Diabetes Endocrinology and Metabolism – Radcliffe Imfirmary Oxford (England).

 Είναι μέλος:

1. Της ελληνικής εταιρείας ενδοκρινολογίας.

2. Της ελληνικής παιδοενδοκρινολογίας

3.Medical Associantion of Athens

4.British Medical Sociaty

Έχει λάβει μέρος σε μεγάλο αριθμό ιατρικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει πάνω από 50 εργασίες σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Από 9/2019 έχει ιδρύσει την εταιρεία ODC Medical Clinic η οποία αποσκοπεί σε συνεργασία με διακεκριμένους δερματολόγους και πλαστικούς στην επίλυση των προβλημάτων που άπτονται του χώρου της Ενδοκρινολογίας, Δερματολογίας και της Πλαστικής Χειρουργικής.

Η Κλινική  λειτουργεί με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας, ασφάλειας, άνεσης και εχεμύθειας, ώστε όλη η διαδικασία να σας προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία.


Το επιστημονικό προσωπικό είναι στη διάθεσή σας σε κάθε βήμα της θεραπείας και της αποθεραπείας σας, με επίκεντρο την επίτευξη του τελικού στόχου σας.

Η κλινική αντιμετωπίζει  τον κάθε ασθενή ως μοναδικό, με βάση τις ανάγκες του, τους στόχους του και τα θέλω του και έτσι εφαρμόζει εξατομικευμένες θεραπείες. 

Σχεδιάζει το κατάλληλο για τον κάθε πελάτη θεραπευτικό πλάνο, ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο λιγότερο δυνατό χρόνο,παρακολουθεί με συνέπεια την αποτελεσματικότητα της θεραπείας  και παραμένει κοντά στον πελάτη για τη συντήρηση του αποτελέσματος.