Αποδεικνύοντας  για άλλη μια φορά την μεγάλη κοινωνική της ευαισθησία και την αγάπη της στα παιδιά, η Κλέλια Χατζηιωάννου κατέβαλλε σήμερα 80.038,58 Ευρώ για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του σωματείου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»για 6η  συνεχόμενη χρονιά!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου κατέβαλλε σήμερα 80.038,58 Ευρώ για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του σωματείου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»για 6η  συνεχόμενη χρονιά!

 

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το Facebook και συγκεκριμένα μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό της κυρίας Χατζηιωάννου, η οποία προτρέποντας και άλλους να βοηθήσουν, ανακοίνωσε ότι: «

« Οπως καθε χρονο τα τελευταια εξι χρονια ετσι και φετος θεωρησα καλο να πληρωσω τον ΕΝΦΙΑ για το Χαμογελο του Παιδιου 

Ευχαριστω τους τοσους φιλους του Ιδρυματος για τα τοσο likes και τα ωραια σχολια!

Αν θελετε και μπορειτε βοηθεστε κι εσεις αφου και η μικροτερη εισφορα μετραει

Ο Πρόεδρος του σωματείου  Κώστας Γιαννόπουλος απηύθυνε προς την κυρία Χατζηιωάννου  «ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς  για την πολύτιμη υποστήριξη και την σταθερή έμπρακτη παρουσία της δίπλα μας», όπως χαρακτηριστικά έγραψε στην ιστοσελίδα του σωματείου.

Η ανακοίνωση του σωματείου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» είναι η ακόλουθη:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην κ. Κλέλια Χατζηιωάννου

18 Οκτωβρίου 2021

p1fi96huiu183godm1tulgdokbh4.jpg

Θα θέλαμε να  απευθύνουμε ακόμη μια φορά ένα ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς στην κ. Κλέλια Χατζηιωάννου για την πολύτιμη υποστήριξη και τη σταθερή, έμπρακτη παρουσία της δίπλα μας.

Κατανοώντας το απαιτητικό μας έργο για κάθε παιδί και οικογένεια στην Ελλάδα, αποφάσισε να μας στηρίξει για άλλη μια φορά προσφέροντας το ποσό των 80.038,58€, το οποίο αντιστοιχεί στην οφειλή του Οργανισμού μας για τον ΕΝΦΙΑ.  
Κυρία Χατζηιωάννου, σας ευχαριστούμε θερμά για την απαράμιλλη ευαισθησία και την αγάπη με την οποία αγκαλιάζετε το έργο μας.
Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δεν είστε μόνο ένας πολύτιμος και σταθερός υποστηρικτής, είστε συνοδοιπόρος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, στις μάχες που καθημερινά δίνουμε για κάθε παιδί στην Ελλάδα.
Για μία ακόμα φορά θα θέλαμε να γνωρίζετε ότι εσείς και η οικογένειά σας, είστε μέλη της ευρύτερης οικογένειάς μας.

Σας ευχαριστούμε!»

Το δημόσιο «ευχαριστώ» του Προέδρου του σωματείου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Κώστα Γιαννόπουλου, προς την Κλέλια Χατζηιωάννου, όπως φαίνεται αποτυπωμένο στην επίσημη σελίδα του σωματείου.

 

Και ενώ το κράτος εξακολουθεί να κωφεύει και να μην αφυπνίζει την κοινωνική του συνείδηση, δείχνοντας αναλγησία και έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης και ευαισθησίας απέναντι σε ένα σωματείο που έχει προσφέρει τόσα πολλά, η «Πριγκίπισσα των τάνκερ», που έχει γίνει και «Πριγκίπισσα των παιδιών», αλλά και «καλή τους νεράιδα», με αυτή τη γενναιόδωρη πράξη ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, έρχεται να συμπληρώσει το κενό της ολιγωρίας των αρμοδίων, καταθέτοντας σήμερα επιταγή 80.038,58 Ευρώ και αποδεικνύοντας  έτσι για άλλη μια φορά τον μεγάλο πλούτο που  κρύβεται στη καρδιά της!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου είναι ευρύτερα γνωστή για την έντονη φιλανθρωπική της δεάση

 

Είναι η 6η  φορά που η Κλέλια Χατζηιωάννου, πρόσφατα μητέρα  και η ίδια δύο χαρισματικών παιδιών, της Αννας και του Λουκά, χαρίζει Το ΧΑΜΟΓΕΛΟ  στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αρχής γενομένης το 2016 που προσέφερε 60.000 Ευρώ περίπου-, πληρώνοντας τον ΕΝΦΙΑ του.


