Με μήνυμα της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου και λίγες μέρες μόνο μετά την Παγκόσμια Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP27) άρχισαν οι εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου Circle The Med Forum 2022, το οποίο διοργανώνει στην Αθήνα (Ζάππειο Μέγαρο Συνεδρίων, 23-25 Νοεμβρίου 2022) το Ινστιτούτο Κυκλικής Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

 

Στη διαμόρφωση της ατζέντας του Circle the Med Forum 2022 λήφθηκαν υπόψη οι σημαντικές εξελίξεις στην περιοχή αναφορικά με την ενεργειακή μετάβαση, την κλιματική ουδετερότητα, τη μηδενική ρύπανση και την επισιτιστική ασφάλεια. Στο πλαίσιο αυτό τα κύρια θέματα που θα απασχολήσουν τη φετινή διοργάνωση του Circle the Med Forum αφορούν στην προώθηση νέων προτύπων κυκλικής οικονομίας στην παραγωγή, την κατανάλωση, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την οικοκαινοτομία και την επιχειρηματικότητα, στοχεύοντας στην ανάδειξη και προώθηση των συμπερασμάτων και των συστάσεων της COP27  καθώς και τη μετεξέλιξη της Μεσογείου σε μια ευρεία λεκάνη κυκλικής οικονομίας.
Το Circle the Med Forum 2022 διεξάγεται σε υβριδική μορφή, μεταδίδεται ταυτόχρονα από την Αθήνα  (Ζάππειο) και το Κάιρο(Εθνικό Μουσείο Αιγυπτιακού Πολιτισμού) και η συμμετοχή σε αυτό γίνεται είτε με φυσική παρουσία (περιορισμένος αριθμός συνέδρων), είτε διαδικτυακά.

 Στο πλαίσιο του Forum, το οποίο πέρυσι είχαν παρακολουθήσει 6000 σύνεδροι από 61 χώρες, θα απονεμηθούν και φέτος τα Circle the Med Forum Awards. Πρόκειται για έναν θεσμό που επιβραβεύει επιχειρήσεις και φορείς που έχουν αναπτύξει, σχεδιάσει ή/και εφαρμόσει θετικές δράσεις και καλές πρακτικές που εντάσσονται στο πλαίσιο της Κυκλικής Οικονομίας.
Ως παράλληλη εκδήλωση του Συνεδρίου πραγματοποιείται φέτος η εκδήλωση Circular Dialogues στο πλαίσιο της οποίας σημαντικοί εκπρόσωποι  των τεσσάρων συνιστωσών της «τετραπλής έλικας» (QH)  –  ακαδημαϊκός κόσμος, βιομηχανία, κυβέρνηση και κοινωνία των πολιτών- έχουν κληθεί να  αναφερθούν σε επιμέρους θέματα που αφορούν στη βιώσιμη ανάπτυξη και την περιφερειακή καινοτομία  
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Circle the Med Forum 2022, τις εργασίες του οποίου συντονίζει ο κ. Γ. Κρεμλής, Διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης,  ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας, αλλά και πολλοί εν ενεργεία πρωθυπουργοί και υπουργοί από τις χώρες της Μεσογείου και ευρύτερα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθώς και πανεπιστημιακοί,  επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δωρεάν εγγραφή, αναλυτικές πληροφορίες για τους ομιλητές, τουςστόχους και το πρόγραμμα του φετινού Συνεδρίου,αλλά και τα συμπεράσματα των προηγούμενων διοργανώσεων βρίσκονται στον ιστότοποhttps://circlethemed.com/

8 Merlin str. | 10671 Kolonaki, Athens | Tel.: +30 210 3611106 | e-mail: [email protected]