ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Bold Nature”: το Project {Just/Art}* παρουσιάζει την νέα έκθεση της Στέλλας Βουλγαράκη στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσόςαπό τις 11-16 Απριλίου 2022.

«Η φύση έχει τελειώματα για να αποδείξει ότι είναι η εικόνα και οι ατέλειες του Θεού να αποδείξουν ότι είναι μόνομια εικόνα». Με βασικό υλικό τον στόκο, κύρια εργαλεία της τα πινέλα και καθοδηγούμενη από την φράση αυτή του Μπέρτολτ Μπρεχτ, η Στέλλα Βουλγαράκη επανασυστήνεται στο κοινό εδραιώνοντας την καλλιτεχνική της έκφραση. Δέντρα καμένα, δάση κατεστραμμένα, άνθη μαραμένα πλήρως εναρμονισμένα σε φόντο πολύχρωμων ουρανών και ρομαντικών συνθέσεων συνθέτουν την νέα έκθεση της εικαστικού με τίτλο «τολμηρή φύση». (boldnature), προτείνοντας έτσι στο κοινό μια περιήγηση σε ένα «πραγματικό» δάσος που αναγεννάται μετά την καταστροφή. Λειτουργώντας σαφώς ως μια πρόσκληση στην ανθρωπότητα να επανεκτιμήσει την θέση της στον πλανήτη και να οδηγηθεί σε έναν νέο πράσινο κόσμο, στον κόσμο της ελπίδας.

Η Στέλλα Βουλγαράκη επιστρέφει στα γνώριμα εικαστικά της μονοπάτια έξι χρόνια μετά την τελευταία της έκθεση και το αποτέλεσμα εκπλήσσει, δημιουργώντας εικόνες της φύσης που φιλτράρονται, αφαιρώντας τις λεπτομέρειες και αφήνοντας το χρώμα και τον όγκο να αφυπνίσουν. Στην πιο ώριμη καλλιτεχνική της φάση, η εικαστικός αφήνει τις εντάσεις και τις εκρήξεις χρωμάτωνκαι οραματίζεται ένα μετα– ανθρωποκεντρικό τοπίο, όπου οι άνθρωποι μαθαίνουν να ζουν σε αρμονία με την φύση. Για την ίδια, η μόνη επιλογή είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας και την σχέση μας με την φύση.

«Αντί να βλέπουμε τους ανθρώπους ως κάτι ξεχωριστό από την φύση, πρέπει να καταλάβουμε ότι είμαστε μέρος αυτής. Αντιλαμβανόμενοι την στάση αυτή, προχωρήσαμε ευκολότερα στον σχεδιασμό της έκθεσης» συμπληρώνει ο επιμελητής της έκθεσης Αλέξανδρος Κασσανδρινός.

 

Το εμβληματικό μέγαρο του φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» φαντάζει ο ιδανικός χώρος παρουσίασης της νέας έκθεσης της Βουλγαράκη, αφού ναι μεν αποτελεί τον αρχαιότερο πολιτιστικό Σύλλογο της Αθήνας (ιδρύθηκε το 1865) αποκτώντας φήμη και κύρος πραγματικής «Ακαδημίας», αφετέρου δε, συμβάλλει αποτελεσματικά στην διάδραση τέχνης κοινωνίας εντάσσοντας την σύγχρονη αυτή τέχνη αβίαστα στους ιστορικούς του χώρους.

Η έκθεση αποτελείται από δώδεκα νέα έργα και έξι παλαιότερα της εικαστικού και θα φιλοξενείται στην λαμπερή αίθουσα που εμπνέει φως στον τρίτο όροφο του Συλλόγου Παρνασσός.

{Just/Art}* :

Με βασικό ερώτημα αν μπορεί να επιβιώσει η τέχνη εκτός των κλασσικών, αναμενόμενων χωρών και αν μπορεί κυρίως να συμβιώσει με το δίκαιο, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Κασσανδρινός ξεκίνησε το 2016 το project{Just/Art}* με σκοπό την προώθηση καλλιτεχνών και δημιουργικών ιδεών στο ευρύ κοινό, στα πλαίσια του οποίου διερευνά χώρους- ορόσημα ως σημεία τέχνης και την σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου. Αυτή είναι η έβδομη έκθεση που διοργανώνει.

Την έκθεση επιμελείται ο Αλέξανδρος Κασσανδρινός.

Στον εκθεσιακό χώρο θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας, όπως αυτά έχουν εξαγγελθεί.

Διοργανωτής: {Just/Art}*

Διάρκεια Έκθεσης: 11-16 Απριλίου 2022 (ώρες λειτουργίας 12:00- 21:00)

Εγκαίνια Έκθεσης : Δευτέρα 11 Απριλίου 2022,17:00- 21:00

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός(3ος όροφος)
Πλατεία Καρύτση αρ. 8- τηλ. 210 322 1917

alexandros@kassandrinoslaw.com

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΛΛΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ:

Η Στέλλα Βουλγαράκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος οικονομικών της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Μετά από τις σπουδές της, την πραγματοποίηση της οικογένειας της, την ενασχόληση της στις επιχειρήσεις και µια αληθινά γεµάτη ζωή, ανακάλυψε τον συναρπαστικό κόσµο της τέχνης. Στο εργαστήρι του ζωγράφου Στέλιου Μαυροµάτη έκανε τους πρώτους της πειραµατισµούς και έπειτα παρακολούθησειδιαίτερα μαθήματα σχεδίου, συνεχίζοντας μόνη της, προκειμένου να βρει την τεχνική που την εκφράζει για να φτάσει σήµερα να περιλαµβάνει στο βιογραφικό της διεθνείς συµµετοχές, όπως σε εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Φλωρεντία, αλλά και στη London Art Biennale 2013, όπου έγινε δεκτή ανάµεσα από 2000 αιτήσεις.
Έργα της βρίσκονται στη συλλογή του
Museum of Nevada
και σε ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ έχουν συμπεριληφθεί σε πληθώρα βιβλίων και δημοσιευμάτων τέχνης, όπως το ‘International Contemporary Masters IV‘ και το ‘Art in Focus: The Modern Masters‘. Τον Απρίλιο του 2018, της απονεμήθηκε το βραβείο ‘Woman Contemporary Art Award από τη MusaInternational Art Space της Μαδρίτης.