Δωρεά 900.000 Ευρώ για την αγορά ειδικών νοσοκομειακών μασκών από την Σουηδία, έκανε η Κλέλια Χατζηιωάννου, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά την κοινωνική της ευαισθησία και την διάθεση της για προσφορά και κοινωνική αλληλεγγύη!

Δωρεά 900.000 Ευρώ για την αγορά ειδικών νοσοκομειακών μασκών από την Σουηδία, έκανε η «βασίλισσα των τάνκερ» Κλέλια Χατζηιωάννου!

 

«Θεώρησα καθήκον μου να βοηθήσω την χώρα μου σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία» είπε στο sissysworld  η «βασίλισσα των τάνκερ»αναφέροντας πως η κίνηση της αυτή ήταν η άμεση θετική απάντηση της  στο αίτημα για βοήθεια που έστειλε ο Υπουργός Επικρατείας  Γιώργος Γεραπετρίτης, προς αυτήν, καθώς και προς άλλους οικονομικά επιφανείς Έλληνες!

«Θεώρησα καθήκον μου να βοηθήσω την χώρα μου σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία» είπε στο sissysworld  η «βασίλισσα των τάνκερ» Κλέλια Χατζηιωάννου

 

Χαρακτηριστικό δε του low profile χαρακτήρα της και της σεμνότητάς της Κλέλιας Χατζηιωάννου ήταν ότι η γενναία αυτή δωρεά έγινε γνωστή από ανακοίνωση του κράτους, δεδομένου ότι εκείνη απέφυγε να την γνωστοποιήσει στους φίλους της, ή να την κοινοποιήσει στα social media της!

3 μόλις μήνες μετά την δωρεά των 150.000 Ευρώ που έκανε, διπλασιάζοντας το ποσό που συγκεντρώθηκε από τον ΡαδιοΤηλεμαραθώνιο που έκανε η  ΕΡΤ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και συγκεκριμένα για να λειτουργήσει άμεσα «Το Σπίτι του Μωρού» και 5 μήνες από τότε που παρέδωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά επιταγή 70.000 Ευρώ στον Πρόεδρο του σωματείου «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Κώστα Γιαννόπουλο για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ, η Κλέλια Χατζηιωάννου, αποδεικνύει πως η μεγαλοψυχία της και η έντονη φιλανθρωπική της δράση δεν εξαντλείται μόνο στα παιδιά, αλλά είναι πληθωρική, και βρίσκει διεξόδους έκφρασης  προς όλους τους Έλληνες και προς όλους τους ανθρώπους γενικότερα!

Πριν 3  μήνες η Κλέλια Χατζηιωάννου έκανε δωρεά 150.000 Ευρώ, διπλασιάζοντας το ποσό που συγκεντρώθηκε από τον ΡαδιοΤηλεμαραθώνιο που έκανε η  ΕΡΤ για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Πριν 5 μήνες η «βασίλισσα των τάνκερ» παρέδωσε για 4η συνεχόμενη χρονιά επιταγή 70.000 Ευρώ στον Πρόεδρο του σωματείου «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Κώστα Γιαννόπουλο για την πληρωμή ΕΝΦΙΑ

 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε εξάλλου πως η  κυρία Χατζηιωάννου πριν κάποια χρόνια για να «ανακουφίσει» την Ελλάδα και τα θύματα από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές το 2.007, είχε προσφέρει  το αστρονομικό ποσό των 5.000.000 Ευρώ!

Η Κλέλια Χατζηιωάννου είναι Πρόεδρος του «Ιδρύματος Λουκά Χατζηιωάννου», που ιδρύθηκε το 1997 και που ο πατέρας της προικοδότησε με 10.000.000 δολλάρια, από τους τόκους των οποίων παρέχονται υποτροφίες σε άπορους Κύπριους φοιτητές και χορηγίες στην Ελλάδα για σκοπούς έρευνας και θεραπείας καρδιακών νοσημάτων.
Η Κλέλια προσφέρει επίσης γενναιόδωρα ποσά είτε μέσω του Iδρύματος «Λουκάς Xατζηιωάννου», είτε και με δική της προσωπική πρωτοβουλία, δαπάνες για υποτροφίες, δωρεές για ιατρική έρευνα και ιατρική φροντίδα, σε ασθενείς, σε ακαδημαϊκά ιδρύματα και πολιτισμικούς φορείς.
Εξάλλου συμμετέχει αποφασιστικά και στις συνεδριάσεις του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) που είχε ιδρυθεί από τον καθηγητή καρδιολογίας Παύλο Τούτουζα και από τον πατέρα της, που ήταν δωρητής του Ιδρύματος.
Η Κλέλια πρωτοστάτησε στον «Έρανο για τα παιδιά της Βοσνίας», συγκεντρώνοντας μεγάλο ποσό για την αποστολή φαρμάκων, τροφίμων και ρουχισμού στους πρόσφυγες της Βοσνίας.

