Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών,που τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Antonio Taquis Ochoa, Διευθύνων Σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα και εκ των χρυσών χορηγών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ, παρακολούθησε τις εργασίες και συμμετείχε με ομιλία τουΑΝΤΟΝΙΟ TAQUIS OCHOA (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ PANAMA SHIPPING ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

Ο Antonio Taquis Ochoa, ξεκινώντας τον λόγο του, συνεχάρη τον διοργανωτή κ. Συμεών Τσομώκο για μία ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση και στη συνέχεια ανέπτυξε το θέμα του, με τίτλο ” Greece- Panamas. Relations in the age of the great geopolitical reset”

ANTONIO TAQUIS OCHOA (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ PANAMA SHIPPING ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ),ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

«Η Ελλάδα και ο Παναμάς δεν μοιράζονται απλώς κοινά συμφέροντα, αλλά και κοινό πεπρωμένο», επεσήμανε.

ΣΥΜΕΩΝ ΤΣΟΜΩΚΟΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΛΕΥΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ, ANTONIO TAQUIS OCHOA (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ PANAMA SHIPPING ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)


Γεγονός που «καθορίζεται από τη σχέση των δύο χωρών με τη θάλασσα και τον ρόλο τους στην παγκόσμια ναυτιλία» όπως διευκρίνισε.
Ο Διεθνής Έλληνας υπογράμμισε ότι η σχέση μεταξύ Ελλάδας- Παναμά περνάει στη κυριολεξία μέσα από τη ναυτιλία, καθώς και οι δυο χώρες απολαμβάνουν πολύ καλές διμερείς σχέσεις.
Ο Παναμάς εξάλλου διατηρεί Πρεσβεία στην Αθήνα για πάνω από 40 χρόνια, ενώ υπογράμμισε πως η ελληνική ομογένεια στον Παναμά επηρέάζει τη χώρα για περισσότερο από έναν αιώνα, ενώ ως γνωστόν πολλά πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται υπό την παναμέζικη σημαία


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΤΟΝ ANTONIO TAQUIS OCHOA

Περιγράφοντας τις προκλήσεις που δημιουργούν οι πολλές παράλληλες κρίσεις, ιδιαίτερα, δε, η ρωσική εισβολή, και η παγκόσμια αρχιτεκτονική ασφαλείας, που αλλάζει, ο κ. Taquis ανέφερε ότι οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τις διμερείς τους σχέσεις. «Αυτός είναι ο λόγος που Ελλάδα και Παναμάς πρέπει να χτίσουν μια πιο στέρεα και πολυδιάστατη συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά.


ANTONIO TAQUIS OCHOA (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ PANAMA SHIPPING ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ),ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ ( GEOFFREY PYATT ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ

Τέλος, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της παρουσίας της Ελλάδας στην περιοχή είπε ότι «ο Παναμάς μπορεί να γίνει η διπλωματική πύλη της Ελλάδας στη Λατινική Αμερική».

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Ο ANTONIO TAQUIS OCHOA (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ PANAMA SHIPPING ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ANTONIO TAQUIS OCHOA (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ PANAMA SHIPPING ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ)

ΜΑΡΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ YOLANDA TAQUIS ANTONIO TAQUIS OCHOA


ANTONIO TAQUIS OCHOA (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ PANAMA SHIPPING ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΓΚΙΚΑΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ

 

ΠΗΓΗ: papadakis press