Tο ARTFLYER, ένας νέος χώρος τέχνης, αφιερωμένος στη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα στην Κηφισιά.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη

 

Μετά από μια δεκαετία δραστηριοτήτων το www.artflyer.net, ένα πρωτοποριακό δίκτυο έρευνας και παρουσίασης της σύγχρονης τέχνης, αποκτά πλέον και φυσική μορφή.

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρυσή Βαρδινογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίνως Μάτσας

 

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Αλεξίας Αντσακλή – Βαρδινογιάννη που έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες με τη σύγχρονη τέχνη, να δώσει ευκαιρίες σε νέους καλλιτέχνες και να αποτελέσει αφορμή για ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε πρωτοπόρους σύγχρονους δημιουργούς και το ελληνικό κοινό.

Ζέττα Αντσακλή, Αντωνία Καρρά

Στην εναρκτήρια επετειακή έκθεση “The Tenth Anniversary”, συμμετέχουν κορυφαίοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες και προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης που έχουν προβληθεί στο www.artflyer.net, όπως οι: Adel Abdessemed, Ron Arad, Tony Cragg, Urs Fischer, Jacques Grange, Dakis Joannou, Marina Karella, Mary Katrantzou, Harold Koda, Christian Louboutin, Jean-Michel Othoniel, Nicolas Party, Laudomia Pucci, Imran Qureshi, David Shrigley, Kiki Smith, Joana Vasconcelos, Bethan Laura Wood, Erwin Wurm με ένα έργο τέχνης ή ένα προσωπικό αντικείμενο που τους αντιπροσωπεύει και έχει επηρεάσει καθοριστικά τη δημιουργική τους έκφραση. 

Μαρία Ιωάννου, Δάκης Ιωάννου

Έλενα Μπαρμπαλιά, Φαίη Μπαρμπαλιά

Σπάνιες δημιουργίες από τον χώρο της τέχνης, της μόδας, του design, αλλά και αντικείμενα μοναδικής αξίας που πρώτη φορά παρουσιάζονται σε μια συλλογική πρωτοποριακή έκθεση.


Αλεξάνδρα Τσαβλίρη-Ανδρεάδη, Κλαίρη Τσαβλίρη-Κανόνη

Χαρίκλεια Μουνδρέα, Ναταλία Μουνδρέα, Ρενάτα Σαρακάκη

Φωτογραφίες και αποσπάσματα από τις συνεντεύξεις του www.artflyer.net παρουσιάζονται στο κήπο της γκαλερί προκειμένου να δημιουργηθεί μια πληρέστερη αφήγηση.

Ευάγγελος Πιστιόλης, Νίκος Βαρδινογιάννης

Το ARTFLYER στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο στην καρδιά της Κηφισιάς το οποίο κτίστηκε από τον καθηγητή Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγή Λορεντζάτο.

Χάικ Κουρδογλανιάν, Άρις Αντσακλής, Χριστίνα Ηλιοπούλου

Πληροφορίες για την έκθεση: ARTFLYER, Αργυροπούλου 15 Κηφισιά 14562, 210 8016167, [email protected] Επιμέλεια: Αλεξία Αντσακλή- Βαρδινογιάννη Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουνίου – 26 Σεπτεμβρίου, 2021 Τετάρτη & Πέμπτη 12 – 8μμ.

Δάκης Ιωάννου, Μαίρη Κατράντζου, Μαρίνα Καρέλλα, Αλεξία Αντσακλή-Βαρδινογιάννη, Erwin Wurm

Σχετικά με την Αλεξία Αντσακλή – Βαρδινογιάννη:

Η Αλεξία Αντσακλή – Βαρδινογιάννη σπούδασε οικονυομικά και management στο Λονδίνο. Εργάστηκε σαν δημοσιογράφος στη βρετανική έκδοση της Vogue και στη συνέχεια στην ελληνική. Το 2008 διορίστηκε υπεύθυνη συντονισμού του destefashioncollection μιας πρωτοποριακής συλλογής του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ. To 2010 δημιούργησε το website www.artflyer.net για το οποίο φωτογραφίζει και πραγματοποιεί συνεντεύξεις με κάποιους από τους σπουδαιότερους ανθρώπους των τεχνών. Το 2013 επιμελήθηκε την πρώτη έκθεση αφιερωμένη στο design στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς Martino Gamper 100 καρέκλες σε 100 ημέρες Μια πλατωνική ερμηνεία. Το 2021 ιδρύει τον χώρο Τέχνης ARTFLYER στην Κηφισιά. Αργυροπούλου 15 Κηφισιά 14562 Αθήνα T. 210 8016167www.artflyer.net

Μαρίνα Καρέλλα και η κόρη της Πριγκίπισσα Αλεξάνδρα Της Ελλάδας

Μαρίνα Αντσακλή Δοξιάδη, Αλεξία Αντσακλή Βαρδινογιάννη

Ιδομενέας Κογχυλάκης, Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη-Κογχυλάκη

Ευάγγελος και Δέσποινα Πιστιόλη

Ελένη Στασινοπούλου, Αλίκη Δρακούλη

Ρενάτα Σαρακάκη, Αλεξάνδρα Μάνεση


Χάρης και Λάνα Δαυίδ


Ιλεάννα Μακρή, Μιμίκα Κολοτούρα

Γιώργος και Λίζα Μελά

Μαρίνα Αντσακλή-Δοξιάδη, Σοφία Δοξιάδη, Θωμάς Δοξιάδης

ΠΗΓΗ:studio panoulis