Έχει προσφέρει επίσης  250.000 Ευρώ για την ίδρυση της θεραπευτικής Κοινότητας από εξαρτησιογόνες ουσίες«Αγία Σκέπη»στη Λευκωσία.
Έχει δαπανήσει επίσης
360.000 δολλάρια για την ανακαίνιση και συντήρηση των κτιρίων του Γυμνασίου Πεδουλά, ενώ μέχρι το 1997 βοηθήθηκαν 23 Πεδουλιώτες φοιτητές με το συνολικό ποσό των 400.000 δολλαρίων.
Σε ένδειξη μάλιστα εκτίμησης η Κοινότητα του Πεδουλά έδωσε το όνομα της Κλέλιας σε μια κύρια οδό του Πεδουλά.
Η Κλέλια Χατζηιωάννου είχε εξάλλου οργανώσει με το κρουαζιερόπλοιο της  το «Clelia II»πολλές κρουαζιέρες,τα έσοδα των οποίων έχουν διατεθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Το «Clelia II», το κρουαζιερόπλοιο της Κλέλιας Χατζηιωάννου, με το οποίο είχε οργανώσει πολλές κρουαζιέρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς


Συνδυάζοντας την αγάπη της για την τέχνη και την φιλανθρωπία, η Κλέλια Χατζηιωάννου στην Κύπρο πρίν λίγους μήνες διπλασίασε με δικά της χρήματα το  ποσό που θα προσφερόταν στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, από μέρος των εσόδων της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη


Η Κλέλια Χατζηιωάννου πριν λίγο καιρό στην Κύπρο, όπου διπλασίασε με δικά της χρήματα το  ποσό που θα προσφερόταν στο νηπιοκομικό σταθμό Λεμεσού, από μέρος των εσόδων της έκθεσης του ζωγράφου Κώστα Τσόκλη

Έχει ακόμα οργανώσει δύο εκθέσεις ζωγραφικής διαπρεπών Ελλήνων καλλιτεχνών στη Λεμεσσό, τα έσοδα των οποίων διατέθηκαν για τη «Cymepa», μια κυπριακή, μη κερδοσκοπική ένωσης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο ΔΣ της οποίας η Κλέλια είναι μέλος. Εξάλλου διαθέτει  στο Δήμο Κηφισιάς για ξενάγηση των πολιτών, την «Πινακοθήκη Κλέλιας Χατζηιωάννου», που στεγάζεται στον ιδιόκτητο εμβληματικό Πύργο του Χαριλάου Τρικούπη στη Κηφισιά, άλλοτε τόπο κατοικίας της.
Εκεί στεγάζεται και το φιλανθρωπικό της ίδρυμα, το «Ίδρυμα Kλέλια Xατζηιωάννου», το οποίο φροντίζει τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακά Eλλήνων και Kυπρίων σε Iατρική, Ψυχολογία, Φιλοσοφική, Iστορία της Tέχνης για τα πανεπιστήμια των HΠA και της Bρετανίας, την ενίσχυση των Ορφανοτροφείων στην Ελλάδα και την προώθηση της τέχνης και του Πολιτισμού.

Η Κλέλια έχει επίσης υιοθετήσει ευχές παιδιών του «make a wish», επισκέπτεται παιδιά σε Ιδρύματα, φροντίζει τη σίτιση και το ρουχισμό τους, τους κάνει δώρα, καλύπτει τις ανάγκες του προσωπικού που εργάζεται στο σπίτι της διακριτικά και αθόρυβα, ενώ πριν 1 χρόνο κάλυψε τα έξοδα της αερομεταφοράς άρρωστου κοριτσιού που έπρεπε να πάει στο εξωτερικό για θεραπεία.


Το moto της Κλέλιας είναι ότι «τα χρήματα δεν είναι αυτοσκοπός,
αλλά ένα μέσο για να περνάμε καλύτερα τη ζωή μας και να δημιουργούμε όσο γίνεται μεγαλύτερα έργα για τους συνανθρώπους μας» και αυτή η έννοια της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής  προσφοράς κυλάει στο αίμα όλης της οικογένειας Χατζηιωάννου!
Η Κλέλια Χατζηιωάννου, όπως και τα αδέρφια της ο Στέλιος και ο Πόλυ Χατζηιωάννου, παρά το ότι συγκαταλέγονται μεταξύ των billionaires του κόσμου και φιγουράρουν στις σελίδες του Forbes, στηρίζουν δυναμικά τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και αυτό το κληρονόμησαν από τον Πατριάρχη της Οικογένειας Λουκά Χατζηιωάννου, αυτοδημιούργητου πλοιοκτήτη, που  ο στόλος του κυριάρχησε στη παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία για το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, την ίδια στιγμή που στη ψυχή του κυριαρχούσαν αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης, ευαισθησίας και αγάπης προς τον συνάνθρωπο!Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν 2 χρόνια τα αδέρφια Χατζηιωάννου, ο Πόλυ, ο Στέλιος και η Κλέλια, βραβεύτηκαν με τα Βραβεία διεθνούς αριστείας που τους απονεμήθηκαν στην Κύπρο για τη δράση τους!

Πριν 2 χρόνια τα αδέρφια Χατζηιωάννου, ο Πόλυ, ο Στέλιος και η Κλέλια, βραβεύτηκαν με τα Βραβεία διεθνούς αριστείας που τους απονεμήθηκαν στην Κύπρο για τη δράση τους!


Το μεγαλύτερο όμως βραβείο της Κλέλιας είναι η αγάπη του κόσμου και τα  2 χαρισματικά της παιδιά, η Άννα και ο Λουκάς, που τα χαμόγελά τους την ανταμείβουν για ό,τι καλό έχει τόσο απλόχερα προσφέρει η σπουδαία αυτή γυναίκα σε όλους!