Η διαδικτυακή πλατφόρμα και gallery FAME -Γυναίκες Καλλιτέχνες της Μέσης Ανατολής- ακολουθώντας τα χνάρια των Dior και Louboutin, «πολιόρκησαν» το νεοκλασικό στολίδι της Μυκόνου, το Αρχοντικό Βενιέρη.

Άντζελα Οικονομίδη, Christiana Jabara

Η καλλιτεχνική πλατφόρμα FAME υποδέχτηκε πρόσφατα τους επισκέπτες για να βιώσουν την ομορφιά και την δημιουργικότητα της ευρύτερης περιοχής MENA και να θαυμάσουν από κοντά τις δημιουργίες διεθνώς αναγνωρισμένων γυναικών καλλιτεχνών με τεράστια απήχηση και επιρροή, μέσα από μοναδικά έργα τέχνης και αντικείμενα design, έπιπλα, πολύτιμα κοσμήματα και χειροποίητες τσάντες.

Rania Khoury, Saji Khoury, Christiana Jabara

Ενωμένες από τις εμπειρίες και τα βιώματα ενός πολυσύνθετου μέρους του κόσμου, οι γυναίκες καλλιτέχνες και σχεδιάστριες προέβαλαν τον πλούτο των πατρίδων τους μεταδίδοντας η καθεμία το δικό της προσωπικό όραμα.

Ελισσάβετ Οικονομίδη, Νάγια Καλπίνη, Σαλώμη Οικονομίδη

Τα έργα που παρουσιάστηκαν υπογράφουν ονόματα παγκοσμίου φήμης όπως οι Alia Mouzannar, Aline Hazarian, Arak Studio, ARE, Bil Arabi, Carla Baz, Ghida Younis, W. Salamoon & Sons, Helen Zughaib, Hilda Hiery, Hosna Karnama, Iwan Maktabi, Joanna Dahdah, Jude Benhalim, Kamushki, Karen Chekerdjian, Karina Sukar, L’ Afshar, L’ Atelier Nawbar, Lina Shamma, Marzook, Moje Assefjah, Mona Trad Dabaji, Nada Debs, Nadine Roufael, Naqsh Collective, Nevine Bouez, Nissa Raad, Noora Shawqi, Saccal Design House, Sahar Bizri, Sara Chaar, Sarah’s Bag, Savolinna Jewelry, Vanina, Yakin Beirut, Yasmine El Hazek και πολλές άλλες.

Christiana Jabara Lara Jabara

Το θέμα της έκθεσης βασιζόταν στη βαθιά αφηγηματική ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά των εμπνευσμένων καλλιτεχνών οι οποίες εκπροσωπούνται από το FAME. Το ταξίδι της κοινής κληρονομιάς τους, προερχόμενο από εξερευνήσεις και πειραματισμούς, αποτελεί ουσιαστικά μία απτή σύνδεση του παρελθόντος και παρόντος.

Εριέττα Χατζηιωάννου

Μέσα από τα έργα και τα αντικείμενα που παρουσιάστηκαν, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα καλειδοσκόπιο διαφορετικών στυλ, τεχνοτροπιών και παραδόσεων απ’ όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, το οποίο αντανακλά τον εγγενή χαρακτήρα τους αλλά και τις παρόμοιες ρίζες που τα ενώνουν.  

Ιωάννα Τσικοπούλου Christiana Jabara Χριστιάνα Παπαγεωργιου

Το φημισμένο Αρχοντικό Βενιέρη, με την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τη μοναδική τοποθεσία του στη χώρα της Μυκόνου, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για να ειπωθούν αυτές οι ιστορίες στην Ελλάδα, την ανατολικότερη χώρα της Ευρώπης και γέφυρα των πολιτισμών.

Eleni Khoury Yara Hourani Μαρίνα Ραφαήλ

Το pop-up επιμελήθηκαν και σχεδίασαν η επιμελήτρια τέχνης Christiana Jabara, και η επιμελήτρια μόδας και καλλιτεχνική διευθύντρια Lara Jabara, ιδρύτριες της ένωσης FAME, οι οποίες έχουν δεσμευτεί να υποστηρίζουν και να προωθούν τα έργα γυναικών καλλιτεχνών από την Μέση Ανατολή καθορίζοντας και συμβάλλοντας έτσι το πολιτιστικό της μέλλον.

Μαρίνα Καποπούλου Νίκη Καποπούλου

Βρείτε την καλλιτεχνική πλατφόρμα FAME στα κοσμοπολίτικα Ματογιάννια στη Χώρα της Μυκόνου.

Christiana Jabara Mahassen Al Khashlok

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα social accounts και το website της ένωσης FAME: Instagram: @womenoffame Website: womenoffame.com

Φιλίππα Λυμπέρη

Raneen Kawar Abla Kawar Saji Khoury Baha Bassatne

Lara Jabara Νίκη Καποπούλου

 

ΠΗΓΗ: papadakis press