Η Κλέλια Χατζηιωάννου παραδίδοντας παλαιότερα επιταγή πολλών χιλιάδων Ευρώ στον κύριο Κώστα Γιαννόπουλο για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του σωματείου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Η δωρεά της αυτή έρχεται μετά από μιά άλλη γενναιόδωρη δωρεά της προς το ίδιο σωματείο,  όταν είχε προσφέρει 150.000 Ευρώ, διπλασιάζοντας  το ποσό που είχε συγκεντρωθεί  από τον ΡαδιοΤηλεμαραθώνιο της ΕΡΤ την  Πέμπτη 30/1/2020, ο οποίος έγινε  για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού», όπου θα φιλοξενούνται μωρά από 0 έως 24 μηνών,  που σήμερα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα σε Νοσοκομεία και Μαιευτήρια!

Ο Κώστας Γιαννόπουλος και η Κλέλια Χατζηιωάννου στον Τηλεμαραθώνιο του 2020

 

«Το Σπίτι του Μωρού», που θα πάρει την ονομασία προς τιμήν της δωρήτριας «Κλέλια Χατζηιωάννου», θα δώσει την ευτυχία σε αθώα παιδιά που άθελά τους δεν είχαν τη τύχη να γεννηθούν σε πούπουλα αγάπης και θαλπωρής.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου ωστόσο έχει στηρίξει όχι μόνο οικονομικά, αλλά και ηθικά «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αφού η ίδια προσφέρει εκτός από τα χρήματα και μια μεγάλη αγκαλιά σ αυτά τα παιδιά,τα οποία επισκέπτεται η ίδια τακτικά,τα φροντίζει ,παιζει μαζι τουs και τα κάνει πραγματι “ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ”!

Κλέλια Χατζηιωάννου κατέβαλλε σήμερα 80.038,58 Ευρώ για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του σωματείου «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»για 6η  συνεχόμενη χρονιά!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην αρχή της πανδημίας έκανε δωρεά  στο ελληνικό κράτος 900.000 Ευρώ για την αγορά ειδικών νοσοκομειακών μασκών από την Σουηδία για την αντιμετώπιση  του κορωνοιού στη χώρα μας!

Είναι λοιπόν φανερό ότι η γενναιοδωρία της κυρίας Χατζηιωάννου, που κάνει πράξη το moto της ότι «τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για να περνάμε καλύτερα τη ζωή μας και να δημιουργούμε όσο γίνεται μεγαλύτερα έργα για τους συνανθρώπους μας», καθώς και η έντονη φιλανθρωπική της δράση, δεν εξαντλούνται μόνο στο «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», αλλά είναι πληθωρική και πολυσχιδής!

Κατ αρχήν είναι Πρόεδρος του «Ιδρύματος Λουκά Χατζηιωάννου», που ιδρύθηκε το 1997 και που ο πατέρας της προικοδότησε με 10.000.000 δολλάρια, από τους τόκους των οποίων παρέχονται υποτροφίες σε άπορους Κύπριους φοιτητές και χορηγίες στην Ελλάδα για σκοπούς έρευνας και θεραπείας καρδιακών νοσημάτων.
Η Κλέλια προσφέρει επίσης γενναιόδωρα ποσά είτε μέσω του Iδρύματος «Λουκάς Xατζηιωάννου», είτε και με δική της προσωπική πρωτοβουλία, δαπάνες για υποτροφίες, δωρεές για ιατρική έρευνα και ιατρική φροντίδα, σε ασθενείς, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολιτισμικούς φορείς.
Εξάλλου πρόσφατα βραβεύτηκε από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ), που είχε ιδρυθεί από τον καθηγητή καρδιολογίας Παύλο Τούτουζα και από τον πατέρα της, που ήταν δωρητής του Ιδρύματος και στις συνεδριάσεις του οποίου συμμετέχει αποφασιστικά. 
Η Κλέλια προσέφερε επίσης το ποσό των 5.000.000 Ευρώ για την ανακούφιση των θυμάτων από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το 2.007, ενώ πρωτοστάτησε στον «Έρανο για τα παιδιά της Βοσνίας», συγκεντρώνοντας μεγάλο ποσό για την αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού στους πρόσφυγες της Βοσνίας. 
Εξάλλου έχει προσφέρει 250.000 Ευρώ για την ίδρυση της θεραπευτικής Κοινότητας από εξαρτησιογόνες ουσίες«Αγία Σκέπη»στη Λευκωσία.
Έχει δαπανήσει επίσης
360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, ενώ μέχρι το 1997 βοηθήθηκαν 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων.
Σε ένδειξη μάλιστα εκτίμησης η Κοινότητα του Πεδουλά έδωσε
το όνομα της Κλέλιας σε μια κύρια οδό του Πεδουλά.

