Πάνω από 3.500.000 δολλάρια μαζεύτηκαν στις 10 Νοεμβρίου όταν η Ελένη Μπούση, μια γυναίκα με μεγαλείο ψυχής, τεράστια προσφορά και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο σε Αμερική, Ελλάδα, Αφρική, Κούβα, διοργάνωσε μια μεγαλειώδη και φαντασμαγορική sold out φιλανθρωπική εκδήλωση στο Navy Pier Aon Grand Balroom στο Σικάγο, όπου παρευρέθηκε σύσσωμη η οικογένειά της και 700 καλεσμένοι από όλο τον κόσμο!
Η Ελένη Μπούση συγκέντρωσε 3.500.000 δολλάρια στο πρόσφατο γκαλά που διοργάνωσε στο Σικάγο, ποσό που θα διατεθεί ολοσχερώς στο Hippokratic Cancer Research Foundation για τις έρευνες και την αντιμετώπιση του καρκίνου!
 
 
Έλληνες, Αμερικάνοι, Εβραίοι, Ρώσοι ήρθαν για να προσφέρουν την θερμή τους υποστήριξη στο Hippokratic Cancer Research Foundation, όπως άλλωστε το κάνουν κάθε χρόνο στα ετήσια γκαλά που διοργανώνει η Ελένη Μπούση. Ολόκληρο το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολλαρίων θα διατεθεί για τους σκοπούς του Ιδρύματος!
Ο Dr Λεωνίδας Πλατάνιας και η Ελένη Μπούση στο πρόσφατο γκαλά στο Σικάγο που συγκεντρώθηκαν 3.500.000 δολλάρια για την έρευνα και την αντιμετώπιση του καρκίνου!
 
Το Hippocratic Cancer Research Foundation με έδρα το Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών, που ίδρυσε η Ελένη Μπούση το 2015, με τη σημαντική συμβολή του dr.Λεωνίδα Πλατάνια, έχει σκοπό την ενίσχυση ερευνών για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ειδικεύεται στη μεταφραστική έρευνα του καρκίνου και αποσκοπεί στην ανάπτυξη εργαστηριακών μεθοδολογιών και εφαρμογών κλινικού ενδιαφέροντος. Δημιουργήθηκε με σκοπό να παρέχει στήριξη στο έργο της καταπολέμησης του καρκίνου, χρηματοδοτώντας διεπιστημονικές ερευνητικές ομάδες στο Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center του πανεπιστημίου Northwestern. Στόχος του είναι μεταξύ άλλων να ενδυναμώσει τη δράση των ερευνητών του, ούτως ώστε να αντιμετωπίζουν επείγοντα ζητήματα στους τομείς της βιολογίας του καρκίνου και της ογκολογίας με την εφαρμογή καινοτόμων θεραπευτικών διαδικασιών. Το ερευνητικό κέντρο Lurie είναι ένα από τα 47 εθνικά κέντρα για την έρευνα και την και την αντιμετώπιση του καρκίνου στις ΗΠΑ, το οποίο τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης.
 
Λεωνίδας Πλατάνιας, Ελένη Μπούση
 
Καθοριστική είναι η συμβολή στην έρευνα και αντιμετώπιση του καρκίνου του ομογενούς Λεωνίδα Πλατανιά, που από το 2014 είναι διευθυντής του Robert H. Lurie Comprehensive Cancer Center. Στη διάρκεια της θητείας του έχει συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ερευνητικών δραστηριοτήτων του κέντρου, εισάγοντας προγράμματα μεταφραστικής έρευνας για τον καρκίνο και έχοντας αφιερώσει περισσότερα από 20 χρόνια ερευνητικής δραστηριότητας, με τουλάχιστον 250 επιστημονικές δημοσιεύσεις. Η ερευνητική του δραστηριότητα επικεντρώνεται στην εξεύρεση λύσεων σε σχέση με τα καρκινικά κύτταρα και την ανάπτυξη νέων θεραπειών, οι οποίες συμβάλουν στη θεραπεία κακοηθειών.
 
Η Ελένη Μπούση και ο dr Λεωνίδας Πλατάνιας με τους παρουσιαστές της φαντασμαγορικής φιλανθρωπικής βραδιάς
 
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι αφορμή για τη δημιουργία του Hippocratic Cancer Research Foundation ήταν ότι πριν 18 χρόνια η τότε ετοιμοθάνατη καρκινοπαθής μητέρα της Ελένης Μπούση, Μπέσσυ Παλιβού, δοκίμασε ένα πειραματικό φάρμακο που είχε ανακαλύψει ο δρ. Πλατάνιας και η ομάδα του και έκτοτε έζησε 17 χρόνια!
Η Ελένη Μπούση και η Βίκυ Παλιβού την βραδιά του γκαλά
 
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Ελένη Μπούση είναι Πρόεδρος στο ελληνικό Γηροκομείο στο Ιλινόις (το Greek American Nursing Home and Rahabilitation), στηρίζει παιδιά και ενήλικες με αναπηρία, καθώς και ορφανά στο Ορφανοτροφείο στο Μεριβελ Σικάγου, αλλά και στο ορφανοτροφείο που ίδρυσε η οικογένειά της στην Κένυα, το οποίο έχει δυνατότητα να φιλοξενήσει εκεί 120 ορφανά! Τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες είναι άξιες συγχαρητηρίων και παραδείγματα για μίμηση!
 
Dr Λεωνίδας Πλατάνιας, Ελένη Μπούση
Peter Dundas, Evangelo Bousis
Ο Ελληνοαμερικανος επιχειρηματίας σύζυγος της Ελένης Μπούση, Δημήτρης Μπούσης με καλεσμένους στο φιλανθρωπικό γκαλά
 
Βικτώρια Μπούση, Ελένη Μπούση
 
 
 
Η Ελένη Μπούση με τον dr Λεωνίδα Πλατάνια και φίλους του Ιδρύματος της που παρευρέθησαν στο γκαλά
Η Ελένη Μπούση με την κόρη της Βικτώρια Μπούση και υποστηρικτές του Hippokratic Cancer Research Foundation
Η Ελένη Μπούση ανάμεσα στην Εμυ Λιβανίου και την Κατερίνα Παναγοπούλου που δώρισε 100.000 δολλάρια για τους σκοπούς του Hippokratic Cancer Research Foundation
 
 
 
 
 
 
 
 
Η οικογένεια Μπούση με φίλους και υποστηρικτές του Hippokratic Cancer Research Foundation
 
 
 
 
 
 
Εντυπωσιακή η Ελένη Μπούση με καλεσμενους στο πρόσφατο φιλανθρωπικό gala που διοργάνωσε
Ο Dr Λεωνίδας Πλατάνιας με τη Βίκυ Παλιβού