Το διεθνές λεύκωμα «Greek Islands» του Χρύσανθου Πανά από τις εκδόσεις Assouline κυκλοφορεί ήδη και σημειώνει παγκόσμια επιτυχία. 

Χρύσανθος Πανάς, Μαριάννα Λάτση

Με αφορμή ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την Αθηναϊκή ακτογραμμή, πάνω σε ένα παραδοσιακό ελληνικό σκαρί, το βιβλίο αυτό αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την φυσική ομορφιά, τα μνημεία, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά όπως και τις παραδόσεις των νησιών του Αιγαίου. Όλα αυτά υπερθεματίζονται μέσα από το εμπεριστατωμένο κείμενο του Χρύσανθου Πανά.

Έλζα Πατσαδέλη Μαργαρώνη , Άντζελα Βαγιωνή Οικονομίδη

Με αφορμή ένα ταξίδι που ξεκίνησε από την Αθηναϊκή ακτογραμμή, πάνω σε ένα παραδοσιακό ελληνικό σκαρί, το βιβλίο αυτό αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την φυσική ομορφιά, τα μνημεία, την άυλη πολιτιστική κληρονομιά όπως και τις παραδόσεις των νησιών του Αιγαίου.Όλα αυτά υπερθεματίζονται μέσα από το εμπεριστατωμένο κείμενο του Χρύσανθου Πανά.

 Μελίνα Τραυλού, Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Χρύσανθος Πανάς, Γιάννης Πλακιωτάκης

Το λεύκωμα Greek Islands αποτελεί ωδή στα νησιά του Αιγαίου και συμβάλλει στο να δουν οι ξένοι επισκέπτες, και όχι μόνο, τα νησιά του Αιγαίου με μια διαφορετική, πιο αυθεντική ματιά.

Αγάπη Πολίτη, Σταυρούλα Σαλούτση, Μαρίτσα Τραυλού

Ο Χρύσανθος Πανάς πρότεινε στη φίλη και καλή φωτογράφο Κατερίνα Κατώπη-Λυκιαρδοπούλου να ταξιδέψουν μαζί ώστε να αποτυπώσει με το φακό της τις ξεχωριστές εικόνες των νησιών του Αιγαίου.

Αγάπη Σμπώκου, Κατερίνα Κατώπη

Στο βιβλίο παρουσιάζονται επίσης σπάνιες φωτογραφίες αρχείου ενώ τον πρόλογο έχει γράψει η Ευγενία Χανδρή.

Ευγενία Χανδρή, Νάντια Θεοχαράκη, Κώστας Τσουβελεκάκης

Πρόσφατα έγινε επίσημη παρουσίαση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής από τον υπουργό κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με ομιλία της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κας Μελίνας Τραυλού.

Ειρήνη Νταιφά, Έλενα Σύρακα

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Ελληνικής επιτροπής για την Unesco κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα καθώς η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της UNESCO καθώς το λεύκωμα αναφέρεται στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις της χώρας.

Marie Blanche Brillembourg, Πρίγκιπας Φίλιππος, Πριγκίππισα Nina, Πρίγκιπας Νικόλαος, Πριγκίπισσα Τατιάνα, Valerie Maier

Στην παρουσίαση διαβάστηκε και μήνυμα που απέστειλε η οικογένεια Assouline προσωπικά στον Χρύσανθο Πανά για την παγκόσμια επιτυχία του βιβλίου. Μια “Greek Ιsland chic” γιορτή έλαβε χώρο στο Island της Αθηναϊκής Ριβιέρας με πολλούς λαμπερούς καλεσμένους το ίδιο βράδι .

Riad Zein, Ευγενία Χανδρή και Rana Zein

Για το βιβλίο γίνονται διάφορες παρουσιάσεις ανά τον κόσμο όπως στην Αμερική, όπου παραβρέθηκε και η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη. Ακολουθούν πολλές ακόμα εκδηλώσεις-παρουσιάσεις σε νησιά και πρωτεύουσες ανά τον κόσμο!

Μαλβίνα Σαραντίτη, Μαργαρίτα Σαραντοπούλου, Αθανασία Στέγγου

Τάνια Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα Γιαβρίδη

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Χρυσή Βαρδινογιάννη

Μαρίτσα Τραυλού, Ντόρα Βυζοβίτου

Μαίρη Φιξ, Χρήστος Καρβούνης και Καλλιόπη Καρβούνη

Νίκος και Αλεξία Παπανδρέου

Σταύρος Ξαρχάκος, Νατάσσα Καραμανλή

Αγάπη Πολίτη, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Mario Frangoulis, Χρύσα Αβράμη

Δημήτρης Κουσουρής, Άννα Ροκοφύλλου

Ναταλία Αβέρωφ, Αικατερίνη Λαλαούνη

Ευγενία Χανδρή, Ναταλία Αβέρωφ

Γιώργος Περρής, Mario Frangoulis, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μαρία Μπακοδήμου, Αντώνης και Έλενα Λυμπέρη

Δούκισσα Νομικού

Μαρίνα Βερνίκου, Hala Khoury

Νίκος Φρονιμόπουλος, Τζένη Μήτση

Ευγενία Χανδρή, Λούλα Γουλανδρή


Αντώνης & Κάλλια Ηλιοπούλου

Ρένα Παπαδοπούλου, Ελίνα Κουντούρη