Η Κλέλια Χατζηιωάννου έχει δαπανήσει επίσης 360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, ενώ μέχρι το 1997 βοηθήθηκαν 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων. Σε ένδειξη μάλιστα εκτίμησης η Κοινότητα του Πεδουλά έδωσε το όνομα της Κλέλιας σε μια κύρια οδό του Πεδουλά.

 

Η Κλέλια Χατζηιωάννου είχε εξάλλου οργανώσει με το κρουαζιερόπλοιο της  το «Clelia II»πολλές κρουαζιέρες,τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς!
Έχει ακόμα οργανώσει
δύο εκθέσεις ζωγραφικής διαπρεπών Ελλήνων καλλιτεχνών στη Λεμεσσό, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τη «Cymepa», μια κυπριακή, μη κερδοσκοπική ένωσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο ΔΣ της οποίας η Κλέλια είναι μέλος. Εξάλλου διαθέτει  στο Δήμο Κηφισιάς για ξενάγηση των πολιτών, την «Πινακοθήκη Κλέλιας Χατζηιωάννου», που στεγάζεται στον ιδιόκτητο εμβληματικό Πύργο του Χαριλάου Τρικούπη στη Κηφισιά, άλλοτε τόπο κατοικίας της.

 

Εκεί στεγάζεται και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, το «Ίδρυμα Kλέλια Xατζηιωάννου», το οποίο φροντίζει τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά Eλλήνων και Kυπρίων σε Iατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική, Iστορία της Tέχνης για τα πανεπιστήμια των HΠA και της Bρετανίας, την ενίσχυση των Ορφανοτροφείων στην Ελλάδα και την προώθηση της τέχνης και του Πολιτισμού.

 

Πριν 2 χρόνια μάλιστα στην Κύπρο είχε διπλασιάσει με δικά της χρήματα το  ποσό που θα προσφερόταν στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, από μέρος των εσόδων της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη

 

Η Κλέλια Χατζηιωάννου στην Κύπρο πρίν 2 χρόνια, όταν κατά την ομιλία της δήλωσε την επιθυμία να διπλασιάσει με δικά της χρήματα το  ποσό που θα προσφερόταν στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, από μέρος των εσόδων της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη


Η Κλέλια έχει επίσης
υιοθετήσει ευχές παιδιών του «make a wish», επισκέπτεται παιδιά σε Ιδρύματα, φροντίζει τη σίτιση και το ρουχισμό τους, τους κάνει δώρα, καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού που εργάζεται στο σπίτι της διακριτικά και αθόρυβα, ενώ πριν 2 χρόνια κάλυψε τα έξοδα της αερομεταφοράς άρρωστου κοριτσιού που έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για θεραπεία.


Η βράβευση των αδερφών Χατζηιωάννου, του Πόλυ, του Στέλιου και της Κλέλιας, με τα Βραβεία διεθνούς αριστείας που τους απονεμήθηκαν πρόσφατα  στην Κύπρο για τη δράση τους!

 

Η έννοια της φιλανθρωπίας είναι άρρηκτα συνυφασμένη με το όνομα της οικογένειας Χατζηιωάννου και η έννοια της κοινωνικής  προσφοράς ρέει στο DNA της.
Η Κλέλια Χατζηιωάννου, όπως και τα αδέρφια της ο Στέλιος Χατζηϊωάννου με το «Stelios Philanthropic Foundation» και ο Πόλυ Χατζηιωάννου, παρά το ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των billionaires του κόσμου και φιγουράρουν στις σελίδες του Forbes, στηρίζουν δυναμικά τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και αυτό το κληρονόμησαν από τον Πατριάρχη της Οικογένειας Λουκά Χατζηιωάννου, αυτοδημιούργητου πλοιοκτήτη, που  ο στόλος του κυριάρχησε στη παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, την ίδια στιγμή που στη ψυχή του κυριαρχούσαν αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο!

Τα ίδια αισθήματα που κληροδότησε  στους δυό του γιούς και στην μονάκριβη κόρη του Κλέλια, αισθήματα που τα έχει πυξίδα στη ζωή της και φάρο φωτεινό σε κάθε της κίνηση…