Η ΒΙΑΝΕΞ θα στηρίξει  την άμεση  και οργανωμένη αναδάσωση της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης, που δέχθηκε το καταστροφικό πλήγμα της πυρκαγιάς. Για τον σκοπό αυτό θα διαθέσει 100.00 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τον αείμνηστο ιδρυτή της Παύλο Γιαννακόπουλο

Στόχος είναι η αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος, αφού οι φλόγες που κατέστρεψαν το φυσικό περιβάλλον, κατοικίες και οδήγησαν στο θάνατο την ανυπεράσπιστη πανίδα της περιοχής, απείλησαν και τη φαρμακοβιομηχανία ΒΙΑΝΕΞ, τα γραφεία της οποίας βρίσκονται στη Βαρυμπόμπη. Πιστή στις αξίες και στην κουλτούρα της η ΒΙΑΝΕΞ καθώς και η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα σταθεί αλληλέγγυα στους πολίτες και την Ελλάδα.

Με την αναδάσωση θα επιχειρηθεί να περιοριστούν οι συνέπειες του περιβαλλοντικού εγκλήματος σε βάρος ενός από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Με επιδίωξη να αναχαιτιστεί η βλαπτική επίπτωση της οικολογικής αυτής καταστροφής στην περιοχή και στις επόμενες γενεές η ΒΙΑΝΕΞ ανέλαβε την πρωτοβουλία και θα ηγηθεί της προσπάθειας αναδάσωσης.

Στην προσπάθεια της ανάπλασης της περιοχής θα βοηθήσουν οι  1.300 εργαζόμενοι της  ΒΙΑΝΕΞ με το φύτευμα των πρώτων 1.300 δέντρων.
«Στη προσπάθεια αυτή καλούμε και τις άλλες επιχειρήσεις της περιοχής να συνεργαστούμε σε
κοινές δράσεις ώστε όλοι ενωμένοι να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον που ζούμε και δουλεύουμε. Οι δράσεις που θα αναπτύξουμε δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.