Η υποψήφια στο νότιο τομέα, χειρούργος οδοντίατρος δρ.Βασιλική Τσίντζου, είχε μια σύντομη αλλά και εποικοδομητική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης της ΝΔ για την Ημέρα της Ευρώπης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία τριών πρωθυπουργών, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή στο Ζάππειο, με αφορμή την 43η επέτειο της ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ. 


Η εκδήλωση άρχισε με ένα σύντομο αναδρομικό βίντεο, το οποίο απεικόνιζε την πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την υπογραφή από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή της ένταξης της χώρας μας στην  ΕΟΚ στο Ζάππειο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι «παραμένουμε αταλάντευτα στην επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή», επισημαίνοντας  ότι οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς, παρέμειναν αταλάντευτοι στην επιλογή αυτή, χωρίς να υπολογίσουν το πολιτικό κόστος.

Η Βασιλική Τσίντζου κατεβαίνει για πρώτη φορά ως υποψήφια βουλευτής και θεωρείται προσωπικότητα με πλούσια επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση και εμπειρία και ως μία από τις πιο καλύτερες και επιτυχημένες οδοντιάτρους της Αττικής, που διατηρεί 2 οδοντιατρικές κλινικές!

Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιοδοντολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών και εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην κλινική περιοδοντολογίας. Παράλληλα παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιοδοντολογίας στο πανεπιστήμιο Witten της Γερμανίας. Απέκτησε Master στις εφαρμογές οδοντιατρικών laser από το πανεπιστήμιο της Βιέννης, καθώς επίσης έχει συμμετάσχει σεπληθώρα σεμιναρίων και συνεδρίων στη Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχει συγγράψει επιστημονικά άρθρα για αρκετά περιοδικά. Διατηρεί ιδωτικό ιατρείο στην Γλυφάδα & στο Αγρίνιο,ασκώντας περιοδοντολογία, εμφυτευματολογιά και αισθητική οδοντιατρική.
Γεννήθηκε  στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας και
είναι κάτοικος Βούλας και δημότης του Δήμου Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι  μητέρα δύο παιδιών της Μελίνας 27 ετών Οδοντιάτρου και φοιτήτριας Μεταπτυχιακού προγράμματος στο ΕΚΠΑ  και του Θανάση 24 ετών Οικονομολόγου.
Είναι
εκλεγμένο μέλος της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.Από το 2004 και για δύο συνεχόμενες τετραετίες εκλέχθηκε στο Δήμο Αιτωλικού όπου διετέλεσε Αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτισμού και Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου για δύο συνεχείς θητείες. Επιπροσθέτως είναι μέλος του ICC WOMAN HELLAS, του συλλόγου Καλλιπάτειρα και του συλλόγου EUROPA DONNA.