Μια συγκινητική solo συναυλία ανάλογη των κρίσιμων ημερών της πανδημίας του κορωνοιού καθώς και των Αγίων ημερών του Πάσχα έδωσε την περασμένη Κυριακή(Κυριακή του Πάσχα για τους καθολικούς) ο Ιταλός παγκοσμίου φήμης τενόρος Andrea Bocelli, χωρίς τη προσέλευση του κόσμου, στον ιστορικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου, Duomo.

Ο Δήμαρχος του Μιλάνου αυτοπροσώπως είχε προσκαλέσει τον Andrea Bocelli για αυτή την εμφάνιση, που μεταδόθηκε live από το επίσημο κανάλι του τενόρου στο YouTube.

Ο Andrea Bocelli συνοδευόταν  λόγω των περιοριστικών μέτρων αποκλειστικά από έναν μουσικό του καθεδρικού ναού, τον οργανοπαίχτη Emanuele Vianelli.

«Σε αυτές τις δύσκολες και σκοτεινές ώρες που διανύει η Ιταλία, χωρίς δεύτερη σκέψη είπα το ναι στην πρόσκληση του δήμαρχου, για να γιορτάσουμε την εμπιστοσύνη στη ζωή και την ελπίδα μέσω της μουσικής!» δήλωσε ο Andrea Bocelli.

Αυτή η συναυλία έστειλε μηνύματα αγάπης και ελπίδας τόσο για την Ιταλία όσο και για ολόκληρο τον κόσμο, απέναντι στον κοινό εχθρό, τον Covid-19.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ίδρυμα του μουσικού έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 140.000 δολάρια για νοσοκομεία στην  Ιταλία.

Για να δείτε την συναυλία του Andrea Bocelli πατείστε εδώ