Είναι και κάτι βραδιές που σε κάνουν να ξεχνάς τη σκιά της πανδημίας του κορωνοιού και ο,τιδήποτε άλλο σε μελαγχολεί…Και που μέσα από τα μουντά σύννεφα βλέπεις το φως…
Και ειδικά όταν βρίσκεσαι στο St.George Lycabettus, όπου «υποκλίνεται» η ματιά  στη φωτισμένη Ακρόπολη και «προσκυνά»στο εκκλησάκι του Αη Γιώργη στο Λυκαβηττό, με μοναδικές  γυναίκες! Που μπορούν να σου κάνουν ξεχωριστή τη βραδιά. Όχι μόνο γιατί η βραδιά είναι ξεχωριστή και για τις ίδιες γιατί είναι βραδιά γενεθλίων τους, αλλά και γιατί έχουν μια απίστευτη ενέργεια και μια θετική αύρα, που από μόνη της είναι ικανή να διαλύσει τα όποια σύννεφα υπάρχουν στον ορίζοντα και να «γλυκάνει» την ατμόσφαιρα.

Ελένη Δρακοπούλου: birthdaygirl

Η Ελένη Δρακοπούλουμητέρα μιας  9χρονης καλλονής, συγγραφέας του παιδικού βιβλίου «Τα χρώματα της ζωής μου» και δραστήριο μέλος σε φιλανθρωπικά σωματεία, γιόρτασε πρόσφατα τα γενέθλια της στο εστιατόριο του βραβευμένου διεθνώς για τη θέα του ως την καλύτερη της Ευρώπης, St.George Lycabettus!


Πανέμορφη, δυναμική, απλή, ειλικρινής και αυθόρμητη, ακομπλεξάριστη, δοτική αλλά και αυστηρή όπου χρειάζεται, η Ελένη ήθελε να γιορτάσει τα γενεθλια της με λίγες και εκλεκτές φίλες.

Με την «ωραία Ελένη»!

20 γυναίκες(αυτός ήταν ο επιτρεπτός αριθμός από την Ειρήνη Βασιλοπούλου, ιδιοκτήτρια του St.George Lycabettus, που τηρεί απαρέγκλιτα και αυστηρά  όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής εν όψει πανδημίας), συγκεντρωθήκαμε στο St.George Lycabettus πριν λίγες ημέρες στις 8 μμ, όπως έλεγε η πρόσκληση, για να μοιραστούμε τη ξεχωριστη στιγμή της «ωραίας Ελένης».


Εύη Χατζηδάκη, Ελένη Δρακοπούλου

Σίσσυ Παπαγεωργίου (sissysworld), Μαριλού Δασκαλάκη

Ελπίδα Νικόλ Βασιλειάδου

Κασταλία Σαμοίλη

Η Σταυρούλα Κομνηνού με την εορτάζουσα

Η εορτάζουσα με την Λένια Σπηλιοπούλου

Σοφία Κλώνη

Σίσσυ Παπαγεωργίου(sissysworld), Ελπίδα Νικόλ Βασιλειάδου, Κασταλία Σαμοίλη

Η αρχική μελαγχολία, που συνόδευε τη πανδημία και μούδιαζε τις διαθέσεις μας,  έδωσε τη θέση της σε ζεστά χαμόγελα, που φώτισαν την αίθουσα και τις ψυχές μας! Τα θετικά vibes δραπέτευσαν από τις πανταχόθεν ανοικτές πόρτες του εστιατορίου, απογειώθηκαν στον ουρανό και ενώθηκαν με το φεγγάρι, φωτίζοντας μαζί του τον ουρανό και την εμβληματική Ακρόπολη!

Οι προστατευτικές λόγω κορωνοιού «μάσκες έπεσαν» και υπήρχαν πια μόνο στα χέρια μας… Στην αίθουσα ήταν ξετυλιγμένοι οι αληθινοί μας εαυτοί! Και οι αποστάσεις ήταν μόνο σωματικές, γιατί ψυχικά υπήρχε ένας τέλειος συγχρωτισμός και εναρμονισμός συναισθημάτων και διαθέσεων!



5 υπέροχα στολισμένα τραπέζια των 4 ατόμων μας έκαναν να θαυμάσουμε το δεξιοτεχνικό Art de la table σε τόνους μαυρόασπρου και χρυσού, με τη συνοδεία λουλουδιών και ρομαντικών κεριών και -εννοείται- αντισηπτικών, που έφερε τη χρυσή σφραγίδα της πάντα φίνας οικοδέσποινας και της καλαίσθητης ιδιοκτήτριας του ξενοδοχείου Ειρήνης Βασιλοπούλου.

Η οπτική και ψυχολογική ευφορία συνοδεύτηκε από μια γαστρονομική πανδαισία, μια που γευτήκαμε τις πιο εκλεπτυσμένες γεύσεις διά χειρός του γνωστού chef Σπύρου Μήλιου!


Η Κασταλία Σαμοίλη σε αναμονή…


Κολοκυθόσουπα με τρούφα (πιο λαχταριστή σούπα δεν έχω ξαναφάει), ή σούπα οστρακοειδών, ριζότο με σπαράγγια ,(το τυρί το έτριψα μόνη μου με τον εντυπωσιακό  τρίφτη-μπιμπελό), λαυράκι στριφτό με πατατούλες και λαχανικά ή Carre d agneau (νοστιμότατο), mignardises, «έγχρωμα υποβρύχια» σερβιρισμένα πάνω σε φωτισμένους πάγους, μια πεντανόστιμη τούρτα, όλα συνοδευόμενα από εκλεκτό λευκό ή κόκκινο κρασί και άφθονη σαμπάνια!

Με τον «ξύστη» του πιάτου τρίψαμε το τυρί!


Carre d agneau


Λαυράκι στριφτό

Η Ελπίδα Νικόλ Βασιλειάδου καθώς επιλέγει το «υποβρύχιο»

Το “happy birthday” ήταν πράγματι «happy» για την εορτάζουσα, αφού μοιραζόταν την ξεχωριστή αυτή στιγμή με καλές της φίλες, σ ένα τόσο όμορφο περιβάλλον και με τέτοια ζεστή διάθεση, μπροστά στην υπέροχη τούρτα της, η οποία  έφερε ζαχαρωτά τριαντάφυλλα, καθώς και τη λέξη ”queen”, στοιχεία που χαρακτηρίζουν άλλωστε την προσωπικότητα της οικοδέσποινας!


Της το τραγουδήσαμε λοιπόν όλες με αγάπη και τηρώντας τις επιβαλλόμενες για λόγους υγείας αποστάσεις, πριν εκείνη σβήσει τα ισάριθμα με την ηλικία της κεράκια!

Γιατί έτσι είναι η Ελένη! «Ανοικτό βιβλίο»!Δεν κρύβει τίποτα, δεν φοβάται τίποτα, είναι αυτό που βλέπεις!

Στις 12, σαν τις «Σταχτοπούτες», εγκαταλείψαμε το εστιατόριο με βαρειά καρδιά, γεμάτες όμως στη ψυχή και στη σκέψη και ευελπιστώντας του χρόνου να γιορτάσουμε πάλι τα γενέθλια της αγαπημένης μας Ελένης, με υγεία και απαλλαγμένες από τη φοβία και το άγχος του κορωνοιού…

Φωτό: studio panoulis, sissysworld