SAVE THE DATE: Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00 το φιλανθρωπικό σωματείο «Αμαρυλλίδες» διοργανώνει στο ξενοδοχείο Caravel Christmas Charity Dinner, με τη μουσική υπόκρουση της υπέροχης performer- ερμηνεύτριας Ιωάννας Σεβοπούλου. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προσφορά των εσόδων από τη βραδιά στο Ελληνικό ίδρυμα Ογκολογίας (www.ellio.gr).
Dress code: επίσημο ένδυμα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ « ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ»:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών “Αμαρυλλίδες” ιδρύθηκε το 2007 στη Κηφισιά από την Ανδρονίκη ( Νίκη) Παξιμαδάκη Κόλντηρη που είναι η Πρόεδρος του σωματείου και μια ομάδα γυναικών.Ο σκοπός του συλλόγου βάσει καταστατικού είναι φιλανθρωπικός, πολιτιστικός και κοινωνικός. Η αγάπη, η αλληλεγγύη και η φιλία αποτελούν τον γνώμονα των μελών του σωματείου Κόσμου»σε κάθε τους κίνηση. Την περίοδο που ξεκίνησε ο Σύλλογος τις δράσεις του, άρχισε στην Ελλάδα η οικονομική κρίση. Για το λόγο αυτό η εθελοντική Ομάδα των Αμαρυλλίδων συμφώνησε ομόφωνα να δώσει προτεραιότητα στην πλευρά των οικονομικά αδύναμων ομάδων και οικογενειών. Στην πορεία οι δραστηριότητες επεκτάθηκαν στη στήριξη Νοσοκομείων Παίδων σε εξοπλισμό, σε παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες, σε ιδρύματα, σε πρόσφυγες και σε ορφανοτροφεία.

Ανάμεσα στις πολλαπλές δραστηριότητες των “Αμαρυλλίδων” από την ίδρυσή τους ως σήμερα είναι και οι εξής: 1. Ίδρυμα “Δάμαρις” (κάλυψη σε πρωτογενείς ανάγκες) 2. Κιβωτός του Κόσμου (2009, 2010, 2012, 2013, 2015, 2016) 3. Κοινωνική και Εκπαιδευτική ”Δράση” 4. Αναρρωτήριο Πεντέλης 5. Εστία Κοριτσιού «Φιλοθέη η Αθηναία» 6. Σύλλογος Μεταμοσχευμένων «Σκυτάλη» (2010,2012,2015) 7. Σύλλογος «Φλόγα», Παιδιά με Νεοπλασματική Ασθένεια 8. 5ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού 10. Σύλλογος «Πνοή», Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού 12. Νοσοκομείο «Έλενα» (οξυγονοαναλυτής, Μείκτης οξυγόνου MEDIN) 13. Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (κρεβάτι με ειδικές προδιαγραφές για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αιμορροφιλικών) 14. Στήριξη μονογονεϊκής οικογένειας με βιβλία και δίδακτρα σε φροντιστήριο ξένωνγλωσσών (αγγλικά και γερμανικά τριών παιδιών για δύο τάξεις). 15. Εθνική ομάδα «Ακρωτηριασμένων Ποδοσφαιριστών Ελλάδας» ( 2 Εισιτήρια για Κωνσταντινούπολη για το Euro 2017) 16. Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» (Ειδικό ψυγείο για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αιμορροφιλικών Ελλάδος 17. Οικογένειες με πρωτογενείς ανάγκες (Τρόφιμα, Φάρμακα, Εξοπλισμός σπιτιού) 18. Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» (Φορητό σπυρόμετρο με ενσωματωμένο εκτυπωτή). 19. Ιδρυμα «Ανθρώπινοι Ανθρωποι» 20. Στήριξη μονογονεϊκής οικογένειας (μητέρα 3 παιδιών με αιμοκάθαρση και χημειοθεραπείες) 21. Διαλέξεις για τα μέλη του Συλλόγου. 22. Αμαρυλλίδες-Πνευματικές μητέρες του Σεραφείμ Nannozi-Lyma (Μονογονεϊκή οικογένεια από την Ουγκάντα).