150.000 Ευρώ προσφέρει η Κλέλια Χατζηιωάννου  στο σωματείο «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», διπλασιάζοντας το ποσό που συγκεντρώθηκε από τον ΡαδιοΤηλεμαραθώνιο που έκανε η  ΕΡΤ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού»!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου πριν 2 μήνες, όταν για 4η συνεχόμενη χρονιά παραδίδει επιταγή 70.000 Ευρώ στον Πρόεδρο του σωματείου «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Κώστα Γιαννόπουλο για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ

Δύο σχεδόν μήνες από τότε που  για 4η συνεχόμενη χρονιά προσέφερε 70.000 Ευρώ στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, η Πριγκίπισσα των τάνκερ που  έχει γίνει «πριγκίπισσα των παιδιών» και «καλή τους νεράιδα», προχωρά συστηματικά,  με γοργά και δυναμικά βήματα-άλματα σε διαδοχικές πράξεις  ανθρωπιάς, αποδεικνύοντας την μεγάλη κοινωνική της ευαισθησία για τους συνανθρώπους της και ειδικά για τα παιδιά!

Κλέλια Χατζηιωάννου

Δείχνοντας  έμπρακτα και για πολλοστή φορά τον μεγάλο πλούτο που κρύβεται  κυρίως στη καρδιά της και όχι μόνο στις τραπεζικές της καταθέσεις, η Κλέλια Χατζηιωάννου προσφέρει 150.000 Ευρώ, διπλασιάζοντας  το ποσό που συγκεντρώθηκε  από τον ΡαδιοΤηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ την  Πέμπτη 30/1/2020, ο οποίος έγινε  για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού», όπου θα φιλοξενούνται μωρά από 0 έως 24 μηνών,  που σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε Νοσοκομεία και Μαιευτήρια!

Με αυτό τον τρόπο η κυρία Χατζηιωάννου, διπλασιάζει  τα χαμόγελα και την ευτυχία αθώων παιδιών που άθελά τους δεν είχαν τη τύχη να γεννηθούν σε πούπουλα αγάπης και θαλπωρής.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Το χαμόγελο του παιδιού»Κώστας Γιαννόπουλος,  χαρακτηρίζοντας την Κλέλια Χατζηιωάννου όχι απλό υποστηρικτή αλλά συνοδοιπόρο στις δυσκολίες και στους αγώνες του σωματείου και επισημαίνοντας ότι έχει πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά σε όλα τα παιδιά που βιώνουν την πιο σκληρή πλευρά της ζωής, έστειλε στην Κλέλια Χατζηιωάννου την ακόλουθη ευχαριστήρια επιστολή:

«Αγαπητή κυρία Χατζηιωάννου,

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε από καρδιάς για την τόσο σημαντική δωρεά σας στο «Χαμόγελο» στο πλαίσιο του Ραδιοτηλεμαραθωνίου της ΕΡΤ.

Μας τιμά βαθύτατα η εμπιστοσύνη στο έργο μας, η σταθερή παρουσία σας δίπλα μας, η διακριτικότητα και ο σεβασμός σας.

Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είστε μόνο ένας πολύτιμος και σταθερός υποστηρικτής, είστε συνοδοιπόρος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, στις μάχες που καθημερινά δίνουμε για κάθε παιδί στην Ελλάδα.

Είναι ανεκτίμητης αξίας το γεγονός, ότι μπορούμε να μοιραζόμαστε μαζί σας τους προβληματισμούς και τις αγωνίες μας και να γνωρίζουμε ότι εσείς ανταποκρίνεστε με ειλικρινές ενδιαφέρον και ανιδιοτέλεια σε κάθε κάλεσμά μας, έχοντας πάντα μια ανοιχτή αγκαλιά σε όλα τα παιδιά που βιώνουν την πιο σκληρή πλευρά της ζωής.

Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εσείς και η οικογένειά σας, είστε μέλη της ευρύτερης οικογένειάς μας.

Σας ευχαριστούμε!»

Για πολλοστή φορά η κυρία Χατζηιωάννου κάνει πράξη το moto της ότι «τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για να περνάμε καλύτερα τη ζωή μας και να δημιουργούμε όσο γίνεται μεγαλύτερα έργα για τους συνανθρώπους μας»!

Το moto της αυτό, η μεγαλοψυχία της και η έντονη φιλανθρωπική της δράση δεν εξαντλείται μόνο στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αλλά είναι πληθωρική και πολυσχιδής!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου στην Κύπρο πρίν λίγους μήνες  όταν κατά την ομιλία της δήλωσε την επιθυμία να διπλασιάσει με δικά της χρήματα το  ποσό που θα προσφερόταν στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, από μέρος των εσόδων της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη

Η Κλέλια Χατζηιωάννου είναι Πρόεδρος του «Ιδρύματος Λουκά Χατζηιωάννου», που ιδρύθηκε το 1997 και που ο πατέρας της προικοδότησε με 10.000.000 δολλάρια, από τους τόκους των οποίων παρέχονται υποτροφίες σε άπορους Κύπριους φοιτητές και χορηγίες στην Ελλάδα για σκοπούς έρευνας και θεραπείας καρδιακών νοσημάτων.

