Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, τo CONNECTED WE STAND, διοργανώνει τριήμερο Φεστιβάλ από την Πέμπτη 19 έως και το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία Συντάγματος και στην Αίθουσα Μετρό του Συντάγματος, από τις 11:00 έως τις 23:00, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού, αλλά και την οικονομική ενίσχυση  30.000 θυμάτων πολέμου.Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη τους μέσω ειδών ρουχισμού και σχολικών ειδών, ενώ η δράση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Μάθησης και του  Δήμου Αθηναίων.

Το CONNECTED WE STAND φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα πανευρωπαϊκό θεσμό, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη του ενεργού πολίτη ως ασπίδα για την κοινωνία και  την ειρήνη. Φέτος, για πρώτη φορά διοργανώνεται σε τέσσερις πόλεις παράλληλα. Η Αθήνα, οι Βρυξέλλες, η Λεμεσός και το Ναύπλιο με την UNESCO Αργολίδος και η Γκάνα στέλνουν ηχηρό μήνυμα για την Ειρήνη!

Στις 21 Σεπτεμβρίου παλμό δίνουν από τις Βρυξέλλες η Coordinator του Connected We Stand Brussels Αναΐς Βάθη από τον οργανισμό νεολαίας Connect Brussels, ο γνωστός ράπερ Solid Smoke και πολλοί Βέλγοι καλλιτέχνες. Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα παρευρεθεί ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Στέλιος Κυμπουρόπουλος,καθώς και διεθνείςμη κυβερνητικοί οργανισμοί όπως η Διεθνής Αμνηστία και το Ίδρυμα του Νομπελίστα Ειρήνης 2018 Denis Mukwege. Tην έναρξη στην εκδήλωση θα δώσει ο πρύτανης του πανεπιστημίου Université Libre De Bruxelles, Yvon Englert. 

Το Fabric Republic, η Iasis Amke Athens, το Connect your City, οι Art Thread, η KINITRO – Labyrinth of Senses ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό τη στήριξη 30.000 θυμάτων πολέμου σε ένα τριήμερο Φεστιβάλ γεμάτο ενέργεια και μοναδικές εκπλήξεις!

Το πρόγραμμα του τριήμερου Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει Live Concerts, pop up market ethical brands, kids work shops, αθλητικές δράσεις, εργαστήρια ενηλίκων, performer’scorner, up-cycling point, διαδραστικές ομιλίες, danceacts, improvcomedy, τελετή απονομής βράβευσης ενεργών πολιτών και μια ανατρεπτική έκθεση τέχνης. Ενώ πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες θα συναντηθούν για τρεις μέρες στο Σύνταγμα στηρίζοντας το σκοπό του CONNECTED WE STAND.

Την εκδήλωση θα παρουσιάζουν οι δημοσιογράφος & Πρέσβειρα Επαναπατρισμού της Αφροδιτής της Μήλου Κλέλια Χαρίση και ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης. Στη δράση θα συμμετάσχουν οι εξής καλλιτέχνες: Χρήστος Δάντης, Κατερίνα Στικούδη,Josephine,Duke& Alpha, The otherside project  με Αποστόλη Τότσικα & Γιάννης Χατζηγεωργίου, Arva, Μυριέλλα Κουρεντή, Στέλιος Λεγάκης, Ματίνα, Χριστίνα Γεροθοδωρου, ΙάσοναςΜανδήλας, Άκης Παναγιωτίδης, Antonella, Λίλα Τριάντη, Alcatrash, OGE, Έλενα Τσαγκρινού,Mike, Deevibes.

Τέλος, το τριήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει τη μοναδική έκθεση με τίτλο «ART CRIMES», η οποία έρχεται να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα! Βασισμένος στα πρώιμα χρόνια της πορείας του, στο graffiti, και την αγάπη για την street culture, o Sake Tattoo Crew, μετά από 19 χρόνια ενασχόλησης με την τέχνη του tattoo στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε.

Με μία διαφορετική ματιά πλέον «ενώνει» το δρόμο με τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό και τα spray με τα αγάλματα άλλων εποχών και το φως, συνθέτοντας μια νέα προσέγγιση που έχει το ίδιο χαρακτηριστικό με αυτό που τον έφερε σε παγκόσμιο επίπεδο στο ρεαλιστικό tattoo με Graffiti επιρροές. Τα έσοδα των δωρεών της έκθεσης «ART CRIMES» θα διατεθούν για την υποστήριξη του προγράμματος Fabric Republic!