70 ξεχωριστές Ελληνίδες έδωσαν το παρών  στην πρόσκληση της κ. Μαρίνας Γιαβρόγλου, Προέδρου του ICC WOMEN Hellas προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις νέες  δράσεις του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας .

 70 γυναίκες από κάθε κλάδο : επιχειρηματίες , εκπαιδευτικοί , δικαστίνες & δικηγόροι, μηχανικοί & δημοσιογράφοι , πολιτικοί συζήτησαν  για συνέργειες που θα οδηγήσουν σε ενδυνάμωση  μέσα στην κοινωνία, στην ισότιμη  εκπροσώπηση σε διοικητικά συμβούλια & στις στρατηγικές εξέλιξης αφού η Ελλάδα παραμένει τελευταία  , με χαμηλούς αριθμούς στην παρουσία γυναικών σε θέσεις ευθύνης .

Η Πρόεδρος του ICC WOMEN Hellas Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου, Πρόεδρος της SOYA MILLS INTERNATIONAL

Σην έναρξη της εκδήλωσης   ο Πέτρος Δούκας , νεοεκλεγείς Πρόεδρος στο ICC  κάλεσε τις γυναίκες , με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναικείας επιχειρηματικότητας , να αξιοποιήσουν το δίκτυο του  ICC INTERNATIONAL που δραστηριοποιείται σε 130 χώρες σε όλο τον Πλανήτη και έχει 140 εκατομ. μέλη  ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγονται και οι μεγαλύτερες εταιρίες του κόσμου.Ας βελτιώσουμε αριθμούς και ουσία , είπε ο κ Δούκας :  «Στην Ελλάδα οι γυναίκες επιχειρηματίες αποτελούν το 10% ενώ στην ευρωπαϊκή ένωση το 20% του συνόλου των επιχειρηματιών.»

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος στο ICC Πέτρος Δούκας, η Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου και ο Κωνσταντίνος Βερνίκος

Λαμβάνοντας τον λόγο , η Πρόεδρος του ΙCC WOMEN HELLAS κα Μαρίνα  Οφλούδη-Γιαβρόγλου, Πρόεδρος της SOYA MILLS INTERNATIONAL τόνισε : « Το ICC  συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη, τον ΟΟΑΣΑ και με άλλα διακυβερνητικά Forum, όπως το G8, G20 όπου είναι και η μοναδική φωνή της παγκόσμιας επιχειρηματικής κοινότητας ενώ στην Ελλάδα , το ICC είναι συνδεδεμένο με 90 επιμελητήρια σε όλη την Ελλάδα.Η επιχειρηματίας κ. Μαρίνα Γιαβρόγλου, αφού έκανε μια ιστορική αναδρομή στην  επαγγελματική της πορεία , όταν ανέλαβε τα ηνία της Soya Mills επεσήμανε:

«Πριν από 7 μήνες επικοινώνησε μαζί μου ο πολύ καλός μου φίλος Πέτρος Δούκας, ο οποίος μου πρότεινε να συμπράξω για να δημιουργήσουμε το ICC World Business Women Initiative.
Την πρότασή του την θεώρησα τιμητική και δέχτηκα με πολλή χαρά.Κατ’ αρχήν όμως θα ήθελα να συμφωνήσουμε ότι η βάση για τα δικαιώματα των γυναικών και όχι μόνο, είναι η παραγωγή και καλός επιχειρηματίας είναι αυτός που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, οργανώνει τους συνανθρώπους του και τους μαθαίνει να παράγουν προς όφελος της εξέλιξης της ζωής και αυτό πιστέψτε με , ξέρουν να το κάνουν πολύ καλά οι γυναίκες. Παραγωγή και ανάπτυξη είναι δύο έννοιες συνυφασμένες που μαζί με συνέπεια και σκληρή προσπάθεια, θα μπορέσουν να ανεβάσουν την χώρα μας στη συνείδηση όλων».

Στη συνέχει απηύθυνε πρόσκληση τόσο σε γυναικείες οργανώσεις όσο και μεμονωμένα σε Ελληνίδες:

« Η ανάληψη ρίσκου και πρωτοβουλιών από γυναίκες διαγράφει νέες προοπτικές και συνεπώς πρέπει να αποτελούν σημαντικό στόχο τόσο της Πολιτείας όσο και των επιχειρήσεων, ώστε να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο το πολύτιμο κεφάλαιο που λέγεται «Γυναίκες».
Μελετώντας τα γυναικεία θέματα, διαπιστώνω ότι όλες μιλάμε για τα ίδια πράγματα, λέμε για τις γυναίκες στα Διοικητικά Συμβούλια των εταιριών του Ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε επιτύχει τους στόχους μας.
Επίσης, λέμε για τους μισθούς και τα δικαιώματα των γυναικών και εδώ δεν γίνεται τίποτε….Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας χωρίς προκαταλήψεις και σε βασικά θέματα να συνεννοούμαστε μεταξύ μας και να είμαστε ενωμένες. Εμείς εδώ στο ICC Women κάνουμε σχέδια, έχουμε  οράματα.
Σκεφτόμαστε και θα οργανωθούμε  στα ακόλουθα  clusters:

• Γυναίκες Επιχειρηματίες

• Γυναικεία Δικαιώματα

• Γυναίκες και Ευρώπη

• Γυναίκες και Διπλωματία

• Γυναίκες και Αθλητισμός

• Γυναίκες στη Βιομηχανία

• Γυναίκες και Δημοσιογραφία

• Γυναίκες Νομικοί

• Γυναίκες και Τέχνη

• Γυναίκες και Media

• Γυναίκες και Αγροτική Πολιτική

• Γυναίκες και Απόδημος Ελληνισμός

• Γυναίκες και Εφοπλισμός

• Γυναίκες στο Financing & Banking και άλλα

Η Πρόεδρος  του ICC WOMEN Hellas Μαρίνα Γιαβρόγλου με την Ευγενία Μανωλίδου και την αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη

Ακολούθησαν ερωτήσεις και ένας εποικοδομητικός διάλογος για το σήμερα και το αύριο των δυνατοτήτων να καλλιεργηθεί ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα η δυναμική της συμμετοχής περισσότερων γυναικών .

Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου, Ευγενία Μανωλίδου, Λούκα Κατσέλη, Ειρήνη Νικολοπούλου

Λίγα λόγια για τη Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου:


Η Μαρίνα Γιαβρόγλου, 
η «σιδηρά κυρία» του επιχειρείν με την χρυσή καρδιά και την έντονη φιλανθρωπική δράση, έχει τεράστια εμπειρία-πάνω από 30 χρόνια- στις εξαγωγές, μιας κι ο Όμιλος της εξάγει 100 εκατομ. ευρώ σε 30 χώρες. Είναι επίσης Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και μέλος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε.), του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων, μέλος του Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) , Πρόεδρος Συντονιστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Γυναικών WorldBusinessWomenInitiative (WBW)., πρόσφατα έγινε Πρόεδρος του ICC WOMEN Hellas, κ.α

Συγκεκριμένα η κυρία Γιαβρόγλου, γνωστή και ως Mrs Soya Mills Group, αποτελεί σύμβολο της βιομηχανικής ιστορίας της χώρας, διαχειριζόμενη την “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” , που κατατάσσεται στις τριάντα μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, στις δέκα μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και στις πιο έντονα εξαγωγικές εταιρείες παραγωγής σιτηρών και ελαίων της χώρας, με τέσσερις μονάδες παραγωγής σε Αθήνα και βόρειο Ελλάδα.

Η εταιρεία επεξεργάζεται και εμπορεύεται σογιέλαιο, αραβοσιτέλαιο και ηλιέλαιο, τροφοδοτώντας τις μεγαλύτερες τυποποιητικές μονάδες της χώρας, παράλληλα έχει αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, ενώ διευρύνει συνεχώς τις δραστηριότητες και τις επενδύσεις της σε ξένες χώρες.

Η εταιρεία “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” ιδρύθηκε το 1970 και ήταν η πρώτη εταιρία παραγωγής σογιέλαιου και σογιάλευρου στην Ελλάδα.

Μετά το 2000  η Μαρίνα Οφλούδη Γιαβρόγλου  δημιούργησε τον Όμιλο «SOYA MILLS GROUP» όπου, εκτός από τη μητρική εταιρία, περιλαμβάνει και 3 θυγατρικές : την «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ Α.Ε.»(τυποποίηση φυτικών ελαίων και ελαιολάδων) που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων στην Ελλάδα, την Gf Εnergy A.B.E.E. (παραγωγή βιοντίζελ) και την «VITAGRAIN BG» (συλλογή και εξαγωγές σιτηρών, δημητριακών και ελαιούχων σπόρων στη Βουλγαρία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία “Μύλοι Σόγιας Α.Ε.” κατέλαβε μία από τις πρώτες θέσεις στην λίστα “The most admired enterprises” της STAT BANK για το έτος 2014.

Πρόσφατα μάλιστα το εξαιρετικό λάδι παραγωγής της οικογένειας Γιαβρόγλου, το Sparta Gold, έλαβε διεθνή διάκριση, κερδίζοντας το αργυρό βραβείο για την εξαιρετική του ποιότητα σε έναν από τους πιο σπουδαίους και αξιόπιστους παγκόσμιους διαγωνισμούς!


Η κόρη της Μαρίνας Γιαβρόγλου, η Νίκη Γιαβρόγλου, που ακολουθεί επάξια την επιτυχημένη πορεία της μητέρας της, κατά τη πρόσφατη βράβευσή της με το χρυσό βραβείο top branded export product 2019 για το Sparta Gold!

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι η κόρη της Μαρίνας Γιαβρόγλου, η Νίκη Γιαβρόγλου, που βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης ακολουθώντας επάξια την επιτυχημένη πορεία της μητέρας της, βραβεύτηκε πριν λίγες ημέρες για το Sparta Gold, που πήρε το χρυσό βραβείο top branded export product 2019 !

Η Νίκη Γιαβρόγλου κατά τη πρόσφατη βράβευσή της με το χρυσό βραβείο top branded export product 2019 και την παραλαβή του βραβείου από τον Αντώνη Γκορτζη, πρόεδρο του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικής ηθικής Ελλάδας και Ευρώπης