Η Κλέλια προσφέρει επίσης γενναιόδωρα ποσά είτε μέσω του Iδρύματος «Λουκάς Xατζηιωάννου», είτε και με δική της προσωπική πρωτοβουλία, δαπάνες για υποτροφίες, δωρεές για ιατρική έρευνα και ιατρική φροντίδα, σε ασθενείς, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολιτισμικούς φορείς.

Εξάλλου συμμετέχει αποφασιστικά και στις συνεδριάσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) που είχε ιδρυθεί από τον καθηγητή καρδιολογίας Παύλο Τούτουζα και από τον πατέρα της, που ήταν δωρητής του Ιδρύματος.
Η Κλέλια προσέφερε επίσης το ποσό των
5.000.000 Ευρώ για την ανακούφιση των θυμάτων από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το 2.007, ενώ πρωτοστάτησε στον «Έρανο για τα παιδιά της Βοσνίας», συγκεντρώνοντας μεγάλο ποσό για την αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού στους πρόσφυγες της Βοσνίας.

Εξάλλου έχει προσφέρει 250.000 Ευρώ για την ίδρυση της θεραπευτικής Κοινότητας από εξαρτησιογόνες ουσίες «Αγία Σκέπη»στη Λευκωσία.
Έχει δαπανήσει επίσης 360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, ενώ μέχρι το 1997 βοηθήθηκαν 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων.
Σε ένδειξη μάλιστα εκτίμησης η Κοινότητα του Πεδουλά έδωσε το όνομα της Κλέλιας σε μια κύρια οδό του Πεδουλά.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου είχε εξάλλου οργανώσει με το κρουαζιερόπλοιο της  το «Clelia II»πολλές κρουαζιέρες,τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς!
Έχει ακόμα οργανώσει δύο εκθέσεις ζωγραφικής διαπρεπών Ελλήνων καλλιτεχνών στη Λεμεσσό, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τη «Cymepa», μια κυπριακή, μη κερδοσκοπική ένωσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο ΔΣ της οποίας η Κλέλια είναι μέλος. Εξάλλου διαθέτει  στο Δήμο Κηφισιάς για ξενάγηση των πολιτών, την «Πινακοθήκη Κλέλιας Χατζηιωάννου», που στεγάζεται στον ιδιόκτητο εμβληματικό Πύργο του Χαριλάου Τρικούπη στη Κηφισιά, άλλοτε τόπο κατοικίας της.

Εκεί στεγάζεται και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, το «Ίδρυμα Kλέλια Xατζηιωάννου», το οποίο φροντίζει τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά Eλλήνων και Kυπρίων σε Iατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική, Iστορία της Tέχνης για τα πανεπιστήμια των HΠA και της Bρετανίας, την ενίσχυση των Ορφανοτροφείων στην Ελλάδα και την προώθηση της τέχνης και του Πολιτισμού.
Η Κλέλια έχει επίσης υιοθετήσει ευχές παιδιών του «make a wish», επισκέπτεται παιδιά σε Ιδρύματα, φροντίζει τη σίτιση και το ρουχισμό τους, τους κάνει δώρα, καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού που εργάζεται στο σπίτι της διακριτικά και αθόρυβα, ενώ πριν 1 χρόνο κάλυψε τα έξοδα της αερομεταφοράς άρρωστου κοριτσιού που έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για θεραπεία.

Η έννοια της φιλανθρωπίας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το όνομα της οικογένειας Χατζηιωάννου και η έννοια της κοινωνικής  προσφοράς ρέει στο DNA της.


Η βράβευση των αδερφών Χατζηιωάννου, του Πόλυ, του Στέλιου και της Κλέλιας, με τα Βραβεία διεθνούς αριστείας 
που τους απονεμήθηκαν πρόσφατα  στην Κύπρο για τη δράση τους!

 

Η Κλέλια Χατζηιωάννου, όπως και τα αδέρφια της ο Στέλιος και ο Πόλυ Χατζηιωάννου, παρά το ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των billionaires του κόσμου και φιγουράρουν στις σελίδες του Forbes, στηρίζουν δυναμικά τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και αυτό το κληρονόμησαν από τον Πατριάρχη της Οικογένειας Λουκά Χατζηιωάννου, αυτοδημιούργητου πλοιοκτήτη, που  ο στόλος του κυριάρχησε στη παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, την ίδια στιγμή που στη ψυχή του κυριαρχούσαν αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο!
Τα πλούτη ωστόσο της Κλέλιας δεν αποτιμώνται ούτε στο Forbes, ούτε σε ισολογισμούς. Αποτιμώνται μόνο στα πρόσωπα των 2 χαρισματικών παιδιών της  και στα πρόσωπα των παιδιών που τους χαρίζει χαμόγελα και ευτυχία και είναι αυτό και μόνο αυτό που την κάνει την «πλουσιότερη» γυναίκα του κόσμου!