Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης του διεθνούς φήμης ζωγράφου Αγγελου “Αντιγράφοντας τον Θεό”
, που έγιναν στο θέατρο Παλλάς!

Τα κατάφερε τελικά να… «αντιγράψει τον Θεό» ο διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος ΑΓΓΕΛΟΣ με μια έκθεση σταθμό με τίτλο “Αντιγράφοντας τον Θεό”, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Παλλάς!

ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ ΜΙΚΕΛΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ

Άλλωστε ποιός θα μπορούσε να αντιγράψει πιο πιστά τον Θεό από έναν… «Άγγελο»; Και ειδικά όταν ο Άγγελος αυτός έχει αγγελικό χάρισμα, έμπνευση αγγέλου, ψυχή αγγέλου και φέρει και το όνομα Άγγελος- όνομα και πράγμα-!


ΑΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ ΚΟΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΝΤΗ


Μέσα από τον ειδικό για την περίσταση φωτισμό του foyer του ΠΑΛΛΑΣ, τα έργα του ταλαντούχου ζωγράφου αναδεικνύονταν και έδειχναν ακόμα περισσότερο την αξία τους και την ομορφιά τους! Ηταν πραγματικά «θεϊκά» τα έργα που δημιούργησε ο καλλιτέχνης στο πλαίσιο της έκθεσής του «Αντιγράφοντας το Θεό!»

 

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΑΓΓΕΛΟΣ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα 20 σπάνιες μεταξοτυπίες περιορισμένης έκδοσης 1/10 (μόνο σε 10 αντίτυπα)παρουσιάζονται στο θέατρο Παλλάς μέχρι τις 11 Νοεμβρίου από τον ταλαντούχο ζωγράφοκαι εξαιρετικού ήθους άνθρωπο, που θεωρεί-και σωστά- σκοπό της τέχνης ν αφυπνίσει την ανθρώπινη συνείδηση και να ξαναενεργοποιήσει τις παλιές ηθικές αξίες και την χαμένη αξιοπρέπεια.

ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΕΛΙΔΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

«Πολλοί λένε ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να αποτυπώνει την εποχή του. Αυτό όμως είναι ο ρόλος του ρεπόρτερ και όχι του καλλιτέχνη. Ο καλλιτέχνης πρέπει να αποτυπώνει όχι πώς είναι η εποχή του, αλλά πώς θα έπρεπε να είναι» δήλωσε αποκλειστικά στο sissysworld ο γνωστός ζωγράφος!

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ( SISSYSWORLD)

ΕΥΑ ΧΡΟΝΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΡΟΝΗΣ

Εντονο στοιχείο στα έργα του Αγγελου είναι το θρησκευτικό στοιχείο, καθώς και εικόνες από ένα απέραντο σύμπαν, υπερρεαλιστικές νεκρές φύσεις και τοπία, τοποθετημένες μέσα σε ένα μαύρο σκηνικό και σε ένα πλήθος από διάττοντες αστέρες που συχνά δείχνουν πως μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος όλα βρίσκονται σε μια εξέλιξη αλλά και σε μια συνάρτηση, ότι η θέση που βρισκόμαστε σήμερα είναι συνάρτηση διαφόρων παραμέτρων και συνισταμένων του σύμπαντος και ότι όλα εξαρτιούνται από τη βαρύτητα και τους παγκόσμιους νόμους του σύμπαντος!


ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΙΝΟΣ

Το αθηναϊκό κοινό έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πρωτοποριακή έκθεση του κορυφαίου ζωγράφου στο foyer του εμβληματικού Θεάτρου Παλλάς και να μοιραστεί με τον κορυφαίο ζωγράφο την κραυγή αγωνίας του που αποτυπώνει στο καμβά για τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες που έχουν εκφυλιστεί στην εποχή μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΜΑΡΙΛΙΖΑ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ

Ο ζωγράφος για την συγκεκριμένη Έκθεση αναφέρει τα εξής: ” Αντιγράφοντας τον Θεό στην πραγματικότητα θέλω να αντιγράψω την εικόνα του κόσμου που είναι συγχρόνως και μια πνευματική σύνθεση. Η φύση και η ζωή σε μια αρμονική συνύπαρξη όπου όλα τα πράγματα αποκτούν μια ιερότητα. Και αυτή η ιερότητα θα πρέπει να γίνει πρώτα μέρος της σύγχρονης σκέψης για να μπορέσει μετά ο άνθρωπος να πάρει μια πιο υπεύθυνη και πιο αξιοπρεπή στάση απέναντι στην ζωή. Σήμερα ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή και το μέλλον μας δεν θα εξαρτηθεί από το πόσο θα προσαρμοστούμε στην εποχή μας αλλά από το πόσο θα αγωνιστούμε να την αλλάξουμε και να την κάνουμε πιο ανθρώπινη. Αυτός άλλωστε είναι και ο ανώτερος σκοπός της τέχνης. Να εξυψώσει τον άνθρωπο ενεργοποιώντας μέσα του τις ανώτερες αξίες. Αυτές που ισχύουν για πάντα όσο ο άνθρωπος θα σκέφτεται, θα δημιουργεί και θα ονειρεύεται ένα συνολικά καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο».

ΚΡΙΣΤΥ ΚΡΑΝΑ, ΤΙΝΑ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Γιάννης Κέντ επιχειρηματίας και διαχειριστής του ιστορικού θεάτρου Παλλάς και φίλος του μεγάλου ζωγράφου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Αισθάνομαι μεγάλη τιμή, ευθύνη και ενθουσιασμό να φιλοξενώ στο Θέατρο Παλλάς έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες εκπροσώπους της παραστατικής ζωγραφικής διεθνώς. Έναν άνθρωπο που έχω την τύχη και την χαρά να αποκαλώ φίλο, τον ANGELO.

Ειλικρινής εκφραστής του σύγχρονου καλλιτεχνικού πνεύματος, αγωγός παιδείας, Πολιτισμού και αισιοδοξίας σε μια εποχή δυσπιστίας, θα μοιραστεί μαζί μας τη δική του εικόνα της ιδανικής πραγματικότητας εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή δημόσιας παρέμβασης Τέχνης για το Θέατρό μας”.

ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ ΕΒΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΗ

Ο Γιάννης Γούνας, στενός συνεργάτης του ΑΓΓΕΛΟΥ, ο οποίος έχει επιμεληθεί την έκθεση “Αντιγράφοντας τον Θεό” αναφέρει: ” Αυτή η έκθεση μοιάζει σαν μια ιερή λειτουργία ζωής κάτω από τον έναστρο θόλο του ουρανού. Ότι συμφέρει, προάγει και υπερασπίζεται το αγαθό της ζωής θα το δείτε ζωγραφισμένο στις μεταξοτυπιες αυτής της έκθεσης στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς”.


ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΟΥΛΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΝΑΣ

“ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΟ” ΑΓΓΕΛΟΣ

Διάρκεια Έκθεσης: 21 Οκτωβρίου- 11 Νοεμβρίου 2019.

Foyer-ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ( Βουκουρεστίου 5, Αθήνα)

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:

Δευτέρα-Κυριακή 18.00-20.00

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 19.00.

Διευθ:Αμερικής 9, Αθήνα Τ.Κ. 10672

Τηλ: (+30) 210 3639343 & 3643671 Fax:210 3639342

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΓΓΕΛΟΣ

ΦΟΥΛΗ ΧΡΟΝΗ, ΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΝΑΣ, ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ, ΑΓΓΕΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΜΑΣ ΕΒΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΗ

ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ, ΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΓΓΕΛΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΣΙΓΓΑ

ΓΚΡΑΤΣΙΕΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ ΕΒΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΗ ΜΕΝΙΑ ΚΟΥΛΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΒΕΛΙΝΑ ΔΑΣΚΑΛΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΘΙΟΣ


ΑΓΓΕΛΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΣΟΥΡΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΟΣ ΕΒΕΛΥΝ ΜΑΝΙΟΥ

ΙΣΙΔΩΡΑ ΣΙΔΕΡΗ ΑΝΝΑ ΜΠΑΗ ΛΙΝΑ ΤΟΥΡΚΟΓΙΩΡΓΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΟΥΝΑΣ, ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ


ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΛΑΧΑΣ ΠΕΤΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΗΣ

ΖΙΝΑΙΣ ΚΟΝΤΟΥΛΗ


ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ, ΞΕΝΟΦΩΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥΠΗΓΗ: papadakis press